عامل اصلی اثرپذیری تحریمها بیتدبیری و عدم سیاستگذاری بود
دیگر فرصت آزمون و خطا وجود ندارد و کشور دیگر نمیتواند با مدیران بله قربانی گو و ضعیف متحمل هزینههای سنگین تری شود/ایجاد رانت، فسادهای مالی، کاهش صادرات و از بین رفتن خودکفایی برخی محصولات کشاورزی خودکفا شده حاصل تصمیمات خلق الساعه بوده است.
وزیر سابق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه در طی ۸ سال گذشته فرآیند مدیریت، غیرسیستماتیک و ناکارآمد بوده است، گفت: شناخت مسائل موجود، کنترل آن ها و روند کاهشی معضلات در شرایط کنونی باید استراتژی دولت تدبیر و امید باشد.
پرویز کاظمی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، به بیان آسیب شناسی وضعیت اقتصادی اجتماعی و سیاسی کشور در دو دولت نهم و دهم به راهکارهایی برای برون رفتی از معضلات کنونی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: نبود یک فرایند مدیریت منسجم و در عین حال توانمند در رأس امور کشور، جایگزینی تصمیمات خلق الساعه و روزمره به جای سیاست گذاریهای مدون در طول ۸ سال گذشته موجب فرار سرمایه های داخلی و خارجی و رشد معضلات اقتصادی در داخل و افزایش تنش در مبادلات سیاسی و اقتصادی در سطح بین المللی شده است.
کاظمی افزود: با استقرار دولت تدبیر و امید، انتظار می رود تحول بنیادی در شرایط داخلی و خارجی کشور ایجاد شود، چرا که کشور در حال حاضر نیازمند یک استراتژی مشخص در همه حوزه های اقتصادی – سیاسی – اجتماعی – فرهنگی دارد.
به گفته کاظمی: با توجه به انتخاب افراد کابینه و دیگر معاونان روحانی، برای حل مشکلات کنونی کشور و قرار دادن آن در مسیر توسعه این دولت ظرفیت و توانمندی لازم را دارد.
این کار شناس ارشد مسائل سیاسی و اقتصادی کشور، اشتغال، مهار تورم، بهبود فضای کسب و کار همزمان با تعامل سازنده با کشورهای جهان با حفظ کرامت و ارزشهای انقلاب اسلامی را مهم ترین اولویت دولت تدبیر و امید دکتر روحانی اعلام کرد.
مدیریت سیستماتیک، عامل هم افزایی و توسعه کشور
وزیر سابق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت اول محمود احمدی نژاد، آفت اصلی معضلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در طول ۸ سال گذشته را مدیریت سلیقه و مقطعی و بدون فرایند آن بیان کرد و گفت: فرار سرمایه های داخلی و خارجی، افزایش ورشکستگی تولید، رشد بیکاری و به تبع آن معضلات اجتماعی، توقف فعالیت های نفتی و گازی و همچنین افزایش تحریم های بین المللی ناشی از عدم یک برنامه ریزی برای مهار آن را از عوامل ناکارآمدی مدیریت در دو دولت نهم و دهم بود.
پرویز کاظمی، با اشاره به ضعف مدیریتی در گذشته، خاطرنشان کرد: برای اینکه به سند چشم انداز توسعه و همچنین رفع مشکلات کشور در کوتاه مدت و بلندمدت دست پیدا کنیم. لزوم تدوین یک فرایند مدیریت یکپارچه برای کشور ضروری است که خوشبختانه، دولت تدبیر و امید این موضوع را به عنوان یک استراتژی در برنامه های خود لحاظ کرده است.
وی تصریح کرد: باید در بدنه دولت نیز، مدیران شایسته و کارآمد بر اساس شایسته سالاری انتخاب و انتصاب شوند.
کاظمی که خود به دلیل عدم استفاده از مدیران موفق، شایسته و همچنین استفاده از مدیران سفارشی و ضعیف از کابینه اول دولت احمدی نژاد خارج شد یادآور شد: دیگر فرصت آزمون و خطا وجود ندارد و کشور دیگر نمی تواند با مدیران بله قربانی گو و ضعیف متحمل هزینه های سنگین تری شود.
بنابر اظهارات کاظمی، سرمایه اصلی در کشور مدیریت کارآمد ان بوده است. لذا باید از مدیران بخش خصوصی برای توسعه کشور در بخشهای میانی و اجرایی وزارتخانه ها و دیگر دستگاههای اجرایی استفاده شود.
کاظمی، راستگویی، تصمیم گیری مدون و بر اساس کار کار شناسی را از مهم ترین شاخص های دیگر مدیریت کارآمد برشمرد و بر این شاخص ها در دولت دکتر روحانی تأکید کرد.
استفاده از ظرفیت های موجود کشور برای مهار تورم
این وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه همزمان با رایزنی های مناسب و در شأن نظام جمهوری اسلامی می توان تحریم های اقتصادی را از میان برداشت معتقد است: بی تدبیری و عدم سیاست گذاری مناسب عامل اصلی اثرپذیری تحریم ها بر اقتصاد کشور طی ۸ سال گذشته بوده است.
پرویز کاظمی با اشاره به اینکه دولت گذشته می توانست از تحریم، فرصت سازی کرده و و از دیگر ظرفیت های اقتصادی مغفول مانده استفاده بهینه داشته باشد به دولت دکتر روحانی توصیه کرد با تدبیر و سیاست گذاری مناسب، می توان از ظرفیت های عظیم اقتصادی کشور در بخش هایی همچون کشاورزی، معدن و صنایع پتروشیمی برای مهار تورم استفاده بهینه داشت.
وی تصمیمات غلط در طول ۸ سال گذشته را عامل عدم استفاده از امکانات موجود کشور ارزیابی کرد و گفت: ایجاد رانت، فسادهای مالی و همچنین کاهش صادرات و از بین رفتن خودکفایی برخی محصولات کشاورزی خودکفا شده حاصل این گونه تصمیمات خلق الساعه بوده است.
اصلاح برنامه های پنجم و سند چشم انداز ضروری است
وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور گفت: متأسفانه در این برنامه، شاخص هایی همچون رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد و رسیدن به مقام اول در منطقه خاور میانه به لحاظ رشد توسعه انسانی تبیین شده است که به دلیل همان مطالب ذکر شد. نظیر ضعف ساختار مدیریتی، از برنامه فوق کشور کاملاً عقب است. لذا باید دولت تدبیر و امید، در این زمینه اصلاحاتی در دو برنامه فوق انجام دهد.
کاظمی با اشاره به اینکه برنامه جبرانی نمی تواند راهگشا باشد افزود: تنها راهکار برون رفت از این مسئله، اصلاح دو برنامه سند چشم انداز و پنجم توسعه است چرا که به طور طبیعی وقتی کشور در شرایط جبران نیست و همچنین ساختار برنامه ها با شرایط کشور مطابقت ندارد، تنها اصلاح برنامه ها مناسب است.
ارسال نظر