اسرائیل: با بازگشت به برجام تحت هر شرایطی مخالفیم
یک مقام دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی گفته که این رژیم با بازگشت به توافق هستهای برجام در هر شرایطی مخالف است.
یک مقام دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی گفته که این رژیم با بازگشت به توافق هستهای برجام در هر شرایطی مخالف است.
یک مقام دفتر «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در توضیح درباره اظهارات سفیر این رژیم در آلمان گفت که تلآویو با هر گونه بازگشت به توافق هستهای ایران مخالف است.
این مقام به روزنامه جروزالمپست گفت: «اسرائیل به صراحت گفته که تحت هیچ شرایطی بازگشت به این توافق بد نباید اتفاق بیفتد.»
«جرمی ایساخاروف» سفیر رژیم صهیونیستی در آلمان چهارشنبه هفته گذشته در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه از طرح آلمان برای توسعه برجام به یک توافق امنیتی گستردهتر در دوران ریاستجمهوری «جو بایدن» رئیسجمهور منتخب ایالات متحده استقبال کرده بود.
وی پیشنهاد اخیر «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان برای ارزیابی مجدد برجام در دوران ریاستجمهوری بایدن را «گامی در مسیر درست» توصیف کرد.
ماس چندی قبلتر در مصاحبه با نشریه «اشپیگل» در خصوص بازگشت بایدن به برجام تأکید کرده بود که بازگشت به شکل کنونی برجام کافی نیست و به نوعی توافق هستهای مضاعف که با منافع آلمان همخوانی داشته باشد، نیاز است.
وزیر خارجه آلمان با به میان آوردن بحث موشکی ایران، خواستار پرداخته شدن به این مسئله در توافق جدید هستهای با ایران شد و گفت: «ما خواستار آن هستیم که ایران هیچ سلاح هستهای نداشته باشد، همچنین برنامه موشک بالستیکی نداشته باشد که کل منطقه را تهدید کند و همچنین نقش دیگری متفاوت از نقش فعلی در منطقه داشته باشد. ما به چنین توافقی نیاز داریم زیرا به ایران اعتماد نداریم».
مقام مورد استناد جروزالمپست گفته اظهارات ایساخاروف سوءتعبیر شده و منظور او این بوده که برجام غیرقابل پذیرش است.
او گفت: «بر خلاف برداشتهای حاصلشده از اظهارات سفیر اسرائیل در آلمان، اسرائیل اعتقاد راسخ دارد که بازگشت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ نباید اتفاق بیفتد. این توافق از اساس معیوب است.»
رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا به شمار میرود. این رژیم ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاحهای هستهای متهم کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد.
علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
دونالد ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.
در حالی که دوران ۴ ساله ریاستجمهوری ترامپ رو به اتمام است او در تحقق این هدف ناکام مانده و ترامپ از سوی گروههای مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.
منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بیمورد تنشها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کردهاند.
ارسال نظر