اظهارات خاتمی در مراسم بزرگداشت شهید محراب

محمد خاتمی، تصریح کرد: باید برای مبارزه با ترور و تروریسم و خشونت ما به سوی مهر، محبت و دیگری را پذیرفتن و با دیگری با سلاح منطق و کلام سخن گفتن و حقوق او را ادا کردن حرکت بکنیم، در این صورت است که می توانیم بگوییم ما با ترور و تروریسم مخالفیم و با آن مبارزه می کنیم.
به گزارش پ ارس به نقل از ایسنا، رییس بنیاد باران در مراسم بزرگداشت یاد سومین شهید محراب آیت الله صدوقی که در سالن همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد، با گرامی داشت یاد و خاطره آیت الله شهید صدوقی، گفت: « آیت االه شهید صدوقی انسانی بزرگ عالم؛ متقی، مردم دوست، مهربان و خدوم بود و یکی از کسانی که از دیر باز با حضرت امام (ره) نزدیک بودند. »
وی با اشاره به حضور پررنگ آیت الله صدوقی در عرصه انقلاب و جهاد وی را از یاوران و ارکان انقلاب اسلامی خواند و افزود: « عنایتی که حضرت امام به ایشان داشتند معلوم است و وقتی که موج سهمگین و نفرت انگیز تروریسم در این مملکت بالا گرفت و قرار بر این شد که یاران انقلاب و کسانی که موثر در جامعه هستند و مانع اجرای برنامه های ضد ایرانی و ضد اسلامی می شوند از پای در بیایند از جمله اولین شخصیت ها حضرت آیت الله صدوقی بود که می دانیم، البته به ایشان به مقصد و مقصود بالای خودش رسید، ولی ان جنایت در سال ۶۱ رخ داد که همه ما شاهد بودیم و این نشانه جایگاه بالای حضرت ایت الله صدوقی بود در عرصه جامعه و انقلاب ما. »
وی تصریح کرد: « این روزها شاهد ترور و تروریسم در دنیا هستیم که متاسفانه بد جور هم دامن جامعه اسلامی ما را هم گرفته است و با دامن زدن اختلافات فرقه ای و طائفه از سوی دشمنان مانع از تکامل و رشد و پیشرفت این جوامع می شوند و متاسفانه تعصب و نادانی و کور دلی داخلی در این کشورها هم سبب شده که این اختلافات ابزاری شود برای درگیری های خونین. »
وی همچنین اظهار داشت: « ترور به معنی وحشت و خوف و ایجاد فضای ناامن و وحشت انگیز در جامعه است، اما صورت ظاهری اش در توسل به زور برای حذف رقیب به هر قیمتی نمود پیدا می کند. »
رئیس جمهور سابق کشورمان با اشاره به وجود زمینه های ذهنی و اجتماعی ترور گفت: « زمینه ذهنی آن نوعا از تعصب، جهل و خودخواهی بر می خیزد و ترکیب اینها ناشی از آن است که انسان هایی گمان می کنند همه حق در اختیار آنان است. »
رئیس موسسه بین المللی گفت گوی فرهنگ ها و تمدن ها با تاکید بر این که « برترین انسان ها انسان های سالک اند که همواره در راهند» ، افزود: « اینکه انسان ها به این توهم برسند که حقیقت را دریافته اند و تمام حقیقت در اختیار آنان است وخود آنان مدار و محور حق و حقیقتند ودیگری یا نباید باشد یا اگر هست باید صد درصد تسلیم او باشد منشا ذهنی است که پدید آورنده زمینه های ترور و تروریسم در دنیاست. »
وی ادامه داد: « یک منطق از درون این بینش بیرون می آید و آن این که هر کس باما نیست بر ما است و دوم اینکه ما مجاز هستیم با آن کسی که بر ما است هر گونه بخواهیم رفتار بکنیم! و برهنه ترین و آشکار ترین رفتار اینکه او را از میان برداریم. این منطق هر کجا که باشد نتیجه کار ترور و تروریسم است چه در میان دولت های مختلف باشد و چه در میان گروه های خاص تروریستی. »
رئیس جمهور سابق کشورمان با اشاره به حادثه تروریستی یازدهم سپتامبر، گفت: « در این حادثه بزرگ تروریستی می بینید چگونه دو قطب مقابل همدیگر دارای یک منطقند؛نو محافظه کاران به نمایدگی بوش به صراحت می گویند آنکه با ما نیست بر ماست و ما حق داریم او را از صحنه برداریم و به هر گونه که تصمیم بگیریم و بخواهیم با او رفتار بکنیم عین همین منطق در قطب مقابل او یعنی بن لادن و القاعده وجود دارد که هر کس با ما نیست ضد اسلام است و ما باید هر کس ضد اسلام است او را از صحنه برداریم این منطق منطقی است که از درون او ترور و تروریسم بیرون می آید خود آن ناشی از بی بصیرتی، جهل؛تعصب و خودخواهی است و از درون اینها یک حالت عاطفی، " نفرت" در می آید و به هر حال رابطه فقط می شود رابطه زور و خشونت و نفی و حذف. »
وی در توضیح شق دوم ترور اظهار داشت: « گاهی به جای آن وجه برهنه و عریان تروریسم که حذف فیزیکی رقیب از صحنه است، حالتی ظریف ترو لطیف تر هم دارد و آن هم که آثار وجودی انسان را حذف می کند و بر نمی تابند که آن هم ترور است. »
خاتمی تصریح کرد: « یعنی انسان عبارتست از مجموعه عواطف، اندیشه هایش اراده اش و سایر اموری که هست و حقوقی که دارد اگر جلوی اراده کسی را بگیرد ؛اگر کسی جلوی عواطف دیگری را بگیرد، اگر جلوی اندیشه او را بگیرد و نگذارد او بیاندیشد یا اندیشه اش را ظاهر بکند این هم حذف آثار وجودی یک انسان است گرچه خود وجود فیزیکی او باقی می ماند ولی محتوای وجود او را ترور می کند و این خودش نوعی ترور و تروریسم است. »
ارسال نظر