فشار افراطیون به روحانی برای دهنکجی به مجلس
محافل اپوزیسیون و فعال در فتنه ضمن ابراز ناخرسندی از رای عدم اعتماد نمایندگان به سه وزیر متهم به دخالت در فتنه ۸۸، خواستار اتخاذ روند افراطی و تقابلی از سوی رئیسجمهور شدند.
به گزارش پارس ، به نقل ازکیهان، احمد سلامتیان (از عناصر فراری مقیم پاریس و از اعضای دفتر هماهنگی بنی صدر در اوایل انقلاب) ضمن نوشته ای که در ارگان گروهک ملی- مذهبی منتشر شده از حسن روحانی خواست در برابر مجلس مقاومت کند و عقب نشینی نکند! وی از رئیس جمهور خواست همان « کیفیت» سیاسی! وزرای رد شده را در معرفی نامزدهای تصدی ۳ وزارتخانه مذکور (علوم، آموزش وپرورش، ورزش) لحاظ کند. او می نویسد: اگر روحانی عقب نشینی نکند و وزرای جدیدی را معرفی کند که همان کیفیت سیاسی را در انتخاب اولش داشته باشند، مجلس توانایی رای ندادن مجدد به وزرا را ندارد. هر نوع
کنار آمدن با مجلس، نشانه ضعف دولت است (! ) او باید در این جبهه پویایی داشته باشد و همان گونه که باید از فرصت دیپلماسی که در فضای بین المللی به سوی ایران باز شده استفاده کند.
همزمان سایت کلمه دیگر سایت بارگذاری شده از پاریس که توسط مشاور فراری موسوی اداره می شود، از رئیس جمهور خواست رای مجلس را در برابر ملت قرار دهد و وزیران جدیدی را که معرفی می کند متفاوت از وزرای رد شده قبلی (نجفی، میلی منفرد و سلطانی فر) نباشند.
همچنین احسان مهرایی از همکاران فراری روزنامه های زنجیره ای در وب سایت رادیو زمانه نوشت: حسین شریعتمداری نماینده رهبری در روزنامه کیهان در ایام بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی هر روز مطلبی علیه [برخی از] آنان منتشر می کرد. البته توقع او بیش از اینها بود و خواستار رای ندادن به زنگنه هم بود. در عین حال نمایندگان به سه وزیر رای ندادند تا حرف او بر زمین نماند. اینک حسن روحانی برای سه وزارتخانه جدید و وزرای بازمانده از وزارت، تجربه دولت های گذشته را پیش رو دارد از هاشمی رفسنجانی گرفته که بلافاصله پس از رای عدم اعتماد مجلس به « محسن نوربخش» او را به سمت رئیس بانک مرکزی
انتخاب کرد تا محمود احمدی نژاد که بر معرفی چهره های مطلوبش اصرار می کرد.
وی با اشاره به این که ممکن است نمایندگان از چنین شیوه ای دلگیر شوند، بر ضرورت اتخاذ همین روش تاکید می کند و تصریح می کند: « یکی از معدود اقدامات احمدی نژاد که شاید به کار روحانی هم بیاید نحوه انتخاب سرپرست برای وزارتخانه های بی وزیر و معرفی وزیر بعدی است. احمدی نژاد پس از عدم اعتماد مجلس به هر یک از وزرایش یکی از چهره های مطلوب خود را به عنوان سرپرست انتخاب می کرد و در این مدت آن چه می کرد که مطلوبش بود، سرپرستان وزارتخانه ها تمامی عزل و نصب های موردنظر را انجام می دادند تا برای وزیر معرفی شده عزل و نصبی باقی نماند. برداشتن مدیر تازه منصوب شده هم کار ساده ای برای
نمایندگان مجلس و وزیر بعدی نبود، این اتفاقات کار نمایندگان مجلس را به جایی می رساند که از رای ندادن به وزیر قبلی پشیمان می شدند. »
رجب مزروعی از اعضای متواری حزب مشارکت نیز در مصاحبه با بی بی سی از معرفی جعفر توفیقی برای سرپرستی وزارت علوم استقبال کرد و آن را « اقدام هوشمندانه، حاکی از عزم پیگیری مطالبات حامیان خود» توصیف کرد. مرتضی کاظمیان از اعضای پاریس نشین گروهک ملی- مذهبی نیز در مصاحبه با رادیو فردا به استقبال انتصاب توفیقی و نجفی (ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری) رفت و گفت: این انتصاب ها به ویژه انتصاب توفیقی پیام معنی دار به اکثریت مجلس بلکه جریان اصولگراست. به هر حال با توجه به اینکه توفیقی جایگزین مصطفی معین [در وزارت علوم دولت اصلاحات] و از اعضای ارشد ستاد انتخاباتی «
عارف» و همین طور وزیر خاتمی و نزدیک به « جبهه مشارکت» بوده، اصولگرایان خیلی فشار آورده بودند که او به عنوان وزیر پیشنهادی علوم معرفی نشود و حال به همین دلیل است که به نظر من این گزینه مطرح شده از طرف روحانی حاوی پیغام سیاسی مهمی است.
شایان ذکر است پیش از این معرفی رسمی کابینه به مجلس، نام جعفر توفیقی به عنوان گزینه اول تصدی وزارت علوم مطرح بود و همان زمان برخی رسانه های ضدانقلاب اعلام کردند که از طریق قبضه کردن وزارت علوم می توانند انتقام سخنرانی ۲۳ تیر ۱۳۷۸ حسن روحانی علیه فتنه گران را بگیرند. روحانی در آن سخنرانی، آشوبگران را اراذل و اوباشی که باید مرعوب شوند و عامل آمریکا و اسرائیل هستند، معرفی کرده بود.
توفیقی عضو بنیاد باران خاتمی و رئیس ستاد انتخاباتی عارف بود که پس از انصراف عارف، ستادهای وی را منحل کرد. او پیگیر ایجاد حزبی برای عارف است اما با این وجود ادعا می کند اولویت کارهایش سیاسی نیست.
یادآور می شود عناصر تندرویی مانند نجفقلی حبیبی، علی محمد حاضری و رحیم ابوالحسنی، جعفر توفیقی را در اولین روز سرپرستی وزارت علوم همراهی می کردند. محسنی مدیر حراست وزارت علوم در دوره ملتهب وزارت معین نیز از همراهان روز نخست توفیقی بوده است.
به نظر می رسد فشارهای شاخه داخلی جریان افراطی در دو حزب مشارکت و کارگزاران، نقش مهمی در اقدام شائبه برانگیز معرفی توفیقی برای سرپرستی وزارت علوم و انتصاب محمد نجفی به معاونت رئیس جمهور و ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری داشته است.
ارسال نظر