به گزارش پارس ، سیاست روز نوشت؛ اظهارات متناقض رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص سوریه باعث شده، اغلب سیاسیون نسبت به پیامدهای این تناقض گویی اظهار نگرانی کنند.

اما علی مطهری که برخاسته از جایگاه اصولگرایی است، چند وقتی می شود که با اظهاراتی عجیب، سعی در قرائتی جدید از اصولگرایی خویش دارد. وی با تائید صحت سخنان آقای هاشمی، به نوعی سعی در دفاع از این اظهارات داشته است. در همین خصوص لازم دانستیم تا توصیه هایی صمیمانه را برای ایشان، آقای هاشمی و همه آنها که چنین نگاهی دارند، به رشته تحریر درآوریم:

جناب آقای مطهری؛

شما در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اخیر منتسب به آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره سوریه که از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام تکذیب شده است، گفتید: « من فیلم آن سخنرانی را دیدم و قاعدتا فیلمش نمی تواند ساختگی باشد البته هاشمی آن حرف ها را زده و نظر وی نیز همین است. شاید هاشمی به دنبال باز کردن راه های جدیدی است، شاید آقای هاشمی مصلحت کشور را در این می بیند اما در مجموع باید از وی توضیح بخواهیم تا نظرش را به صورت صریح اعلام کند. »

نکته اول آنکه آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد امام جمعه اصفهان و نماینده این استان در مجلس خبرگان رهبری در گفت وگو با یکی از خبرگزاری ها، با اشاره به صوت منتشر شده منتسب به هاشمی رفسنجانی گفته: « وقتی از وی صحت و سقم این گفته هایش را پرسیدم دیدم خیلی ناراحت است. هاشمی رفسنجانی به من گفت: هیچ عاقلی قبول می کند که من چنین حرفی را زده باشم؟ من صدا را خودم دیدم. صدا را درست کرد ه اند و خواسته اند که مثل من حرف بزنند. اصلاً این حرف و موضع من نیست. »

اما متاسفانه اغلب افراد نظر جناب عالی را دارند و معتقدند این صدای خود آقای هاشمی است. و البته این تائید گفتار ایشان نافی عاقل بودن ما و شما نخواهد بود.

نکته دوم اینکه شما معتقدید نظر ایشان همین است. آیا آقای هاشمی یک شهروند عادی در جامعه ایران است؟ آیا سابقه گذشته و جایگاه فعلی ایشان از اذهان پاک شده که می تواند بدون درنظر گرفتن منافع ملی، یک اظهارنظر شخصی داشته باشد و بدون هیچگونه تبعاتی هم باشد؟

شما گفته اید « شاید هاشمی به دنبال باز کردن راه های جدیدی است، شاید آقای هاشمی مصلحت کشور را در این می بیند» ، اما مگر مسئولیت راه سازی بر عهده ایشان است؟ مگر مصلحت کشور را تنها ایشان تشخیص می دهد. از نظر شما و آقای هاشمی جایگاه سایر نهادهای حکومتی کجاست؟ اصلا جایگاه رهبری را در روابط آقای هاشمی و ایشان در نظر نگیریم. آقای هاشمی در انتهای نامه پرحاشیه خرداد ۸۸ که به نامه بدون سلام و والسلام شهره شد، نوشته بودند: « دوست، همراه، و هم سنگر دیروز، امروز و فردایتان اکبر هاشمی رفسنجانی» . حال به نظر شما تفاوت دیدگاه و اظهارات آقای هاشمی که خود را دوست، همراه و هم سنگر همیشگی رهبری می داند را چگونه می توان توجیه کرد؟ خوانش مجدد اظهارات رهبر معظم درخصوص مسائل سوریه برای شما، آقای هاشمی و همه ما ضروری به نظر می رسد. شاید آنوقت متوجه شویم که مصلحت کشور و منطقه در چگونه سخن گفتن است.

راستی شما که معتقدید ایشان باید نظرش را به صورت صریح بیان کند، چرا خودتان پیگیر نمی شوید. به هرحال شما طی ماه های اخیر تبدیل به یکی از نزدیکان ایشان شده اید. شما که هرازگاهی با ایشان دیدار دارید و در زمان انتخابات هم پس از عدم احراز صلاحیت ایشان در نقش وکیل مدافع به رهبری نامه نوشتید، می توانید مواضع صریح ایشان را جویا شوید.

آقای مطهری؛

شما گفته اید: « برخی گفته اند که سخنان آقای هاشمی نوعی همکاری با آمریکاست در حالی که اصلا اینگونه نیست زیرا آقای هاشمی آمریکا را محکوم می کند؛ شاید نظر آقای هاشمی این بوده که اگر دولت سوریه بمباران شیمیایی کرده باشد، ما این اقدامات را محکوم می کنیم اما دست از حمایت از سوریه برنخواهیم داشت. »

جسارتا بهانه حمله احتمالی آمریکا به سوریه چیست؟ آیا جز این است که به دولت بشار اسد اتهام بمباران شیمیایی را زده است؟

شما معتقدید « شاید نظر آقای هاشمی این بوده که اگر دولت سوریه بمباران شیمیایی کرده باشد ما این اقدامات را محکوم می کنیم اما دست از حمایت از سوریه برنخواهیم داشت» به نظر شما و آقای هاشمی، اقدامات تروریست های سوریه، کمک رسانی کشورهای عربی نظیر عربستان، قطر و… و کمک تسلیحاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی به دشمنان سوریه چه اندازه محکوم است؟ استفاده از سلاح های شیمیایی که غرب در اختیار تروریست ها قرار داده محکوم است یا نیست؟

ضرب المثلی قدیمی است که می گوید « شترسواری دولا دولا نمی شود» چگونه است ما انگ استفاده از سلاح های شیمیایی را به دولت بشار اسد می زنیم و به این وسیله بر ادعای آمریکایی ها مهر تائید می زنیم و اجازه حضور نظامی آنها را می دهیم، اما مدعی هستیم که دست از حمایت از سوریه برنخواهیم داشت؟

آقای مطهری، شما گفته اید: « باید آقای هاشمی درباره سخنانش توضیح دهد زیرا ممکن است وی اخبار و اسنادی در دست داشته باشد که به این نتیجه رسیده باشد که دولت سوریه حمله شیمیایی انجام داده است. »

شما که احتمال در اختیار داشتن آقای هاشمی از اخبار و اسناد حمله شیمیایی دولت سوریه را می دهید، می شود بگویید اولا این اخبار و اسناد از کجا به دست ایشان رسیده و اساسا چرا چنین اسنادی را به ایشان تحویل می دهند؟ سیستم امنیتی، اطلاعاتی و دیپلماسی کشور در چه جایگاهی قرار دارند که این اسناد باید به دست رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برسد؟

آقای مطهری شما می گویید: « جمهوری اسلامی ایران از سوریه حمایت می کند اما اگر فرضا حمله شیمیایی صورت گرفته باشد آن را محکوم خواهیم کرد و قاعدتا موضع آقای هاشمی همین مسائل است. »

به نظر شما که موضع آقای هاشمی را محکومیت حمله شیمیایی فرضی دولت سوریه می دانید، نظر ایشان درخصوص دخالت های دولت منحوس عربستان در سوریه و بحرین و کمک به کشتار مردم بی گناه را چه می دانید؟ به نظر شما و جناب هاشمی کمک عربستان به سرکوب مردم بحرین و از آن سو کمک به ارتش به اصطلاح آزاد سوریه، جایی جز در بامِ دوهوایی دارد؟ چگونه است که اتفاقات منطقه که کاملا واقعی و نه فرضی است، با محکومیت آیت ا… روبه رو نمی شود، اما می توان حدسیات و فرضیات را محکوم کرد؟

آقای مطهری؛

گفته اید که: « تا زمانی که اکثریت مردم سوریه از حکومت آنجا حمایت می کنند ما هم از آنها حمایت می کنیم؛ حمایت از سوریه برای ایران مهم است زیرا آنها محور مقاومت هستند و در صورت از بین رفتن آنها حزب الله نیز دیگر کارایی نخواهد داشت. »

آفرین بر شما. به نظر شما وقتی مردم سوریه با همه سختی ها پشت دولتشان ایستاده اند، ما اجازه داریم بر اساس فرضیاتمان بر علیه آنها و دولتشان سخن برانیم؟ این رسم حمایت از مردم سوریه است؟

وقتی شما می دانید که حمایت از سوریه برای ایران مهم است زیرا آنها محور مقاومت هستند و در صورت از بین رفتن آنها حزب الله نیز دیگر کارایی نخواهد داشت، چگونه است که آقای هاشمی با این همه سن و تجربه و سابقه مبارزاتی و مقاومتی، چنین حساسیتی را در نظر نمی گیرند و سخنانی بر زبان می رانند که با چنین دیدگاهی زاویه ای بسیار زیاد دارد؟

شما معتقدید: « دولت سوریه باید اصلاحات لازم را انجام دهد و اگر از همان ابتدا هم در واکنش به اعتراضات بخشی از مردم خشونت به خرج نمی داد ما به نقطه فعلی نمی رسیدیم اما در مجموع دولت بشار اسد را مورد قبول اکثریت مردم می دانیم لذا از آنها حمایت می کنیم. »

اما به راستی داستان بحران سوریه به همین سادگی است؟ آیا سناریوی اجرا شده در غرب چنین داستان یک خطی و به دور از پیچیدگی هاست؟

آیا واقعا کشورهایی نظیر آمریکا، عربستان، قطر و… و البته رژیم صهیونیستی به خاطر دفاع از مردم سوریه اینچنین دچار توحش شده اند و برای از بین بردن سوریه و بشار اسد دندان تیز کرده اند. اگر کشور سوریه نیاز به اصلاحات دارد (که قطعا دارد) و اگر دولت اسد نباید در مقابل اعتراضات بخشی از مردم، خشونت به خرج می داد (که این نظر هم درست است) تکلیف دولت های دیکتاتوری نظیر عربستان و بحرین چه می شود؟ تکلیف رژیم منحوس صهیونیستی که خشونت و خونریزی را از حد گذرانده چه می شود؟

نه آقای مطهری؛

نمی شود بر بامِ دوهوایی نشست و سخن راند.

ما نگران شماییم. نگران شما و البته آقای هاشمی. آقای هاشمی جزو سرمایه ها و ذخایر این انقلاب هستند و از دست دادن ایشان (به لحاظ تئوریک و ایدئولوژی) برای ما سخت و گران تمام می شود. نگران شما هم هستیم. چون فرزند علامه شهید هستید و از بیت عالمان روزگارید. نگرانیم که چنین ساده انگارانه با مسائلی از این دست و بزرگ تر از آن برخورد کنید و خدای ناکرده…

سخن کوتاه که امیدواریم نخبگان ما بیش از پیش و همیشه مراقب افکار و اذکارشان باشند.