به گزارش پارس ، یعقوب توکلی در گفت وگو بافارس، درباره لزوم تعریف واژه اعتدال و اعتدال گرایی از سوی رئیس جمهور گفت: در دوره های مختلف تاریخی ایران رؤسای جمهور و شخصیت های سیاسی دارای نفوذ، واژه و تعاریفی را وارد عرصه سیاسی می کردند.

وی ادامه داد: این شعارها در برخی موارد دچار تحول می شدند و حتی مفهوم عام خود را از دست می دادند.

توکلی با اشاره به واژه تعدیل در دوران سازندگی تصریح کرد: مثلا تعدیل یکی از واژه هایی است که در معنای عادی به معنای پائین آوردن است ولی شاهدیم که در ایران وقتی واژه تعدیل درباره یک کالا به کار می رود، برخلاف تصور معنی بالا رفتن قیمت آن را می داد.

این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر لزوم تعریف شعار اعتدال از سوی دولت افزود: درباره واژه اعتدال باید توجه داشته باشیم که اعتدال در عمل به ضد خود تبدیل نشده و به افراط از نوع راست و چپ منجر نشود.

وی با بیان اینکه باید از تبدیل شدن افراط گرایی به عنوان معنای عملی اعتدال جلوگیری کرد، ادامه داد: این نگرانی با حضور افرادی در نهاد ریاست جمهوری که دارای سابقه کارگزارانی هستند وجود دارد؛ ما در این دوره شاهد جابجایی معانی واژه ها در مواردی نظیر خصوصی سازی بودیم.

توکلی مسئله جلوگیری از تحریف واژه اعتدال را مهمتر از تعریف آن خواند و افزود: اگر این واژه تحریف نشود و جایگاه واقعی خود را پیدا کند، بدون شک جامعه نیز اعتماد بیشتری به آن پیدا خواهد کرد.

این کارشناس مسائل سیاسی راه جلوگیری از تبدیل شدن سرنوشت شعار اعتدال به شعار جامعه مدنی در دولت اصلاحات را پایبندی رئیس جمهور و همراهان وی به اصول دانست و اظهار داشت: مسئله اساسی دیگر این است که پس از تعریف اعتدال ببینیم که آیا ما عقلانی کردن فضا است یا خیر؟

وی ادامه داد: باید دید این عقلانی کردن فضا در چارچوب قواعد و الزامات انقلاب خواهد بود؟ ؛ چون الزامات انقلابی موارد عقلانی خاص خود را دارد و با برخی از الزامات عقلانی لیبرالی هماهنگی ندارد.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه باید دید آیا اعتدال به معنای تسلیم شدن و کوتاه آمدن در برابر زیاده خواهی دشمنان است یا خیر، افزود: باید پرسید اعتدال حول محور چه چیزی و یا چه کسی قرار است صورت بگیرد؟

توکلی در پایان خاطرنشان کرد: گاهی ممکن است تعاریف ارائه شده منطقی و غیرقابل خدشه باشد ولی در عمل باید دید چه منظوری را دنبال می کند.