احمدینژاد: هرجای ایران نشاط و امید وجود دارد
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، رییس جمهور در ادامه گفت وگوی ویژه خبری گفت: نسبت هزینه ۱۰ درصد بالاترین درآمد کشور به ۱۰ درصد پایین ترین درآمد کشور در سال ۸۴ از ۱۳/۹۴ امروز به ۹۱/۹ رسیده است که این اتفاق برای اولین بار افتاده که این عدد به زیر ۱۰ برسد. البته این مطلوب نیست و باید به زیر ۵ برسد. همین نسبت در روستاها از ۱۲/۷۴ به ۸/۸۱ رسیده و این اتفاق بزرگی است، یعنی فاصله طبقاتی کاهش یافته که به معنای عدالت است.
وی ادامه داد: ضریب جینی در شهرها از ۰/۴۰۲۳ در سال ۸۴ به ۰/۳۵۷۵ در سال ۹۱ رسیده است و در روستاها نیز به ۰/۳۳۵ رسیده است یعنی هدف برنامه همین الان محقق شده است.
احمدی نژاد با اشاره به این که برخی فکر می کردند با توجه به مشکلات اقتصادی ضریب جینی افزایش می یابد، تصریح کرد: ضریب جینی کاهش پیدا کرد و هدفمندی و کارها در روستاها و درآمد کشاورزان ضریب جینی را کاهش داده است.
رییس جمهور با اشاره به این که در زمینه شاخص انسانی هم در طبقه بندی جهانی رتبه ۹۴ داشتیم که به ۷۶ رسیده است گفت: قبلا در طبقه متوسط بودیم و الان در طبقه بالا هستیم و اگر گام دیگری برداریم، به طبقه خیلی بالا خواهیم رسید.
وی افزود: از طرفی ضریب جینی مان کاهش یافت و نسبت هزینه دهک درآمدی بالا به پایین کاهش یافته است و از طرف دیگر درآمد سرانه جهش یافته است، یعنی رفاه عمومی بالا رفته است.
احمدی نژاد افزود: وقتی به سمت عدالت حرکت می کنیم، احساس امید و خودباوری به وجود می آید و امروز می بینیم بچه مدرسه روستایی این باور را دارد که می تواند به بالاترین مقامات در کشور برسد و برایش آرزوی خیالی نیست و محکم می گوید می خواهم وزیر و رییس جمهور بشوم، در حالی که قبلا حداکثر می گفت می خواهم معلم بشوم. البته مقام معظم خیلی بالاست و فعلا در مورد مقام بحث نمی کنیم، بلکه به خودباوری در افراد می پردازیم.
احمدی نژاد با بیان این که وقتی دولت همه جا حضور دارد و هیچ جای کشور از حضور دولت خالی نیست و همه حس می کنند دولت کنارشان است و پشتیبان آنهاست، امید به وجود می آید، گفت: هنوز تا عدالت فاصله زیاد است و اصل عدالت را باید عدالت گر اصلی بیاید و پیاده کند، اما همین که حرف آن زده می شود و پای آن می ایستیم، حتی اگر نیم متر جلو برویم و یا حتی به دلیل وجود موانع نتوانیم جلو برویم، اما همین که برای عدالت پافشاری می کنیم، احساس خودباوری و امید می آورد.
رییس جمهور با بیان این که امروز هرجای ایران برویم، نشاط و امید وجود دارد، تصریح کرد: نشاط و امید در بین روستاییان ما که فاضل ترین، باصفاترین و مفیدترین افراد برای کشور هستند، وجود دارد.
رییس جمهور با تاکید بر این که عدالت برکت هم می آورد، خاطرنشان کرد: ما منابع مان بیشتر نشد، اما محصولمان خیلی بیشتر شد.
احمدی نژاد در جواب سوالی در مورد خدمت رسانی این دولت در مقایسه با دولت های گذشته گفت: باید به فلسفه و ضرورت خدمت رسانی پرداخت و من این سوال را مطرح می کنم که وظیفه حکومت چیست، چون مسوول و وزیر که ملت آنها را برگزیده اند و مسوولیت اداره کشور را به آنها داده اند، مسوولیت خدمت گذاری دارند.
وی افزود: در تاریخ و دنیا بوده است و در گذشته ایران هم وجود داشته است و الان هم دیده می شود که عده ای وقتی در مناصب قرار می گیرند، این احساس را می کنند که برتر از مردم و حاکم بر مردم هستند که این باید معکوس شود، چون حاکم، مردم هستند و مسوولان خادم مردم هستند و همین حس که به وجود بیاید، صحنه بسیار عوض می شود.
احمدی نژاد اضافه کرد: وقتی فردی خود را بالاتر از مردم بداند، یک قدم که بردارد، خود را طلبکار می داند، اما اگر خود را خادم بداند، اگر صد قدم بردارد، باز هم احساس بدهکاری می کند.
وی با بیان این که این دولت توانست در برانگیختن حس خادم بودن در مسوولان تا حدود زیادی موفق باشد، تصریح کرد: در گذشته خیلی سنت ها، آداب و رسوم اداری و اشرافیت دولتی شکل گرفته بود که مخالف خدمت گزاری است.
احمدی نژاد با بیان این که نوکری برای مردم افتخار ماست، اظهار کرد: ما تلاش کردیم روحیه خدمت گزاری را به سیستم اداری کشور برگردانیم و کسی به مردم فخر نفروشد.
وی افزود: وقتی در خیابان راه می رویم و یک نفر دست بلند می کند باید بایستیم یا برویم؟ شاید بخواهد حرفی بزند یا نامه بدهد پس اگر فکر کنیم حاکم بر مردم هستیم، می رویم، اما اگر احساس کنیم خادم مردم هستیم، می ایستیم.
احمدی نژاد افزود: روزی کسی گوشه روزنامه ای اسم و شماره خود را نوشته و به رییس جمهور می دهد آیا باید آن را دور انداخت یا باید با او تماس گرفت و کار او را پرسید.
احمدی نژاد با بیان این که تا حدود زیادی توانستیم روحیه خدمت گزاری به ساختار اداری کشور برگردانیم، خاطرنشان کرد: درها باز شد و ارتباطات برقرار شد و دولت با خدماتش برای مردم تعریف شد، نه با ماشین های گرانقیمت، تبلیغات و اتاق های پرزرق و برقش.
رییس جمهور گفت: بارها در بین تمام مدیران در تمام استان ها گفته ام همانقدر مدیر هستید که خادم باشید و همانقدر وزیر هستید که به مردم خدمت کنید، در غیراینصورت یک اسم را روی هرچیزی می توان گذاشت و می توان یک سیب زمینی را گذاشت و به آن گفت رییس جمهور.
ارسال نظر