مراسم سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی
مراسم سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در بیروت برگزار شد
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، رکن آبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان در این مراسم تاکید کرد که ما به بازگشت دیپلمات های ربوده شده امید داریم و ربایندگان برای ما شناخته شده هستند و اطلاعات موجود محل اختفای آن ها را نشان می دهد.
وی گفت: هربار که موضوع را پیگیری کردیم اسناد و مدارکی پیدا کردیم که نشان می دهد دیپلمات های ایرانی زنده هستند و آن ها به زندان های رژیم صهیونیستی منتقل شده اند و هر میزان که در این پرونده پیشرفت کرده ایم، امید ما به بازگشت سالم آن ها به وطن شان افزایش یافته است.
وی درباره پیگیری موضوع با دولت لبنان افزود: ما در ارتباط مستقیم با دولت لبنان در این زمینه هستیم به خصوص آن که چهار دیپلمات ایرانی تیم مخصوص امنیتی سفارتخانه ها که وابسته به دولت لبنان بوده اند، آن ها را همراهی می کرده اند همچنین از طریق سازمان ملل و صلیب سرخ بین الملل موضوع را پیگیری می کنیم.
سفیر ایران در لبنان همچنین گفت: گذشت زمان هیچگونه مسوولیتی را از ربایندگان سلب نمی کند به خصوص آن که آثار این آدم ربایی همچنان ادامه دارد و ما براساس قوانین و معاهدات بین المللی به شکل جدی پیگیر موضوع هستیم و این پرونده ای باز است که هرگز بسته نخواهد شد.
محمد بعلبکی رییس اتحادیه روزنامه نگاران لبنان در این مراسم گفت: ۳۱ یکسال از ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان می گذرد اما تاکنون هیچ گونه توضیح رسمی درباره آ ن ها به عنوان یک موضوع انسانی و اخلاقی از سوی مجامع بین المللی صادر نشده است و این قابل قبول نیست.
وی افزود: دولت لبنان باید تلاش بیشتری در این زمینه کند؛ زیرا این اتفاق ناگوار در کشور ما رخ داده است این در حالی است که اگر کسی در لبنان ربوده شود سروصدای زیادی به پا می شود و به هر دری برای روشن شدن وضعیت آن ها می زنند، درست است که این اتفاق در زمانی رخ داده که لبنان اوضاع امنیتی درستی نداشته اما با این حال این امر موجب شانه خالی کردن از مسوولیت ها در قبال پرونده ۴ دیپلمات ربوده شده ایرانی نیست.
همچنین شربل وهبی نماینده وزیر خارجه لبنان در این مراسم گفت: این اقدام مجرمانه در سرزمین لبنان رخ داده است و آن چه که باعث همدردی بیشتر ما می شود این است که این دیپلمات ها از کشوری برادر بوده اند که روابط تاریخی برجسته و فرهنگی و دپیلماتیک ما را به هم پیوند داده است، این روابط عزم ما را بیشتر می کند تا عوامل این اقدام تروریستی را شناسایی و پشت پرده های آن را کشف تا به مسوولیت انسانی خویش عمل کرده باشیم.
وی افزود: این آدم ربایی در شرایطی در لبنان رخ داد که ناامنی و هرج و مرج بر لبنان حاکم بود و همین زمینه اقدام عاملان را برای ربودن دیپلمات های ایران تسهیل کرد. شربل وهبی افزود: دولت لبنان پیگیر این موضوع هست و در همین چهارچوب درسپتامبر ۲۰۰۸ در نامه ای رسمی به دبیرکل سازمان ملل خواستار پیگیری جدی موضوع و روشن شدن سرنوشت دیپلمات های ایرانی شد.
از سوی دیگر میشل موسی نماینده رییس پارلمان لبنان در سخنانی در این مراسم گفت: ربودن چهار دیپلمات ایرانی در سال ۱۹۸۲ و در زمانی رخ داد که لبنان تحت اشغال رژیم صهیونیستی بود از همین رو با این که این رژیم در تلاش برای مخفی کردن این موضوع است اما همچنان در برابر این حادثه مسوول است.
وی افزود: ربودن دیپلمات ها با همه معاهدات بین المللی در تعارض است، علاوه بر این یک اقدام غیراخلاقی و ضدانسانی است.
میشل موسی گفت: رژیم صهیونیستی در قبال این مساله مسوول است و این در حالی است که تاریخ تجاوزات این رژیم از این نوع اقدامات ضدبشری فراوان دارد و عملا همه قوانین بین المللی را به دیوار می کوبد و در برابر افکار عمومی گردن کشی می کند از همین رو بر عهده جامعه بین المللی است تا با فشار به رژیم صهیوینستی زوایای ربودن دیپلمات های ایران را روشن کنند.
از سوی دیگر مریم مجتهدزاده همسر محسن موسوی کاردار ربوده شده ایرانی به عنوان نماینده خانواده دیپلمات های ربوده شده در این جلسه گفت: همه دلایل نشان می دهد که دیپلمات های ربوده شده ایرانی زنده هستند و ما توانسته ایم اطلاعاتی به دست آوریم که نشان می دهد مزدوران رژیم صهیونیستی پس از ربودن دیپلمات ها، آن ها را به این رژیم تحویل داده اند.
وی افزود: بر همین اساس موضوع ربوده شدن دیپلمات های ایرانی را در سطح لبنان و بین الملل پیگیری می کنیم و گفت وگوهایی با مقامات لبنانی به عمل آورده ایم و خواستار پیگیری جدی موضوع بوده ایم.
وی در پایان از سازمان ملل متحد و همه سازمان های بین المللی ذی ربط خواست تا نقش موثرتری ایفاء کرده و هرچه زودتر آن ها از اسارت رژیم صهیونیستی رها شوند.
در این مراسم که به مناسبت سی ویکمین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان (سید محسن موسوی کاردار سفارت، حاج احمد متوسلیان وابسته نظامی، تقی رستگار مقدم کارمند سفارت و کاظم اخوان خبرنگار و عکس ایرنا) با حضور رکن آبادی سفیر ایران، مریم مجتهدزاده همسر محسن موسوی کاردار ربوده شده ایرانی، میشل موسی نماینده نبیه بری رئیس پارلمان، شربل وهبی نماینده وزیر خارجه لبنان و محمد بعلبکی رئیس اتحادیه روزنامه نگاران لبنان در محل این اتحادیه با حضور جمع کثیری از نمایندگان رسانه های گروهی در بیروت برگزار شد. شرکت کنندگان در این مراسم با مسوول خواندن رژیم صهیونیستی، از مجامع بین المللی خواستند تا برای روشن شدن سرنوشت و آزادی دیپلمات های ایرانی اقدامی سریع انجام دهند.
ارسال نظر