به گزارش پارس به نقل از فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان که بعد از ظهر روز گذشته در راس هیاتی پارلمانی وارد بلگراد، شده بود در ضیافت شام ایرانیان مقیم صربستان با ابراز امیدواری از اینکه این سفر بتواند زمینه های توسعه روابط بین دو کشور را فراهم کند اظهار داشت: ایران با صربستان از دیرباز ارتباطات و همکاری های خوبی در زمینه های فرهنگی و اقتصادی داشته است و نگاه مردم ایران به صربستان نگاه مطلوبی است.

وی اظهار داشت: برخی کشورها نسبت به ایران رفتاری ماجراجویانه داشته و یا در تعدی به کشورمان نقش ایفا کرده اند، اما بین دو کشور ایران و صربستان هیچ رابطه دردناکی وجود نداشته و از این جهت زمینه های فراوانی برای همکاری دو کشور فراهم است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که سطح روابط تجاری سطح مطلوبی نیست و زمینه های فراوانی برای گسترش مراودات وجود دارد.

لاریجانی با بیان اینکه رویکرد جمهوری اسلامی پس از انقلاب نسبت به کشورهای مختلف از جمله همسایگان، کشورهای غربی و اسلامی رویکردی مسالمت آمیز و دوستانه بوده است و ایران تنها رژیم جعلی صهیونیست را به رسمیت نمی شناسد اظهار داشت: ما در سیاست خارجی علی الاصول روابط دوستانه را تعریف می کنیم، البته بعد از انقلاب روابط با آمریکا به دلیل رفتار ستیزه جویانه آنها و دخالتهایی که در کشورمان کردند و خسارتهای بسیاری را از جمله جنگ بر ایران تحمیل کردند، تیره شد.

وی ادامه داد: البته روابط ایران با اروپا روابط خوبی بود و در واقع شریک اول تجاری ایران، اروپاییان محسوب می شدند اما بعد از حوادث چند سال اخیر که نقطه کانون آن در مسائل هسته ای بود، شرایط تغییر کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان با تاکید بر اینکه ما شروع کننده این اوضاع نبودیم و دخالت های آمریکا بر روابط فی مابین ایران و اروپا تاثیر گذاشت گفت: این مرحله رو به گذار است و چارچوب های ذهنی ما برای سیاست خارجی با حفظ اصل نه شرقی نه غربی، گسترش روابط دوستانه و همکاری با کشورهاست.

« این مساله که موضوعات هسته ای به وجود آمده، سختی هایی را برای ما پدید آورده، قابل انکار نیست، اما ایرانی ها آدمهای با حوصله و جدی هستند و مشکلات را هضم کرده و از دل آن قدرت خلق می کنند»

لاریجانی ادامه داد: در ماجراجویی اخیر نیز، غربی ها تصمیم گرفتند خود صاحب دانشهای پیشرفته باشند و ایران را از این حق محروم کنند، این تقسیم بندی غلطی بود که ما مقاومت کردیم و از مرحله ای که می خواستند ایران را منصرف کنند، گذر کردیم و به دانش هسته ای دست یافتیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به آمریکا و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل اظهار داشت: در نیویورک بستر جدیدی فراهم شد که می توانیم روابط را در فضای جدیدی شکل دهیم، دوره حرفهای گذشته سپری شده و باید با واقعیات امروز حرف زد، برخی حرفها در رسانه ها از سیاستمداران غربی شنیده می شود که نشان می دهد آنان در گذشته سیر می کنند.

لاریجانی در تشریح حوادث سوریه خطاب به آمریکایی ها گفت: رفتار ماجراجویانه شما در منطقه سبب رشد تروریسم شده است، آنچه در سوریه می گذرد میدانی برای روشن شدن این مساله است که کسانی که از ارسال کمک به ترورریست ها دفاع می کنند صفشان با آنهایی که با تروریست ها مخالفند، جداست.

وی با تاکید بر اینکه اصلاحات در سوریه را قبول داریم اما نه با روش تروریستی و ارسال سلاح تصریح کرد: عده زیادی از سیاستمداران به این وقوف رسیده اند که با حرکت های تروریستی نمی توان اصلاحات را جلو برد.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار امیدواری کرد که از بستر به وجود آمده استفاده شود و با تدبر و فهم، شرایط مذاکرات سازنده بین ایران و برخی کشورها که دعاوی دارند، به وجود آید و فضا برای استفاده از ظرفیت های مختلف فراهم شود.

« ایران به عنوان کشوری تاثیر گذار در منطقه در زمینه های اقتصادی، فرهنگی، علمی و با الهام بخشی سیاسی با روی باز نسبت به اینگونه مراودات برخورد می کند، نمی خواهیم از حقوق ملت کاسته شود اما دلیلی نمی بینیم راه مذاکرات در زمینه های مختلف مسدود شود»

لاریجانی در پایان با بیان اینکه می توان با استفاده از فرصت ایجاد شده، شرایط مفیدی را به وجود آورد ابراز امیدواری کرد زمینه های گسترش همکاری دو جانبه با تغییر شرایط سیاسی بین ایران و صربستان بیش از گذشته فراهم شود.

بنابراین گزارش در ابتدای این مراسم مجید فهیم پور سفیر ایران در صربستان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از دیرباز مورد احترام مقامات و مردم صرب به عنوان کشوری دارای فرهنگ و تمدن غنی و قوی و آزاد بوده است گفت: منطق جمهوری اسلامی ایران مورد تحسین و تکریم کشورهای مختلف است و این نعمتی است که خداوند به برکت وجود امام راحل، خون شهدا و رهبری داهیانه مقام معظم رهبری به ما عطا کرده است.