مسافران ژنو راهی شدند
وزیرامور خارجه کشورمان و هیئت همراه برای حضور در مذاکرات ایران و ۱+۵ لحظاتی پیش تهران را به مقصد ژنو ترک کرد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در رأس هیئتی برای شرکت در مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ لحظاتی پیش تهران را به مقصد ژنو محل برگزاری مذاکرات ترک کرد.
سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین المللی، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا، حمید بعیدی نژاد مدیرکل امور اقتصادی و تخصصی بین المللی وزارت خارجه، داوود محمدنیا مشاور حقوقی وزیر امور خارجه و محمد امیری از سازمان انرژی اتمی ظریف را در این نشست همراهی می کنند.
قرار است کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه شب با ظریف بر سر میز شام در اقامتگاه سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل در ژنو به گفت وگو و رایزنی بپردازد.
جمهوری اسلامی ایران قرار است در این نشست طرح پیشنهادی جدید و مکتوبی را ارائه دهد و تیم ایران به ریاست ظریف در این دور از مذاکرات با جدیت و با اختیارات لازم برای مذاکره ای هدفمند و رو به جلو آماده است و این طرح مبتنی بر رویکردهای کاملا منطقی و واقع بینانه و شامل سه بخش است که گام های اول و آخر مشخص شده و دارای چارچوب زمانی است.
عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران درباره این طرح اظهار داشت: هیئت مذاکره کننده ایرانی درصدد است طرح مشخصی را در این مذاکرات ادامه دهد تا مبنایی برای مذاکرات باشد و امیدواریم در فاصله زمانی معقول، نتایج حاصل شود.
این مذاکرات آنگونه که عراقچی عنوان کرده در سطح معاونان وزرای خارجه انجام می شود ولی ظریف در جلسه افتتاحیه درباره طرح پیشنهادی جدید و مکتوب ایران توضیح خواهد داد.
در پی توافق صورت گرفته در دیدار محمدجواد ظریف و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اول مهر ماه و در حاشیه شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، قرار شد مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در سطح وزرای خارجه در نیویورک و در حاشیه نشست مجمع عمومی و نشست بعدی در اواسط ماه اکتبر در ژنو برگزار شود که در نشست وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ در نیویورک توافق شد که ژنو روزهای ۲۳ و ۲۴ مهر ماه (۱۵ و ۱۶ اکتبر) میزبان این مذاکرات باشد.
فردا ژنو به مدت ۲ روز میزبان این مذاکرات است و جمهوری اسلامی ایران با دست پر و با طرح پیشنهادی مکتوب در این دور از مذاکرات حضور خواهد داشت. چهارمین بار است که ژنو میزبان مذاکرات ایران و ۱+۵ است، البته با این تفاوت که این شهر برای اولین بار در دولت یازدهم (دولت تدبیر و امید) میزبان این مذاکرات است و هیئت ایرانی در سطحی عالی تر یعنی در سطح وزیر خارجه در این دور از مذاکرات حضور خواهد داشت.
هیئت ایرانی در حالی در این دور از مذاکرات حضور خواهد یافت که محمدجواد ظریف اخیرا با صراحت اعلام کرد که پیشنهاد ارائه شده در نشست آلماتی یک از سوی ۱+۵ مورد پذیرش ایران نیست و همانطور که عنوان کرد این طرح به تاریخ پیوسته است.
جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده که علی رغم اینکه نگرانی های مطرح شده درباره برنامه صلح آمیز هسته ایش را بی پایه و اساس می داند ولی آماده رفع نگرانی های منطقی طرف مقابل است.
با توجه به اینکه مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده اند که به دنبال مذاکرات جدی، زمان بندی شده و هدفمند هستند و مذاکره برای مذاکره را دنبال نمی کنند و در پی بازی برد - برد به نفع دو طرف هستند، انتظار می رود که ۱+۵ نیز در مذاکرات ژنو با حسن نیت حضور یابند و آماده ورود به گفت وگوهای حرفه ای و جدی باشند و حقوق مسلم ملت ایران در دستیابی به فناوری صلح آمیز هسته ای و غنی سازی را به رسمیت بشناسند.
لازم به ذکر است، هیئت های مذاکره کننده ایران و گروه ۱+۵ در دولت نهم و دهم ۹ بار بر سر یک میز به مذاکره نشستند.
تیر ماه ۱۳۸۷، مهر ماه ۱۳۸۸، آذر ماه ۱۳۸۹ به ترتیب مذاکرات ژنو یک، دو و سه برگزار و استانبول بهمن ۱۳۸۹ و همچنین ۲۶ فروردین ماه ۱۳۹۱ میزبان دور بعدی گفت وگوها بود. این مذاکرات سوم و چهارم خرداد در بغداد و ۲۹ و ۳۰ خرداد ماه در مسکو برگزار و هشتم و نهم اسفند ماه ۱۳۹۱ و همچنین ۱۶ و ۱۷ فروردین ماه سال جاری (۱۳۹۲) نیز آلماتی قزاقستان میزبان این مذاکرات بود.
ارسال نظر