حمله به کنسولگری پاکستان در هند
به دنبال حمله روز گذشته به سرکنسولگری پاکستان در هند، وزارت خارجه پاکستان معاون سرکنسول هند در این کشور را فراخواند.
به گزارش پارس به نقل از فارس در اسلام آباد، حمله روز گذشته اعضای شاخه جوانان « حزب کنگره» هند به سرکنسولگری پاکستان در دهلی نو، وزارت خارجه پاکستان را به واکنش واداشت.
پس از این حمله، وزارت خارجه پاکستان با احضار معاون سرکنسول هند در این کشور، مراتب اعتراض اسلام آباد را به این اقدام اعلام کرد.
مقامات وزارت خارجه پاکستان در این جلسه، دولت هند را مسئول تأمین امنیت مقامات و دیپلمات های پاکستانی در این کشور دانستند و بر لزوم حفاظت از دیپلمات های پاکستانی در هند تأکید کردند.
روز گذشته، تعدادی از اعضای حزب کنگره پاکستان با تجمع در مقابل سرکنسولگری پاکستان در دهلی نو، شعارهایی برضد اسلام آباد سردادند و این کشور را مسئول کشته شدن پنج سرباز مرزی خود دانستند.
همچنین تعدادی از این افراد تلاش کردند تا با عبور از موانع پلیس در مقابل این ساختمان وارد سرکنسولگری پاکستان شوند که با مقاومت نیروهای پلیس مواجه شدند.
پس از کشته شدن پنج سرباز هندی در پست مرزی « پونچ» در مرز ۲ کشور، هندی ها پاکستان را مسئول اصلی این حادثه دانستند هرچند که مقامات پاکستانی این اتهام را رد کردند.
« چودری نثار علی خان» وزیر کشور پاکستان اعلام کرد که حضور نیروهای ارتش پاکستان در منطقه مذکور که پنج کیلومتر با « خط کنترل» فاصله دارد غیرممکن است.
دیدار « سینگ» و « شریف» لغو نخواهد شد
همچنین معترضان خواهان لغو برنامه دیدار « مان موهان سینگ» نخست وزیر هند با « نواز شریف» همتای پاکستانی اش در حاشیه نشست آتی سازمان ملل در نیویورک در ماه سپتامبر شدند.
این در حالی است که برخی رسانه های هندی نیز گزارش دادند که اعضای اپوزیسیون پاکستان با سینگ دیدار کرده و از وی خواسته اند تا ملاقات خود با نواز شریف را لغو کند.
با این حال، مقامات هندی اعلام کردند که به رغم حوادث تأسف برانگیز اخیر، دیدار سینگ و شریف لغو نخواهد شد.
به گفته سخنگوی حزب حاکم هند، اسلام آباد و دهلی نو مشکلات خود را نه از طریق جنگ بلکه از طریق مذاکره حل خواهند کرد و بنابراین نخست وزیران ۲ کشور در نیویورک با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
همچنین پس از این وقایع، مقامات امنیتی هند و پاکستان برای حل تنش های به وجود آمده در مرز کشمیر با یکدیگر مذاکره کردند.
پس از روی کار آمدن دولت جدید نواز شریف در پاکستان، اسلام آباد و دهلی نو تلاش های خود برای بهبود رابطه ۲ کشور را افزایش دادند.
ارسال نظر