به گزارش پارس به نقل از ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه ای الشرق الاوسط، دور جدید مذاکرات صلح امروز با نظارت مارتین ایندیک، نماینده دولت آمریکا در شهر قدس و اریحا در کرانه باختری برگزار می شود.

بنا به نوشته این روزنامه، تزیپی لیونی، وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی از طرف اسرائیل و صائب عریقات مذاکره کننده ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین در این مذاکرات حضور خواهند داشت.

مذاکرات صلح خاورمیانه اواخر ماه ژوئیه در واشنگتن آغاز شد. قرار است در مذاکرات امروز موضوع حق بازگشت پنج میلیون آوراه فلسطینی و همچنین مساله مرزهای آینده کشور فلسطین، سرنوشت قدس و وجود شهرک ها در کرانه باختری مورد بررسی قرار گیرد.

پیشتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پی فشارهای آمریکا با آزادی ۱۰۴ اسیر فلسطینی در چهار مرحله و با توجه به پیشرفت مذاکرات موافقت کرد که ۲۶ تن از اسیران فلسطینی بامداد امروز (چهارشنبه) به وقت محلی آزاد شدند.

از سوی دیگر جمعی از احزاب فلسطینی از تصمیم تشکیلات خودگردان فلسطین برای از سرگیری مذاکرات صلح با اسرائیل به شدت انتقاد کردند.

سازمان آزادی بخش فلسطین در این خصوص با محکوم کردن دور جدید شهرک سازی های اسرائیل اعلام کرد، مخالف از سرگیری مذاکرات صلح است.

جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در این خصوص تاکید کرد: مذاکره با اسرائیل غیرقانونی بوده و در حقیقت سرپوشی برای اقدامات اسرائیل در محو کردن مساله فلسطین و پاکسازی نژادی است.

داوود شهاب، سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین با بیان اینکه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هرگز از سوی ملت فلسطین برای انجام مذاکرات صلح با اسرائیل مسئول نشده است، اخبارمنتشر شده مبنی بر مذاکره جنبش جهاد اسلامی با اسرائیل را تکذیب کرد.

وی تاکید کرد: این اخبار با چهارچوب جنبش جهاد اسلامی و دیدگاه های آن کاملا تفاوت دارد.

جنبش حماس نیز در واکنش به از سرگیری مذاکرات صلح با رژیم صهیونیستی اعلام کرد، این مذاکرات هیچ منفعتی ندارد.

موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در صفحه شخصی اش در پایگاه اجتماعی فیس بوک نوشت: من از تشکیلات خودگردان می خواهم مذاکرات بیهوده ای را که در حقیقت سرپوش گذاشتن بر شهرک سازی و یهودی سازی های اسرائیل است، ترک کند و به مقاومت بازگردد.

از سوی دیگر روزنامه الشرق الاوسط گزارش داد، مذاکرات صلح بر اساس یک جدول زمانی مورد توافق دو طرف و ظرف ۹ ماه بدون در نظر گرفتن هرگونه اقدام تحریک آمیز انجام خواهد شد.

همچنین این روزنامه نوشت: مذاکرات در مراحل جدید در منطقه یا واشنگتن برگزار می شود و مسائلی که در این مذاکرات قرار است مورد بررسی قرار گیرد مساله حق بازگشت میلیون ها آواره، مشخص شدن مرزهای فلسطین، سرنوشت قدس و سرنوشت شهرک های موجود در کرانه باختری و قدس شرقی است.

هنوز در مذاکرات درباره توقف ساخت شهرک ها توافقی نشده است و این یکی از خواسته های اصلی طرف های فلسطینی است.

روزنامه الشرق الاوسط ادامه داد، موضع دولت آمریکا درباره تشکیل کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ با تبادل اراضی میان دو طرف تغییری نکرده است اما بعید است که بازنگری در مذاکرات جدید صورت گیرد.

بنا به نوشته این روزنامه، گام های بعدی آمریکا و کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه جذب چهار میلیارد دلار به عنوان سرمایه گذاری های ویژه برای احیای اقتصاد فلسطین است که بنا به گفته وزارت خارجه آمریکا ظرف هفته های آینده این مساله علنا اعلام خواهد شد.

جان کری، وزیر امور خراجه آمریکا نیز اخیرا اعلام کرد که اسرائیل ظرف چند روز یا چند هفته آینده اقداماتی را برای بهبود شرایط در کرانه باختری و نوار غزه اتخاذ می کند و این به معنای از بین بردن موانع موجود در راه اقتصاد فلسطین است.

به نوشته روزنامه الشرق الاوسط، هیچ یک از طرف های اسرائیل یا فلسطین نحوه تعامل خود با مسائل محوری مورد مذاکره را مشخص نکرده است. همچنین معلوم نیست دو طرف از چه راهی برای حل مشکلات اصلی مثل مساله قدس وارد خواهند شد.