به گزارش خبرنگار سیاسی پارس؛ در دیدار اخیر ۴۰ تن از نمایندگان مجلس با رییس جمهور منتخب، روحانی از اماده شدن لیست کابینه پیشنهادی تا ۱۲ مرداد و روز تحلیف خبر داده و از نمایندگان خواسته تا ان روز نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دهند.

در حالی که گفته می شود این نمایندگان در پی رد صلاحیت هاشمی نامه اعتراضی نوشته بودند که هرگز علنی نشد اما به نظر می اید، وحدتی در بین اکثریت نمایندگان ایجاد شده، که در صدد هستند تا با ارای بالا به کابینه روحانی رای اعتماد دهند.

زمزمه های این وحدت و اتحاد از اواسط تیر ماه به گوش می رسید جایی که کمال الدین پیرموذن از چهره های نزدیک به لاریجانی و عضو فراکسیون رهروان ولایت (حامی لاریجانی) از تشکیل فراکسیون اعتدال خبر داده و گفته بود: با تشکیل این فراکسیون سعی داریم نقشه راه خودمان را در عرصه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی اعتدال و عقلانیت قرار دهیم چرا که مکتب اسلام نیز مکتب اعتدال و میانه روی است که در آن افراط و تفریط بی معناست.

حامد قادرمرزی نماینده قروه و دهگلان و عضو دیگر فراکسیون رهروان، چهارم مرداد ماه با تکذیب تشکیل فراکسیون جدید گفت: تعدادی از نمایندگان اصلاح طلب مجلس و همچنین فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت تصمیم دارند به دولت کمک کرده تا بتوانند هرچه سریعتر مشکلات اقتصادی مردم را برطرف کنند.

کمکی که با رای اعتماد به کابینه شروع می شود و موجب می شود که وحدت و همدلی بار دیگر در سران قوا شکل بگیرد، موضوعی که بیش از همه علی لاریجانی در پی ان است.

در حالی که گروهی اعتقاد دارند لاریجانی در حال لابی با روحانی برای قرار دادن افراد مد نظر خود در کابینه است اما گمانه زنی های موجود در خصوص کابینه احتمالی این موضوع را رد می کند.

همدلی و همراهی لاریجانی و فراکسیون مطبوعش با دولت روحانی علاوه بر نزدیکی دیدگاه های سیاسی از جهات دیگر برای رئیس مجلس اهمیت دارد، هنوز بسیاری از مردم مجادله ای احمدی نژاد و لاریجانی را در یکشنبه سیاه مجلس در بهمن ماه را به یاد دارند، جایی که بر خلاف گفته مقام معظم رهبری بر عدم اشکار ساختن اختلافات بین سران قوا، مراسم استیضاح شیخ الاسلامی وزیر وقت کار به رودررویی سران دو قوه تبدیل شد.

از طرف دیگر لاریجانی در طی یک سال گذشته بارها به دلیل اجرایی نشدن مصوبات مجلس توسط دولت مجبور به ابلاغ ان ها به دستگاه های دولتی شده است و اکنون لاریجانی می خواهد با تعامل سازنده با دولت اعتدال نشان دهد که این دولتی ها بودند که دم از ناسازگاری می زدند و اختلافات را علنی می کردند.

وزرای احتمالی روحانی و اختلاف اصولگرایان بهارستان

در حالی که برخی بر این باورند هر چقدر کابینه متنوع تر باشد، بقای سیاسی اش بیشتر است اما در این بین گروهی دیگر معتقدند عدم یکدلی و وجود اختلاف در کابینه مانع از محقق شدن شعارهای انتخاباتی روحانی خواهد شد.

با این حال در فهرست های مختلفی که منتشر می شود، شمار زیادی از اسامی ثابت هستند و تغییری نمی کنند، اسامی که بیشتر سابقه وزارت و حضور در دولت های خاتمی و رفسنجانی را دارند. اتفاقی که موجب شده است برخی از طیف های سیاسی اصولگرا انتقادات خود را به ان اعلام کنند.

در این بین حداد عادل رییس فراکسیون اصولگرایان در مجلس که ۸۰ عضو دارد در ابتدا قصد داشت تا علی لاریجانی و سایر نمایندگان را متقاعد کند که مانع از بکارگیری اصلاح طلبان در کابینه شود، اما در نهایت نتوانست توفیقی در این راه کسب کند و وقتی از تفاوت تعامل فراکسیون رهروان ولایت (حدود ۱۶۰ نماینده) با دولت جدید اطلاع یافت، شروطی را به نمایندگی از فراکسیون اصولگرایان برای دادن رای اعتماد به کابینه پیشنهادی صادر کرد.

شروطی که در کنار التزام و اعتقاد داشتن به نظام و مدیر، مدیر بودن، فعال نبودن در فتنه و عدم جانبداری از فتنه گران را در نیز در خود داشت و البته در کنار این شروط حضور چند تن از وزرای کنونی را در کابینه خواستار شده بودند.

بیانیه ای که پیش از ان که صدای روحانی و مشاورانش را در بیاورد باعث جبهه گیری شدید فراکسیون اصولگرای رهروان ولایت شد به طوری که کماالدین پیر موذن عضو فراکسیون رهروان ولایت شروط فراکسیون اصولگرایان را غیر محققانه خوانده و گفته بود: این توصیه نوعی سهم خواهی است. دولت فعلی فرصت کافی و وافی برای خدمت رسانی داشت که کارنامه درخشانی از این بابت از خود برجای نگذاشته است؛ لذا دیگر نیازی به استفاده از وزرای دولت فعلی دیده نمی شودد و قاطبه نمایندگان که در فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت، اکثریت مجلس را تشکیل می دهند به تیم آقای روحانی رای قاطع خواهند داد.

اما مخالفت با تشکیل کابینه نزدیک به هاشمی و خاتمی تنها به فراکسیون اصولگرایان ختم نشد و حتی دامن تریبون نمازجمعه را هم گرفت. حجت الاسلام کاظم صدیقی خطیب نماز جمعه هفته گذشته تهران در خطبه دوم گفت: انتظار ما از رئیس جمهور منتخب این است که دچار غفلت نشود و با روی کارآوردن یک وزیر علوم و رئیس دانشگاهی که بوی فتنه می دهد فضای دانشگاهها را از علم و فرهنگ دور نکند.

حسین شریعتمداری دیگر مخالف روحانی با بیان اینکه وطن فروشان را به کابینه دعوت نکنند، حسن روحانی را به هوشیاری بیشتر دعوت کرده و گفته بود: مدعیان اصلاحات برای تصاحب چهار وزارتخانه اطلاعات، کشور، علوم و امور خارجه خیز برداشته اند ولی از آنجا که دورخیز آنها با هوشیاری آقای دکتر روحانی روبرو شده است، پروژه مصادره ریاست جمهوری آقای روحانی را روی سه وزارتخانه اطلاعات و کشور و علوم متمرکز کرده اند.

ناصر ایمانی روزنامه نگار در خصوص گمانه زنی های روزنامه کیهان می گوید: این صحیح نیست چون کیهان هر روز علیه ترکیب احتمالی کابینه آقای روحانی موضع گیری می کند، عنوان شود که اصولگریان هم معتقد به آن مواضع هستند و با آن همراهی می کنند. این موضع گیری ها، موضع گیری های تنها طیف کوچکی از اصولگریان است و بخش عمده ای از آن ها چنین نگرانی ها نسبت به کابینه آقای روحانی ندارند چرا که تعیین ترکیب را حق رییس جمهور می دانند.

به حر حال به نظر می رسد، همانطوری که فراکسیون رهروان ولایت در تعیین رییس مجلس شکست سختی را متوجه اصولگرایان کرد، نقش اصلی را در دادن رای اعتماد به کابینه روحانی ایفا خواهد کرد و بازیگردان اصلی روزهای گرم بهارستان خواهد بود.