حسینعلی حاجی دلیگانی ، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با «پارس نیوز» با اشاره به رد کلیات لایحه بودجه 1400 بیان داشت: دولت وظیفه دارد که لایحه را مجدد به مجلس بیاورد و مجلس مجدد آن را بررسی کند و این بهترین راهکار است. الان که وقت است لایحه توسط دولت اصلاح و مجلس بررسی شود.

 

وی افزود :ایرادات بودجه 1400 مشخص است. من فکر می کنم که بخشی از علت رای نیاوردن این لایحه به نوع رفتار و گفتار دولت بر می گشت. مسئولان دولت از خود رئیس جمهور تا معاون اول و حتی رئیس سازمان برنامه و سخنگوی دولت به نوعی صحبت و خبرسازی کردند که اکثریت مجلس به این نتیجه رسید اگر به این لایحه رای دهند کاسه و کوزه ها بر سر مجلس می شکند. بنابراین مجلس به این لایحه رای نداد.

حاجی دلیگانی گفت: البته نظر من رای دادن به این لایحه بود و رای مثبت دادم. تصورم این بود و هست که دولت از اینکه ما لایحه را رد کنیم خوشحال تر است. از این بابت رای موافق دادم اما قواعد دموکراسی و مردم سالاری دینی حاکم درنهایت این شد که اکثریت آراء نظرشان رد کلیات لایحه بودجه بود.

این عضو هیئت‌رئیسه مجلس ضمن تشریح کامل دلایل رد لایحه بودجه 1400 تصریح کرد: نخست این‌که در سال‌های گذشته که مقام معظم رهبری به‌درستی خواستار اصلاح ساختار بودجه بودند، دولت همواره به‌اشتباه تصور می‌کرد اصلاح ساختاری که مدنظر رهبر معظم انقلاب است در حد اصلاح قانون نیست بلکه دولت آن را در حد اصلاح آئین‌نامه و قواعد این‌چنینی می‌دانست. بنابراین هیچ‌وقت اراده نکرد و هیچ لایحه‌ای طی سال‌های اخیر برای اصلاح ساختار بودجه نداد.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه لایحه اصلاح ساختار بودجه توسط دولت ارائه می‌شد اما کار جدی در این رابطه صورت نگرفت بنابراین مجدداً بودجه امسال پر از اشکال بود. اگر اصلاح ساختار صورت گرفته بود طبیعتاً این حجم از اشکال وجود نداشت و بودجه رد نمی‌شد.

حاجی دلیگانی ادامه داد: اشکال دوم نیز در رفتار دولتمردان بود. ما در صحبت‌هایی که حتی همین امروز از نماینده دولت در مجلس شنیدیم. یا مصاحبه‌هایی که انجام دادند یا درآینده نیز انجام خواهند داد، نشان از این است که دولت نیز بدش نمی‌آمد لایحه بودجه رد شود تا بتواند بگوید که مجلس با دولت چنین برخوردی کرد.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم بیان داشت: از طرفی با فضاسازی که راجع به برخی از مواد بودجه انجام داده بود، سعی داشت مقصر آن‌ها را مجلس قلمداد کند. علی‌رغم اینکه ارتباطی با مجلس نداشت و ما هنوز هیچ تصمیم نهایی و قانون‌گذاری راجع به نرخ ارز یا بودن دلار 4200 تومانی در بودجه تصمیمی نگرفته بودیم و تمام موارد ذکرشده در حد صحبت و رای گیری در داخل کمیسیون تلفیق بود.

وی گفت: هنوز تا نهایی شدن چند مرحله دیگر داشت اما دولت هر کالایی که در روزهای اخیر گران شدند و کنترل قیمت آن‌ها از دستش دررفته بود، مانند روغن و ... تلاش کرد مقصرش را مجلس قلمداد کند. برخی از همکاران بر این اساس با این تعبیر که ما هنوز این اصلاحات را انجام نداده‌ایم و دولت این‌چنین مجلس را قصر جلوه می‌دهد فردا اگر اصلاحات را تصویب کنیم ممکن است هر بلایی سر کشور بیاید بگوید تقصیر مجلس است و بیشتر از این مجلس را متهم کند.