به گزارش پارس به نقل از ایسنا، هفته گذشته پادشاه بحرین اعلام کرد که هرگونه فعالیت ضدحکومتی در این کشور با برخورد شدید روبرو خواهد شد و برای سرکوب مخالفت ها قانون مبارزه با تروریسم را سخت تر خواهد کرد تا بتواند مانع از برگزاری تجمعات گسترده و تظاهرات در منامه پایتخت این کشور شود.

فیلیپ لاتر سرپرست خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بین الملل، گفت: مردم بحرین حق دارند دیدگاه های خود را آزادانه بیان و بدون ترس از خشونت و بازداشت به طور مسالمت آمیز اعتراض کنند.

وی ادامه داد: مقامات بحرینی سال هاست که بدون ذره ای شرمندگی آزادی بیان را سرکوب می کنند و بدون توجه به حقوق بین الملل برای سرکوب مخالفت ها دست به هر کاری می زنند.

نخست وزیر بحرین روز سه شنبه معترضان ضدحکومتی را ترویست هایی خواند که قصد براندازی دولت را دارند و گفت که تلاش های آن ها برای تضعیف کشور با برخوردی شدید روبرو خواهد شد.

وی همچنین هشدار داد والدین معترضان زیر ۱۶ سال با اخطار رسمی وزارت کشور روبرو می شوند و ممکن است در صورت تکرار جرم به حبس یا جریمه نقدی محکوم شوند.

لاتر همچنین بیان کرد: اقدامات جدید و سختگیرانه دولت بحرین شرم آور هستند و امنیت ملی نباید به عنوان ابزاری برای سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز مورد استفاده قرار گیرد.

اعتراضات مخالفان در هفته های اخیر در بحرین ادامه داشته است؛ در حالی که نیروهای امنیتی علیرغم انتقادات شدید مدافعان حقوق بشر از سلاح گرم و گاز اشک آور برای سرکوب معترضان و بازداشت عده زیادی از آن ها استفاده کرده اند.

مقامات بحرینی در روزهای گذشته در نتیجه موج جدید سرکوب ها علیه این اعتراضات چندین خبرنگار، عکاس، وبلاگ نویس و فعالان دیگر رسانه ها را بازداشت کرده اند.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی عفو بین الملل، این سازمان در ادامه از عدم اجازه ورود خبرنگاران بین المللی به این کشور برای پوشش خبری وضعیت کنونی بحرین هشدار داد. هفته گذشته یک خبرنگار را از شبکه الجزیره اجازه ورود به خاک این کشور را پیدا نکرد.

از زمان آغاز اعتراضات ضدحکومتی در بحرین از فوریه ۲۰۱۱ تاکنون وضعیت حقوق بشر رو به وخامت رفته است. نیروهای امنیتی همواره از ابزار خشونت آمیز و اعمال فشار علیه معترضان استفاده کرده اند که در بسیاری از موارد منجر به کشته شدن معترضان شده است و بسیاری نیز در اثر شکنجه در زندان ها جان خود را از دست داده اند. همچنان ده ها معترض و فعال بازداشت و در دادگاه های نظامی محاکمه شده اند. علاوه بر این بسیاری از فعالان حقوق بشر نیز به دلیل فعالیت هایشان بازداشت شده اند.

بر اساس این گزارش، گاز اشک آور می تواند تاثیرات مخرب زیادی بر سلامت افراد داشته باشد، به ویژه اگر از فاصله نزدیک یا در مکان های سربسته مورد استفاده قرار گیرد. در طول بیش از دو سال گذشته در بحرین بیش از ۲۰ مورد سقط جنین به دلیل استشمام گاز اشک آور گزارش شده است.