آقای روحانی از لجبازی درست بردارید
حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت گفت: «در تمام مواردی که در طول این مدت شک کردم، خودم از ستاد ملی کرونا سوال کردم. گفتم که این کار را بکنم یا نکنم. این جلسه را بگذارم یا نگذارم. این اجتماع را انجام بدهم، این سمینار باشد، یا نباشد، هر چه آنها دستور دادند، عمل کردم. این وظیفه دینی و شرعی ماست و همه باید عمل کنیم.
حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت گفت: «در تمام مواردی که در طول این مدت شک کردم، خودم از ستاد ملی کرونا سوال کردم. گفتم که این کار را بکنم یا نکنم. این جلسه را بگذارم یا نگذارم. این اجتماع را انجام بدهم، این سمینار باشد، یا نباشد، هر چه آنها دستور دادند، عمل کردم. این وظیفه دینی و شرعی ماست و همه باید عمل کنیم. کسی نمیتواند وسط مسیل بایستد و صدا سیل را هم بشنود و بگوید تو میترسی وسط رودخانه بایستی، خوب آب میآید و او را میبرد. زلزله تکان میدهد، میگوید میترسی زیر سقف باشی، خوب برو بیرون؛ میگوید من نمیترسم میخواهم زیر سقف باشم. خوب باش. سقف میآید روی سرت.»
افراد آگاه به وضعیت سیاسی کشور متوجه شدند که کنایه روحانی به چه کسی برمیگردد.
روز دوشنبه محمدباقر قالیباف از بخش بیماران کرونایی بیمارستان امامخمینی(ره) بازدید کرد. مواجهه نزدیک قالیباف با بیماران کرونایی باعث شد جلسه سران قوا که قرار بود روز سهشنبه برگزار شود توسط رئیسجمهور لغو شود.
علی ربیعی، سخنگوی دولت درباره لغو این نشست گفت: «پیشنهاد جلسه را خود آقای رئیسجمهوری دادند، وقت و زمان آن را هم مشخص کردند؛ زمانی که رئیس محترم مجلس به بیمارستان تشریف بردند، از وزیر محترم بهداشت سوال شد که این بازدید در کدام بخشها و تا چه اندازه بوده گفتند در بخشهای مبتلایان حتی در بخشهایی که افراد خیلی بدحال هم بستری هستند، این بازدید صورت گرفته است؛ ممکن است فرد خودش نگیرد ولی امکان انتقال آن وجود دارد. در کمیته بهداشتی ستادملی کرونا توصیه شد که بهتر است چند وقت نشست به عقب بیفتد و تأخیر صورت بگیرد.»
اگر روحانی مانند ربیعی واکنش نشان میداد جای تعجب نبود اما سخنان روحانی کمی عجیب و دور از انتظار بود. متاسفانه ادبیات رئیسجمهور بههیچ وجه در شان ایشان نیست. اینکه رئیسجمهور کشور بهدلیل عصبانیت از اقدام رئیس مجلس بگوید «سقف میاد روی سرت» فقط با منطق لجبازیهای کودکانه قابل توجیه است.
گفتار رئیسجمهور میبایست برآمده از عقلانیت باشد. در چهارچوبی عقلانی، ایشان میتوانست درباره لغو جلسه سران قوا توضیح دهد مانند آنچه ربیعی انجام داد. اما باز هم روحانی مسیر دیگری انتخاب کرد و با لجبازی سخنانی بر زبان راند که احتمالا بر این آتش خواهد دمید.
اکنون از قالیباف و تیم مشاوران وی که در توییتر فعال هستند انتظار میرود این ماجرا را خاتمهیافته تلقی کنند و پی آن را نگیرند. متاسفانه در دو روز گذشته جدال سختی میان مشاوران روحانی و قالیباف در توییتر شکل گرفته است. از یک طرف معزی و آشنا معاون دفتر و مشاور روحانی به قالیباف انتقاد میکنند و کنایه میزنند. از طرف دیگر احدیان دستیار قالیباف به ایشان پاسخ میدهد. ادامه این جدال هیچ آوردهای جز عصبانیت برای مردم ندارد.
رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس یازدهم در ۲۲ تیرماه امسال درباره نقش نظارتی مجلس گفتند: «در این شرایطِ حسّاسِ سالِ آخریِ دولت که سال اوّل شروع کار شما و فعالیّت شما است، بایستی هر دو -هم دولت، هم مجلس- سعی کنند فضا را به نحوی مدیریّت کنند که به کار لطمه نخورد. مراقبت بشود؛ جوری مدیریّت کنید فضا را که به کار مهمّ کشور هیچ گونه لطمهای وارد نشود.»
طبیعتا مجلس و در راس آن رئیس مجلس باید در اجرا شدن امر رهبری کوشا باشند و نگذارند بر سر موضوعی کماهمیت کشور دچار حاشیه و چالش شود. هرچند که متاسفانه اکنون دچار چالش شده اما بالاخره باید یکی از دو طرف نقطه پایانی بر منازعه بگذارد و مردم خسته و ناامید نکند.
ارسال نظر