علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین در مصاحبه‌ای که داشت گفت: هویت‌های نامشروع که حیات آن‌ها در تنش زایی و اقدامات تخریبی تعریف می‌شود، تلاش می‌کنند تا در فضای بیرون از اتاق مذاکرات هم اقدامات تخریبی خود را انجام دهند تا بر روی روند مذاکرات تاثیر منفی بگذارند به انضمام اینکه آن‌ها در تعامل و پیوندی که با برخی از بازیگران صحنه مذاکرات دارند تلاش می‌کنند فضای مذاکرات را فضایی غیرسازنده نشان دهند.

وی گفت: بر این اساس برخی از اظهارنظر‌هایی که بازیگران حاضر در صحنه مذاکرات می‌کنند، نشان دهنده یک رفتار متناقض است. آن‌ها باید برای افکار عمومی خود این رفتار متناقض را توجیه کنند که چطور از یک طرف ادعا می‌کنند به دنبال احیای برجام هستند تا شرایطی را فراهم کنند که همه طرف‌های دخیل در برجام به تعهداتشان بازگردند و از طرف دیگر با بازیگری که هویتش در تنش زایی و اقدامات تخریبی است همکاری می‌کنند، زیرا آن هویت نامشروع همه تلاشش بر این بوده است که مسیر توافق و مذاکرات را برهم زند.

مذاکره کننده ارشد ایران در وین افزود: ما در وین شاهدیم که تلاش‌هایی بین هیات‌های مختلف صورت می‌گیرد تا بتوانند دامنه و محدوده موضوعات قابل مذاکره را تعیین کنند.

وی ادامه داد: با توجه به دستاورد‌هایی که از گفتگو‌های میان طرفین بدست آوردیم تصورم می‌کنم که روند مذاکرات روند رو به جلویی است، هرچند که بالاخره اختلاف دیدگاه میان دو طرف وجود دارد، اما این اراده احساس می‌شود که طرفین می‌خواهند هم موضوعات مورد گفتگو را با هم تدوین و تعیین کنند و هم وارد عرصه‌ای شوند که درباره موضوعات مورد گفتگو مذاکرات جدی و نتیجه بخشی را انجام دهند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا روند مذاکرات به کندی پیش نمی‌رود؛ تصریح کرد: چون اختلاف میان طرفین وجود دارد، طبیعی است که در برخی مواقع کند و برخی مواقع دیگر با سرعت حرکت کنیم. نکته مهم اراده طرفین است که می‌خواهند مسیر به سمت جلو حرکت کند.

 

منبع: میزان