به گزارش پارس به نقل از ایسنا، حامیان محمد مرسی رییس جمهور مخلوع مصر، ۲۷ ژوئیه ساعات زیادی را در منطقه ای واقع در شرق قاهره دست به تحصن زده بودند که با دخالت پلیس ضدشورش و افرادی با لباس شخصی به خشونت کشیده شد.

این خشونت زمانی به وجود آمد که ساعاتی قبل از حادثه رییس جمهور موقت این کشور اعلام کرد دولت موظف است با تمام نیرو و توان خود نظم را برقرار کند. همچنین وزیر کشور نیز اعلام کرد که نیروها با هرگونه تحصن در قاهره مبارزه و تحصن کنندگان را متفرق خواهند کرد.

دیده بان حقوق بشر توانسته است در این گزارش با چند تن از شاهدان و پرسنل بیمارستان ها گفت وگو و فیلم های ویدئویی به دست آمده از حادثه را بررسی کند. پرسنل بیمارستان ها معتقدند که برخی از این تلفات می تواند ناشی از کشتارهای هدفمند باشد، چون ناحیه ای که هدف گلوله قرار گرفته به طور قطع موجب مرگ فرد می شده است.

شمار زیادی از معترضان پس از درگیری با نیروهای امنیت مرکزی - پلیس ضدشورش - کشته و زخمی شدند. آن ها پس از اصابت گلوله به بیمارستانی در نزدیکی محل تحصن خود منتقل می شدند که دیده بان حقوق بشر در آن حضور داشته است. پزشکان به این سازمان گفتند که اغلب گلوله ها در ناحیه سر، گردن و سینه قربانیان و زاویه شلیک گلوله از بالا بوده است.

وزیر بهداشت مصر اعلام کرد که حداقل ۷۴ غیرنظامی در ساعات صبح جان خود را در این خشونت ها از دست داده اند. وزیر کشور نیز در یک کنفرانس خبری تاکید کرد که آن ها هرگز و حتی یک بار هم معترضین را از ناحیه سینه هدف گلوله قرار نداده اند.

ندیم حوری معاون سرپرست خاورمیانه در شمال آفریقا در دیده بان حقوق بشر، اظهار کرد: استفاده از سلاح گرم و کشنده، تنها لحظاتی پس از اینکه وزیر کشور اعلام می کند باید هر طور شده نظم را برقرار کند، این حس را القا می کند که پلیس و برخی سیاستمداران تمایل داشته اند با حامیان مرسی برخورد کنند.

این سازمان در گزارش خود آورده است که معترضان به سمت پلیس سنگ و کپسول گاز اشک آور پرتاب کرده بودند که به گفته وزیر کشور منجر به زخمی شدن افسران پلیس شده است.

دیده بان حقوق بشر از ارتش مصر خواست تا خیلی فوری استفاده از سلاح گرم علیه معترضان را مگر در مواقع ضروری و فقط برای حفظ جان افراد متوقف کند.

یکی از پزشکان که در صحنه حضور داشت به دیده بان حقوق بشر گفت که پلیس زمانی که معترضان تنها ۲۰۰ متر فاصله داشتند اقدام به شلیک گاز اشک آور کرده است و معترضان در پاسخ چند ماشین را به آتش کشیده و به سمت پلیس سنگ پرتاب کردند. دو ساعت پس از این، شلیک گلوله ها آغاز شد و به نظر می آید ۸۰ درصد گلوله ها از سمت یک ساختمان در آن منطقه و توسط تک تیراندازها شلیک شده است.

موری در ادامه گفت: شلیک گلوله به سمت غیرنظامیانی که تنها سنگ و کپسول گاز اشک آور پرتاب می کردند، راه مناسبی برای پاسخگویی نیست و اگر این کار ایده جدیدی برای یک پاسخگویی قانونی است موجب افزایش نگرانی ها در مورد روزهای آینده می شود.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دیده بان حقوق بشر، نیروهای امنیت مرکزی مصر در سال های اخیر بارها علیه معترضان در جریان انقلاب ژانویه ۲۰۱۱، در اعتراضات نوامبر ۲۰۱۱ و در حادثه ورزشگاه پورت سعید در ژانویه ۲۰۱۳ از سلاح گرم استفاده کرده است. این حوادث هر یک ده ها کشته بر جای گذاشت.

بر اساس استانداردهای بین المللی حقوق بشر که مصر موظف به رعایت آنهاست، مسئولان اجرای قانون باید تمام اقدامات لازم را برای حفاظت از جان افراد به کار گیرند.