زیباکلام: احمدینژاد مشاور روحانی شود
صادق زیباکلام گفت: من در مصاحبههای قبلیام گفتهام آقای روحانی میتوانند حتی از ایشان به عنوان مشاور استفاده کنند.
به گزارش پارس ، صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی، نقش فعالی در دوران انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ بر عهده داشت. با دکتر زیباکلام با وجود تعطیلات تابستانی دانشگاه ها، در دفترش در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به گفت وگونشستیم.
گزیده گفتگوی نیک نیوز با زیباکلام را در ادامه می خوانید:
* من در مصاحبه های قبلی ام گفته ام آقای روحانی می توانند حتی از ایشان به عنوان مشاور استفاده کنند.
* بارزترین خصوصیت آقای احمدی نژاد این است که ایشان غیرقابل پیش بینی هستند. اما چیزی که من با درصد اطمینان بالایی در مورد ایشان می توانم بگویم این است که آقای احمدی نژاد به لحاظ سیاسی تمام شده است. نه اینکه از سیاست کناره گیری کند بلکه از این نظر که در سیاست مطرح باشد تمام شده است.
* من فکر می کنم اگر عملکرد آقای روحانی ضعیف و نامطلوب از آب درآید، نه ۸ سال دیگر بلکه در انتخابات ۴ سال دیگر قطعا اصولگرایان پیروز خواهند شد. منتها نه در شکل و فرم سال ۸۴، بلکه این بار با آمدن گزینه های محتمل تر برای پیروزی مانند محسن رضایی یا قالیباف یا حتی به میدان آمدن علی لاریجانی این امر به وقوع خواهد پیوست. من در این امر هیچ تردیدی ندارم و مطمئن هستم در صورتی که آقای روحانی نتواند انتظارات جامعه را محقق کند نه ۸ سال دیگر بلکه سال ۹۶ یعنی ۴ سال دیگر کار تمام خواهد شد و جریان شکست خورده خرداد ۹۲ مجددا قدرت را به دست خواهد گرفت. از همین رو می گویم این ۴ سال بسیار حساس است و همه چیز بستگی به عملکرد آقای روحانی و به خصوص اصلاح طلبان دارد.
*هیچ اصلاح طلبی خواهان سهم از آقای روحانی نشده است. آقای خاتمی یک اظهارنظری در مورد آقای مسجدجامعی کردند و گفتند مسجدجامعی برای ارشاد خوب است. جوی به وجود آمد که ایشان ۴۸ ساعت بعد حرفشان را پس گرفتند و گفتند اصلا لازم است مسجدجامعی در همان شورای شهر بماند. شما هیچ مورد دیگری نه از اصلاح طلبان و نه از به اصطلاح طرفداران هاشمی نمی توانید چه در آشکار و چه در خفا پیدا کنید که آقای روحانی یا افراد حلقه نزدیک به ایشان مانند ترکان، صالحی، بانک و یونسی یا حتی اعضای کارگروه ها را برای تصدی وزارتخانه ای تحت فشار گذاشته باشند یا حتی ریاست یک دانشگاه. البته ممکن است از سوی کارگروه ها فردی از نزدیکان هاشمی یا خاتمی به عنوان یکی از گزینه ها مطرح شود به عنوان مثال دکتر رضا خاتمی برادر آقای خاتمی از سوی کارگروه ها برای ریاست سازمان تامین اجتماعی و وزارت بهداشت پیشنهاد شد. ولی یکی دیگر از گزینه ها هم خانم دکتر مرضیه وحید دستجردی بود که هیچ نسبتی نه با خاتمی و نه با هاشمی ندارد.
* (پیش بینی شما از چیدمان کابینه چیست؟ ) به نظر من چینش کابینه خیلی مهم نیست. مهم آن است که آیا آقای روحانی خواهد توانست در سیاست خارجی به سوی تنش زدایی حرکت کند یا نه. اگر ایشان بتوانند در این زمینه موفق شوند، در باقی عرصه ها هم روزنه امیدی باز می شود و اگر نتوانند مشکلات سیاست خارجی ایران را حل کنند هر کابینه ای با هر چیدمانی هم که داشته باشند، باز به هیچ جا نخواهند رسید.
ارسال نظر