مصوبه مجلس، پشتوانه قوی دولت برای دفاع از منافع ملی است
فؤاد ایزدی، کارشناس آمریکا و تحلیلگر مسائل بینالملل پیرامون هجمه دولتیها علیه قانون مصوبه مجلس درباره اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و نیز اظهارات اخیر رئیسجمهور در انتقاد به این اقدام مجلس، اظهار داشت: عملکرد دولت روحانی در حوزه سیاست خارجی چندان نیازی به توضیح ندارد.
فؤاد ایزدی، کارشناس آمریکا و تحلیلگر مسائل بینالملل پیرامون هجمه دولتیها علیه قانون مصوبه مجلس درباره اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و نیز اظهارات اخیر رئیسجمهور در انتقاد به این اقدام مجلس، اظهار داشت: عملکرد دولت روحانی در حوزه سیاست خارجی چندان نیازی به توضیح ندارد. در دورهای که رئیسجمهور روحانی مدیریت کشور را برعهده دارد، تحریمها علیه کشورمان افزایش پیدا کرد و حتی بعد از توافق برجام بیشتر از زمان ماقبل برجام و به امضا رسیدن توافق بود. همانطور که شاهد هستید فروش نفت بعد از تصویب برجام در مقایسه با قبل از آن کاهش چشمگیری داشته است. همچنین توانمندیهای هستهای کشور که آنرا در اثر قبول برجام به طرف غربی بخشیدند، از دست رفت. بنابراین عملکرد دولت در حوزه سیاست خارجی جای دفاع ندارد.
ایزدی ادامه داد: در چنین شرایطی، تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، در واقع در راستای کمک به دولت است. فردی که اندک آشنایی هم با حوزه روابط بینالملل داشته باشد، به خوبی میداند اگر کشوری دیپلماتهای خودش را بدون اینکه اهرم قوی و برگ برنده جدی در دست داشته باشد، به پای میز مذاکره بفرستد قطعا در راستای منافع ملی کشور نخواهد بود. اقدامی که مجلس در راستای کاهش تعهدات هستهای و تصویب این قانون انجام داد، در راستای افزایش توانمندیهاست تا اگر روزی هم کشور تصمیم گرفت با طرف مقابل مذاکره کند امکانات و قدرت ایران در سطحی مناسب و دارای توان چانهزنی و قدرت بالای مذاکره باشد و امتیازی به طرف غربی داده نشود.این تحلیلگر مسائل بینالملل افزود: در مذاکرات قبلی که با غربیها داشتیم و نتیجه آن به تصویب برجام منتهی شد، ایران دارای۱۰ تن اورانیوم غنیسازی شده و تأسیسات هستهای فردو، اراک و نطنز بود. همچنین حدود۱۹ هزار سانتریفیوژ داشت. ایران با داشتن چنین دستاوردها و امکاناتی با طرف غربی مذاکره کرد و نتیجه آن به برجام منتهی شد، در حالی که ما در حال حاضر بیش از دو یا سه تن اورانیوم غنی شده نداریم. مذاکره کنندگان با ۱۰ تن اورانیوم توانستند برجام را به تصویب برسانند، در حالیکه باید پرسید با دو تن اورانیوم موجود در شرایط فعلی میخواهند به کدام دستاورد در مذاکرات دست یابند. در حالی که به نظر میرسید، رئیسجمهور با درنظر داشتن چنین موضوعاتی باید از مصوبه مجلس تشکر میکرد که پشتوانه خوبی را ایجاد کرد تا مسئولان از منافع ملی کشور دفاع کنند اما شاهدیم به مجلس هجمه وارد میکنند.وی همچنین تصریح کرد: کشور حتی اگر در آینده به دنبال مذاکره احتمالی باشد، کاری که مجلس انجام داد به حضور قوی در مذاکرات و داشتن پشتوانه قوی کمک خواهد کرد. با تجربهای که دولت طی بیش از هفت سال اخیر داشته، بهترین کاری که میتواند انجام دهد این است که نگاه به گذشته و عملکرد خودش داشته باشد و آسیب شناسی کند ببیند چه مشکلاتی پیرامون اقدامات و کارنامهاش وجود دارد. قطعا یکی از مشکلات، همین ذوقزدگی بود که متأسفانه در هفتههای اخیر نیز در رفتارها و اظهارات مسئولان دولتی بیشتر دیده میشود. کسانی که هر روز درباره فرصتسوزی صحبت میکنند، بدین معناست که ذوق زده شدهاند و این ذوقزدگی برای مذاکره با آمریکا، قطعا به نفع کشور نیست. ذوقزدگی برای مذاکره با آمریکا، به تندروها در داخل آمریکا کمک میکند تا بگویند نتایج تحریمها و تحت فشار بودن ایران است که الان ذوق زده و علاقهمند به مذاکره شدهاند و مدعی شوند، سیاست فشار حداکثری جواب داده است پس نباید از سیاست فشار به ایران برای دستیابی به اهداف خود عقب نشینی کرد.ایزدی همچنین درباره تلاش دولت به مذاکره با دولت بعدی آمریکا بیان کرد: اگر کسی علاقهمند به مذاکره است چنانکه دولت نیز نشان داده که علاقه شدیدی به مذاکره دارد، در شرایط فعلی هر اقدام عجولانه و غیر حساب شدهای که انجام دهد، عملا به مذاکره و دستاوردهای احتمالی آن ضربه خواهد زد زیرا طرف غربی با خود میگوید اگر سیاست فشار حداکثری جواب داده و ایرانیها تحت همین اقدامات است که خواهان مذاکره هستند پس باید همین سیاست ادامه یابد. از این جهت تناقضهای زیادی در عملکرد دولت قابل تشخیص است که در همین راستا انتظار میرود افرادی که حدود ۴۰ سال درگیر مباحث سیاست خارجی بودهاند کمی از تجربیات گذشته درس بگیرند.
ارسال نظر