۲۹ مقام دیپلماتیک سابق آمریکا از اوباما خواستند برای آغاز دور جدید مذاکرات با ایران تلاش کند
به گزارش پارس به نقل از خراسان: درحالی که بر اساس اعلام قبلی نشست کشورهای ۱+۵ و کاترین اشتون روزگذشته در بروکسل پایتخت بلژیک، درباره برنامه هسته ای ایران برگزار شد، شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره گزارش مربوط به نقض تحریم ها توسط ایران تشکیل جلسه داد و از این گزارش « حمایت نکرد. » اتفاقی که رویترز از آن به عنوان « دودستگی» و « انشقاق» شورای امنیت سازمان ملل متحد یاد کرد. این درحالی بود که « بی بی سی» درباره این گزارش نوشت « اعضای کمیته متفق القول بودند که ایران تحریم های سازمان ملل را نقض کرده است» اما در این جلسه محرمانه « روسیه مخالف اصلی این گزارش بوده و چین هم از نظر روسیه حمایت کرده است» . دیروز خبرگزاری های غربی به پوشش خبرهای این جلسه و تحلیل آن پرداختند. به گزارش رویترز در صورت تصویب این گزارش راه برای صدور قطعنامه جدید علیه ایران هموار می شد. « رویترز» همزمان در تحلیل مفصلی راجع به تحریم های ایران برای اولین بار به این موضوع پرداخت که « رأی دادگاه های اروپا به نفع بانک های ایران به فروپاشی شبکه تحریم های ضدایرانی می انجامد» . این خبرگزاری از این رای ها به عنوان حفره هایی نام برد که اگر به هم بپیوندند موجب خواهند شد تمام شبکه تحریم ها شروع به فروپاشی کند. در عین حال پس از اظهارات توهین آمیز « نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه رئیس جمهور منتخب ملت ایران، ۲۹ مقام دیپلماتیک سابق ایالات متحده در نامه ای به باراک اوباما از وی خواستند « برای دنبال کردن دیپلماسی با رییس جمهور جدید ایران تلاش کند» .

در این میان در روزی که خبرها و تحلیل ها درباره برنامه هسته ای ایران افزایش یافته بود، « موسویان» مذاکره کننده هسته ای سابق ایران از یک گام اعتمادساز ایران در سال ۲۰۰۹ خبرداد که آمریکایی ها آن را رد کرده و نادیده گرفتند.

بی بی سی: شورای امنیت گزارش مربوط به نقض تحریم های ایران توسط این کشور را تایید نکرد
بی بی سی اعلام کرد: شورای امنیت سازمان ملل متحد گزارش مربوط به نقض قطعنامه تحریم های ایران توسط این کشور را تایید نکرد. این گزارش را کمیته ای شامل کارشناسانی از پانزده کشور عضو شورای امنیت نوشته بودند. سفیر استرالیا در سازمان ملل، رئیس کمیته تحقیق درباره تحریم های ایران است. اعضای این کمیته توسط بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل انتخاب شده اند و اعضای شورای امنیت آنها را تایید کرده اند. گری کینلان، سفیر استرالیا در سازمان ملل که ریاست این کمیته را به عهده دارد، در گفت و گویی با رسانه ها گفت اعضای کمیته متفق القول بودند که ایران تحریم های سازمان ملل را نقض کرده است. از جمله مواردی که آقای کینلان به آن اشاره کرد، آزمایش موشک های شهاب یک و سه در جریان یک رزمایش (مانور نظامی) بود که در تابستان سال گذشته انجام شده بود. چند نفر از دیپلمات های حاضر در جلسه محرمانه شورای امنیت در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتد پرس، گفتند که روسیه مخالف اصلی این گزارش بوده و چین هم از نظر روسیه حمایت کرده است. دیپلمات ها همچنین گفته اند روسیه و چین معتقد بودند باید منتظر ماند تا حسن روحانی، رئیس جمهوری منتخب ایران به روی کار بیاید و بعد از دیدن نتیجه کار او برای اقدام های بیشتر تصمیم گرفت.

رویترز: شورای امنیت درباره ایران دچار دودستگی شد
به گزارش ایسنا، رویترز به نقل از نماینده استرالیا در شورای امنیت سازمان نوشت کمیته تحریم های ایران در شورا در خصوص اینکه آیا ایران با آزمایشات موشکی در سال گذشته تحریم های سازمان ملل را نقض کرده است یا خیر دچار دودستگی است. رویترز با اشاره به این خبر از مقر سازمان ملل به نقل از نمایندگان دولت های عضو در سازمان که خواستند نام شان فاش نشود، گزارش داد: در صورت تصویب این گزارش راه برای صدور قطعنامه جدید علیه ایران هموار می شد و این اختلاف هرگونه گسترش تحریم ها علیه ایران به دلیل آزمایش های موشکی را در حال حاضر منتفی کرد. همچنین رزمری دی کارلو، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، به خبرنگاران گفت که دودستگی در کمیته تحریم های ایران بر سر « چنین مسائل بدیهی» ناامیدکننده است. در همین حال عراقچی سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان، گفت: بعضی از کشورهای عضو شورای امنیت تلاش کردند برنامه موشکی ایران را که ماهیتی کاملا دفاعی دارد به عنوان نقض تحریم های شورای امنیت مطرح کنند که با مخالفت برخی دیگر از اعضای این شورا مواجه شد.

رویترز: رأی دادگاه های اروپا به نفع بانک های ایران به فروپاشی شبکه تحریم های ضدایرانی می انجامد
در این میان خبرگزاری رویترز دیروز در تحلیل مفصلی راجع به وضعیت تحریم های اعمال شده علیه ایران با اشاره به احکام جدیدی که توسط برخی دادگاه های اروپایی در رفع تحریم از این بانک ها صادر شده نوشت: نگرانی که بین مقامات اتحادیه اروپا وجود دارد این است که اگر حفره های دیگری نیز ایجاد شود و این حفره ها به هم بپیوندند، تمام شبکه تحریم ها شروع به فروپاشی می کند. « سروش زایوالا» وکیل بانک ملت که علیه تحریم ها اقدام کرده است، می گوید: رئیس دادگاه از وکیل اتحادیه اروپا پرسید آیا می توانید مدرکی ارائه دهید؟ و آن ها گفتند نه، این ایران است و شما باید فرض کنید که چنین مدرکی هست. قاضی به شدت برآشفت و گفت اینجا محضر قانون است و شما نمی توانید چیزی را فرض کنید. رویترز می افزاید: در حالی که تا همین مرحله هم شبکه تحریم ها با چند حفره مواجه شده، پرونده های دیگری هم در نوبت هستند.

موسویان: هردو رویکرد در ایران حق غنی سازی را می خواهند
همچنین به گزارش عصر ایران، « آی پی اس» در گفت و گویی با حسین موسویان، سخنگوی سابق تیم مذاکره کننده هسته ای ایران و کسی که از نزدیک با حسن روحانی کار کرده است، رویکرد احتمالی دولت جدید در ایران در پرونده هسته ای را مورد بحث و بررسی قرار داده است. « موسویان» گفت: « ایران تا زمانی که آمریکا به سیاست تشدید تحریم ها و اعمال فشار بر تهران ادامه می دهد به مذاکره مستقیم و حتی تعامل با واشنگتن فکر نخواهد کرد. موسویان تاکید کرد: در داخل ایران دو نوع رویکرد در قبال نحوه مذاکره با غرب بر سر پرونده هسته ای وجود دارد اما تاکید بر حق ایران برای برخورداری از انرژی صلح آمیز هسته ای که غنی سازی اورانیوم را هم شامل می شود وجه مشترک اعتقادی در هر دو گروه است.

گام اعتمادساز ایران که آمریکایی ها آن را رد کردند
او درپاسخ به این سوال که « به نظر شما چه مسائلی باعث رد طرح تبادل سوخت در سال ۲۰۰۹ و پشت کردن ایران به طرح مورد حمایت ترکیه و برزیل در ۲۰۱۰ شد؟ » توضیح داد: تهران هیچ گاه طرح تبادل سوخت مطرح شده در ۲۰۰۹ را رد نکرد. ایران خواهان تبادل همزمان سوخت با اورانیوم غنی سازی شده بود. اما غرب خواهان تحویل گرفتن سریع اورانیوم های غنی سازی شده ایران و اعطای سوخت به تهران در بازه زمانی دو ساله بود. با این همه در دسامبر ۲۰۰۹ ایران خواهان گفتگوی مستقیم با آمریکا با میانجی گری محمد البرادعی شد. در آن زمان ایران موافق بود که اورانیوم غنی سازی شده خود را تحویل داده و میل های سوخت را دو سال بعد دریافت کند. این امتیازدهی از سوی ایران گامی برای گفتگوی مستقیم با آمریکا بود. با این همه آمریکایی ها این پیشنهاد را رد کردند. پس از آنکه ایران توافقنامه را با ترکیه و برزیل امضا کرد باز هم این آمریکا بود که نه تنها از این توافقنامه حمایت نکرد بلکه به تشدید تحریم ها هم روی آورد.

۲۹ مقام دیپلماتیک سابق آمریکا از اوباما خواستند برای آغاز دور جدید مذاکرات با ایران تلاش کند
همچنین به گزارش ایسنا، جمعی از مقامات پیشین آمریکایی بعد از اینکه رژیم صهیونیستی موضع سرسختانه اش علیه ایران را به نمایش گذاشت از باراک اوباما خواستند برای دنبال کردن دیپلماسی با رییس جمهور جدید ایران تلاش کند. ۲۹ امضا کننده این نامه دیپلمات های کهنه کار آمریکایی از جمله توماس پیکرینگ، سفیر پیشین در سازمان ملل، آن ماری اسلاتر، دستیار ارشد هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه پیشین، لری ویلکرسون، رییس دفتر کالین پاول، وزیر امور خارجه پیشین هستند. خبرگزاری فرانسه نوشت: این افراد انتخاب حسن روحانی را « یک فرصت بالقوه بزرگ» دانستند و به اوباما گفتند: ما قاطعانه دولت شما را به استفاده از این فرصت برای دنبال کردن مذاکرات جدید چند جانبه و دو جانبه با ایران در زمانی که روحانی روی کار می آید و نیز به خودداری از هر گونه اقدام تحریک کننده که می تواند این پنجره فرصت برای یک سیاست میانه روتر از سوی تهران را محدود کند، ترغیب می کنیم. دراین نامه از آمریکا درخواست می شود برای استفاده از تحریم ها به عنوان اهرم در برابر امتیازات (از جانب تهران) آماده شود.