یادداشت فهمی هویدی/
عذرخواهی از سوریها و فلسطینیان

اندیشمند و روزنامه نگار مشهور مصری از شهروندان سوریه و فلسطین به واسطه برخی اقدامات نژادپرستانه رسانههای مصری عذرخواهی کرد.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، فهمی هویدی طی یادداشتی نوشت: می خواهم سر هر شهروند سوری یا فلسطینی ای را که در مصر مورد اتهام واقع شده و زخم زبان یا اتهام باطل یا سخنان نژادی تنفر آمیزی از سوی مردم مصر شنیده اند ببوسم.
در حالی که از آنها عذر خواهی می کنم می گویم اشخاصی که این سخنان مسموم را بر زبان می آورند از جانب مصر سخن نمی گویند و آنها ملت واقعی کشور" ام الدنیا" (مادر دنیا) که آغوشش را برای همه باز نموده و بدون اذیت وآزار همه را در آغوش گرفته نیستند، بلکه آنها حاصل مراحل نا امید کننده تاریخ معاصر ما هستند که زشت ترین چهره آنها را برای ما روشن کرده است.
این امری حقیقتا زشت است اما یک نکته مثبت دارد و آن این است که این فضاء میزان فساد و هویت مردم اصیل و غیر اصیل را برای ما آشکار می کند.
عبارات بد و توهین آمیز و نا امید کننده ای که یکی از مجریان برنامه های تلوزیونی اخیرا در توضیح یک شایعه آن را به کار برده است، باعث شده است من این سخنان را به زبان بیاورم واین خبری است که با آن که صحت آن به اثبات نرسیده است ولی در برخی از محافل رسانه ای شایع شده است و آن خبر این است که برخی از شهروندان سوری ای که به مصر آمده اند اخیرا در تظاهرات حمایت از دکتر محمد مرسی شرکت نموده اند.
هنگامی که ما متوجه شدیم که فعالان رسانه ای و سیاسی این امر را به منظور تحریک شهروندان سوری و اهانت به آنها مورد سوء استفاده قرار می دهند به گونه ای که فاقد هرگونه اسلوب ادبی و جوانمردی و شهامت می باشد.
و این کلام با گرد بادی از وحشت و تنفر همراه بود که در کامنتهای شبکه های اجتماعی خود را نشان می دهد و هنگامی که من با این پژواک ها مواجه شدم تلاش کردم که به این کلامی که گفته شد و بعدا این شبکه از آن عذر خواهی نمود توجه کنم. من آنچه را که شنیدم باور نمی کنم، چرا که این خبر من را شدیدا خجالت زده نمود.
این حمله علیه شهروندان سوری ای که جدیدا به مصر می آیند نسبتا جدید است.
به گمان زیاد علت اهانت هایی که به شهروندان سوریه شده است این است که برخی از آنها از دکتر محمد مرسی حمایت کرده اند و این امر با جنبش حمایت از مرسی در دوران ریاست جمهوری و بعد از آن مرتبط است و این همان اتهامی است که شهروندان فلسطینی غزه که دولت حماس دوست همراه اخوان المسلمین آن را اداره می کند با آن مواجه شده اند و به علت این اتهام به مجازات دسته جمعی محکوم شده و مورد اهانت های مختلف در فرودگاهها و بنادر مصر و گذرگاه رفح قرار گرفته اند.
من از این اشتباه دفاع نمی کنم و موافق با ضربه زدن به قانون نیستم ولی این آمادگی را دارم که به ماورای این شایعات توجه کنم، چرا که من گزارشهای جعلی و دروغین در خصوص دست داشتن حماس در مشکلات مصر را باور نمی کنم.
امری که مرا به نگارش این گزارش وا می دارد این است که من حقایقی که رسانه ها عادت کرده اند آن را به حماس ربط بدهند را با یکی از مسولین دستگاه اطلاعات عمومی کشور بررسی کرده ام و پاسخ وی این بود آنچه که رسانه ها در این خصوص آن را تکرار می کنند فقط سخن همان رسانه ها است و هیچ جریان رسمی ای این خبر را تایید ننموده بنابراین نباید جدی گرفته شود.
این پیشینه نیازمند ملاحظات زیادی است. برخی از این موارد به سخنان تنفر آمیزی بر می گردد که برخی از اهالی رسانه ها آن را در شبکه های ویژه مطرح می کنند و این همان الگوی فروپاشی ارزشها و معرفت و احترام به حقیقت را به ما نشان می دهد.
واین سخنی است که نسلی از اهالی رسانه که ارزشهای حرفه ای خود را فراموش کرده و به فعالان سیاسی صرفی تبدیل شده اند که به روشن کردن حقایق توجهی نمی کنند آن را مطرح می کنند و آنها در این تلاش خود به تخریب و ترور و بازی نمودن باشخصیت این افراد می پردازند امری که به ما نوعی منحصر به فرد از ارازل و اباش جدید را نشان می دهد. آنهایی که تیمی به منظور ترور سیاسی و معنوی اشخاص تشکیل داده اند که تقریبا با مزدوران نظام اسد در جرایمی که مرتکب شده است رقابت می کنند.
مصر در این زمان با دگرگونی ارزشهای مسامحه و پذیرش دیگری مواجه است و این همان چیزی است که با نظارت از سوی تعداد قابل توجه از کسانی که خود را به اردوگاه نوگرایی و سکولار و لیبرال منتسب می دانند انجام می شود.
ای کاش که این امر تا همین حد ختم می شد چرا که این دگرگونی با دگرگونی دیگری در روحیه تعامل با دیگری همراه شده است تا جایی که اختلافات سبب قطع پیوندها و شعله ور شدن دشمنی ها واز بین بردن کرامت ها و آبروها تبدیل شده است.
در زمان قدیم می گفتند اختلاف دوستی را از بین نمی برد ولی حقیقت اوضاع ما این مقوله را نقض میکند، چرا که دشمنی ها به سبب اختلافات رایج شده است و این حتی در داخل یک خانواده هم به چشم می خورد که این خود حاصل فرهنگ تحریک و تنفر و برخوردهای مزدوران جدید است و اگر این امور فضای روابط انسانی بین شهروندان مصری را مسموم نموده پس جای تعجب نیست که رابطه بین شهروندان مصری را با برادران عربیشان را نیز فاسد نماید.
خدایا ما را به خاطر عملکر این نادانان مواخذه مکن
ارسال نظر