به گزارش پارس ، ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، روز سه شنبه یک مقام بلندپایه دفاعی آمریکا اظهار کرد: پنتاگون طرحی به منظور خروج کامل نیروهای خود از افغانستان تا پایان سال ۲۰۱۴ در نظر ندارد اما شکست در دستیابی به توافق با کابل در زمینه مصونیت قضایی برای سربازان آمریکایی می تواند چنین سناریویی را اجباری سازد.

 

 

 

از طرف دیگر، گزارش پنتاگون که دو سال یک بار منتشر می شود روز سه شنبه تاکید کرد که نیروهای افغان اساسا آمادگی این را ندارند که در تاریخ اول ژانویه ۲۰۱۵ به تنهایی مسئول باشند.

 

 

 

" پیتر لاوویی" ، معاون وزیر دفاع آمریکا گفت: کمک های خارجی برای عملیات های اساسی ارتش افغانستان کلیدی خواهند بود. از جمله آنکه تضمین می کند سربازان افغان پول و غذا دریافت می کنند و همچنین قراردادهایی منعقد می شود تا آنها برای خودروهای خود سوخت داشته باشند.

 

 

 

لاوویی در یک کنفرانس خبری در تشریح گزارش مورد اشاره گفت: اینها نوعی از مهارت ها و قابلیت های کاربردی هستند که افغان ها در حال حاضر همچنان در حال تقویت آنها هستند. پنتاگون گزینه صفر را برای بررسی در نظر نگرفته است.

 

 

 

وی تاکید کرد: ما پیش بینی می کنیم که پیش از آنکه نیروهای افغان بتوانند به حد کافی و به طور مستقل دارنده همه این مجموعه مهارت ها باشند، این مساله نیازمند یک دوره زمانی خواهد بود از جمله دوره پس از تاریخ سال ۲۰۱۴.

 

 

 

با وجود این لاوویی تاکید کرد که اگر آمریکا و افغانستان نتوانند بر سر معاهده امنیتی دو جانبه برای دادن تضمین های حقوقی به سربازان آمریکایی برای ماندن به توافق برسند، آمریکا مجبور به خارج شدن از افغانستان خواهد شد. بدین ترتیب شما در نهایت به گزینه صفر خواهید رسید.

 

 

 

گزارش پنتاگون همزمان با این منتشر می شود که فرمانده بلندپایه نظامی جدید ناتو تصریح کرد: این ائتلاف امیدوار است که یک طرح عملیاتی دقیق برای ماموریت پس از سال ۲۰۱۴ خود در ابعاد کوچکتر در افغانستان از جمله در زمینه تعداد سربازان تا پایان سال جاری میلادی ارائه دهد.

 

 

 

تعداد سربازان ناتو و اینکه این میزان با نیازهای برآورد شده نیروهای افغان انطباق دارد می تواند مشخص کند که آیا افغان ها قادر به حفظ دستاوردهای به دست آمده علیه شبه نظامیان منعطف طالبان هستند یا خیر.

 

 

 

این گزارش درباره دورنمای امنیتی پس از سال ۲۰۱۴ به دلیل ندانستن تعداد سربازان ناتو گمانه زنی نکرد.

 

 

 

در این گزارش آمده است: ارزیابی اینکه که آیا دستاوردهای به دست آمده تا امروز پایدار خواهند بود تا زمانی که اندازه و ساختار دقیق حضور ناتو و آمریکا در افغانستان پس از سال ۲۰۱۴ تعیین نشود، دشوار خواهد بود.

 

 

 

در این گزارش ۱۸۱ صفحه ای به برخی خطرات علیه ثبات افغانستان از جمله فساد رایج در این کشور، منعطف بودن شبه نظامیان طالبان، روابط تیره با پاکستان و خطر خروج ناتو از افغانستان که تضعیف اقتصاد این کشور را موجب خواهد شد، اشاره شده است.

 

 

 

در این گزارش تاکید شد که طالبان در سال ۲۰۱۲ و در سه ماهه اول سال ۲۰۱۳ کنترل خود بر اراضی را از دست دادند.

 

 

 

این گزارش تاکید دارد که طالبان اکنون ناتوان تر و غیرمردمی تر است و همچنین بسیار از حد یک تهدید وجودی علیه دولت افغانستان به نسبت سال ۲۰۱۱ تنزل پیدا کرده است.

 

 

 

با این وجود این، این گزارش هشدار داد که طالبان همچنان منعطف و انطباق پذیر بوده و از پناهگاه هایی در کشور همسایه یعنی پاکستان بهره مند است.

 

 

 

این گزارش تاکید دارد، مقامات سیاسی فاسد و ناشایسته در بخش هایی از دولت مرکزی افغانستان باعث تضعیف تاثیر و اعتبار دولت این کشور شده و دربردارنده تهدید علیه ثبات بلندمدت افغانستان است.

 

 

 

این گزارش می افزاید: مقامات مبارزه با فساد دولت افغانستان به جز تایید وجود فساد در ابعاد گسترده در تلاش های خود هیچ پیشرفت اساسی نشان نداده اند.

 

 

 

این گزارش خاطرنشان ساخت: در برخی مناطق مردم محلی، طالبان را کمتر از دولت فعلی افغانستان فاسد و سوءاستفاده گر می دانند.