ترس آمریکا از اقتدار ایران در اجرای مصوبه مجلس
حمیدرضا غلامزاده، کارشناس مسائل آمریکا ضمن واکنش به اظهارات ضد ایرانی مقامات آمریکایی و صحبتهای وزیر امور خارجه آمریکا در مورد محکوم کردن مصوبه اخیر مجلس تحت عنوان «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» بیان کرد: برجام برای آمریکاییها به ابزاری برای کاهش قدرت ایران تلقی میشود و طبیعتاً برای آنها متصور نیست که بخواهند به ایران امتیاز خاصی بدهند.
حمیدرضا غلامزاده، کارشناس مسائل آمریکا ضمن واکنش به اظهارات ضد ایرانی مقامات آمریکایی و صحبتهای وزیر امور خارجه آمریکا در مورد محکوم کردن مصوبه اخیر مجلس تحت عنوان « اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» بیان کرد: برجام برای آمریکاییها به ابزاری برای کاهش قدرت ایران تلقی میشود و طبیعتاً برای آنها متصور نیست که بخواهند به ایران امتیاز خاصی بدهند. بنابراین خروج آنها از برجام به معنای کاهش امتیاز دادن به ایران و کاهش تعهدات خودشان بوده است. در مقابل نیز به این مسئله قائل هستند که ابزار مهار و کنترل ایران باید همچنان به قوت خود باقی باشد. بنابراین با طرح مجلس که میتواند نظارتها را متوقف کند، مخالفت میکنند.
وی افزود: ابزار آمریکاییها و غربیها این است که به ایران درزمینههای دیگر فشار بیاورند و مهمترین عرصه، حقوق بشر است. ازقضا بحثش نیز مطرحشده است و در مورد اعدامهای سال ۶۷ مباحثی به راه افتاده است. این جریان همزمان با اظهارات مقامات آمریکایی بهطور هدفمند در مورد مسائل حقوق بشری ایران کار میکند.
غلامزاده تأکید کرد که برخی از ثمنها، نهادهای غیردولتی، تعدادی از فعالان مدعی حقوق بشر و بعضی از تشکلهای کشورهای دیگر همزمان در تلاش هستند که به بهانه حقوق بشر هجمهای علیه ایران راهاندازی کنند تا برای طرح مباحث حقوق بشری در دوران آینده زمینهسازی شود. چه در ایام باقیمانده در دولت ترامپ و چه در دولت بایدن. از طرفی دموکراتها مدعی هستند که بهطور سنتی بیشتر به بحث حقوق بشر و گسترش دموکراسی میپردازند. بنابراین با این اقدامات زمینهای مهیا میشود که دولت آمریکا فشارها و تحریمهای بیشتری را علیه ایران اعمال کند که در چارچوب برجام نیز تعریف نشوند زیرا این تحریمها ذیل حقوق بشر و مسائل مربوطه خواهد بود.
آمریکا میخواهد با ابزار تحریم و حقوق بشر، جمهوری اسلامی ایران را به سمت فروپاشی از درون پیش ببرد
این کارشناس مسائل آمریکا تشریح کرد: بحث برجام تحریمهای هستهای بود اما عملاً جریانهای مختلف چه در بحث برجام و چه در بحث حقوق بشر همگی ابزاری است تا بتوانند نفوذ منطقهای ایران و قدرت درونی جمهوری اسلامی را کاهش دهند و بهتدریج ما را به سمت فروپاشی از درون پیش ببرند.
وی ادامه داد که دولت ترامپ از ابتدای کار به دلیل اینکه نفوذ بینالمللی نداشت و گروهی از جنگطلبان ضد ایرانی مانند جان بولتون در سابق و اکنون مایک پمپئو و آبرامز در کابینه آنها حضور داشتند، از ابتدا به سراغ منافقین رفتند تا از آنها بهعنوان یکی از بازوهای اصلی گروه ترامپ علیه ایران استفاده کنند و اکنون نیز این فضا، فضای حمایت مجدد از منافقین است و عملاً دولت آمریکا که نتوانست با فشار حداکثری ایران را بهزانو دربیاورد و با ترور سردار سلیمانی ایران را تسلیم کند و به مذاکره همدست پیدا نکرد، اکنون آخرین تیرهای ترکش خودر ا صرف میکند و دوباره یک موضوع کهنهای مانند اعدامهای سال ۱۳۶۷ را زنده کرده و میخواهد از این طریق فشارهای جدیدی علیه ایران ایجاد کند.
این پژوهشگر تأکید کرد که آمریکا میخواهد در کنار این جریان منافقین را دوباره تقویت کند و وجه حقوق بشری به این گروه تروریستی دهد. طبیعتاً این اقدام هم راه بهجایی نخواهد برد. زیرا آمریکا از شورای حقوق بشر خارجشده است و وجاهتی در حقوق بشر ندارد و از طرف دیگر سازمان منافقین بهاندازه کفایت جنایت انجام دادند و نه در داخل و نه در خارج از ایران وجهه مثبتی ندارند.
او افزود که خود آمریکا یکی از مصادیق آشکار ناقضان حقوق بشر است و بهمراتب کارنامه سنگینی حتی از عربستانی که جزء کودک کشترین رژیمهاست یا حتی از اسرائیل هم که اشغالگر و رژیم آپارتایدی است، کارنامه تلختر و ننگینتری در نقض حقوق بشر دارد.
از طرفی در ساختار آنها، نظام سرمایهداری دیده میشود که با بردهداری مدرن و ساختارهایی که به فکر منافع یکدرصدیها در جامعه هست، نیروهای کار را استثمار میکند و با نابرابری اجتماعی شامل عدم برابری جنسیتی یا تبعیض بین طبقات اجتماعی، همچنین نژادپرستی و تبعیض نژادی که در ماههای اخیر بهوضوح شاهد آن بودهایم دستوپنجه نرم میکند. طبیعتاً جایگاه و ماهیتی برای ادعای حقوق بشری ندارد.
غلامزاده گفت: با تمام این اوصاف روش آمریکا اینطور است که با سروصدا و هیاهوی زیاد سعی میکند دیگران را مقصر جلوه دهد و خودش را موجه و قدرتمند و کسانی که فریب هیاهوی اینها را میخورند را مرعوب خود کند.
آمریکا نگران است که با اجرای مصوبه مجلس، اروپاییها از آنها پیروی نکنند
این کارشناس مسائل آمریکا معتقد است که اگر قرار بود جمهوری اسلامی مرعوب چنین هیاهوهایی شود در ۴۰ سال اخیر اتفاقات سنگینتر و سختتری رخداده که باید تسلیم میشد. بنابراین آمریکا بههیچوجه با این اقدامات به نتایج موردنظر خود دست پیدا نمیکند و نکرده است. همچنین مقاومت و استحکام داخلی که مسئولان باید از خود نشان دهند باعث میشود اروپاییها نیز همراهی زیادی با این هجمههای حقوق بشری نداشته باشند. بهشرط اینکه از داخل کشور صدای اقتدار و انسجام ملی به گوش مخاطبان غربی برسد.
وی یادآور شد: اگر در مورد طرح مجلس نیز صدای واحد و قاطعی از درون نظام به اروپاییها برسد، آنها مجاب میشوند که برای حفظ برجام و نظارتها بر فعالیت هستهای ایران، آمریکا را وادار کنند که برخی از تحریمها را حذف کند یا دستکم خودشان از آنها تبعیت نکنند. زیرا برای آنها نظارت بر فعالیت هستهای ایران مهم است.
غلامزاده در انتها تأکید کرد که آمریکا نیز از همین مسئله نگران است که اقتدار ایران و جدیت آن در اجرای مصوبه مجلس باعث شود که اروپاییها از دنبالهروی آنها سرباز زنند و به دنبال نگهداری برجام باشند و از فشارها و تحریمهای آمریکا تبعیت نکنند. به همین دلیل است که پمپئو با این ادبیات توهینآمیز علیه طرح مجلس و همراهی جهان با ایران صحبت میکند.
ارسال نظر