دو زن که تا پای مرگ کنار ماندلا ایستادهاند/ عکس
این روزها مردم جهان در انتظار شنیدن خبری درباره نلسون ماندلا، قهرمان آفریقای جنوبی و اولین رئیس جمهوری دمکراتیک این کشور هستند. بعضی رسانهها حتی شایعه مرگ او را منتشر کردهاند اما در حالی که ماندلا به گفته خانوادهاش هنوز با دستگاه نفس میکشد چه کسانی در کنارش به سر میبرند؟
به گزارش پارس ، به نقل ازمجله مهر: اولین رئیس جمهوری دمکراتیک آفریقای جنوبی، قهرمان مبارزه با رژیم آپارتاید و کسی که مردم کشورش او را با عنوان مادیبا می شناسند اکنون مدتهاست که با بیماری دست و پنجه نرم می کند. کسی که ۲۷ سال در زندان علیه آپارتاید در آفریقای جنوبی مبارزه کرد اکنون مدتهاست که در نبرد با بیماری است و آن طور که خانواده اش می گویند هنوز تسلیم نشده است. بسیاری از مردم آفریقای جنوبی به نشانه احترام ماندلا را مخولو (پدربزرگ) صدا می زنند؛ پدربزرگ ۹۴ ساله ای که گفته می شود پس از مدتها بیماری ریوی اکنون با دستگاه تنفس مصنوعی زنده است و خانواده اش قصد جدا کردن دستگاه ها را ندارند. در کنار تخت قهرمان مردم آفریقا که خیلی ها برای بهبودش دعا می کنند اما به صورت شبانه روزی دو زن حضور دارند: وینی مادیکیزلا-ماندلا، همسر سابق ماندلا و گراکا ماچل همسر فعلی او. بر خلاف تصور خیلی ها این دو زن رابطه بسیار خوبی دارند و می گویند مانند دو خواهر در کنار ماندلا از او مراقبت می کنند.
وینی ماندلا (سمت راست) به همراه گراکا همسر فعلی ماندلا
وینی که سالهاست از ماندلا طلاق گرفته بیشتر از ۳۰ سال با او زندگی کرده و صاحب دو فرزند از اوست. او می گوید هر روز برای مراقبت از همسر سابقش که هنوز دوستش دارد در بیمارستان است. وینی مادیکیزلا-ماندلا به رسانه ها گفته است که ماندلا دستان او را فشار می دهد و کسی حق جدا کردن دستگاه ها از او را ندارد.
۶ بچه و ۱۷ نوه از سه ازدواج
ماندلا سه بار ازدواج کرده است و در مجموع شش فرزند و ۱۷ نوه دارد. نخستین بار مبارز آفریقای جنونبی با « اولین نتوکو میس» ازدواج کرد که مانند خود ماندلا، اهل ناحیه ای بود که بعدها منطقه ترانسکی آفریقای جنوبی نام گرفت. این زوج دو پسر به نام های مادیبا (تمبی) و ماکگاتو، و دو دختر داشتند که هر دو ماکازیوه نام گرفتند. دختر اول آنها در نه ماهگی درگذشت، و به همین خاطر این زوج نام دومین دختر خود را هم ماکازیوه گذاشتند. ازدواج آنها بر مسائل مختلف پس از ۱۳ سال زندگی به طلاق در سال ۱۹۵۷ کشیده شد. به غیر از غیبت های طولانی ماندلا به خاطر فعالیت سیاسی یکی از دلایل جدایی آنها مذهب « اولین نتوکو میس» بود؛ این زن که در سال ۲۰۰۴ درگذشت و ماندلا در مراسم خاکسپاری اش حضور داشت مذهبی داشت که بی طرفی سیاسی یکی از اصول آن بود.
ازدواج اول ماندلا با اولین نتوکو میس
وینی مادیکیزلا-ماندلا دومین همسر ماندلا به حساب می آید که حاصل ازدواج آنها دو دختر است. زمانی که دختر اول آنها ۱۸ ماه داشت دوران طولانی زندان ماندلا که بیشتر آن در یک سلول در جزیره روبن بود شروع شد. در آن زمان رژیم آپارتاید و کشورهای طرفدار آن، ماندلا را کمونیست و تروریست می نامیدند. ازدواج وینی و ماندلا هم قربانی نزاع سیاسی شد. در حالی که شوهر وینی به اتهام تروریسم و خیانت در زندان جزیره رابن مشغول گذراندن حبس ابد بود، پدر او به سمت وزارت کشاورزی ترانسکی برگزیده شد. اختلافات سیاسی باعث جدایی این زوج در آوریل ۱۹۹۲ و طلاق رسمی آنها در مارس ۱۹۹۶ شد.
در سال ۱۹۹۵ ماندلا از آمینا کاچالیا فعال ضد آپارتاید هم تقاضای ازدواج کرد اما از زن این تقاضا را نپذیرفت. همسر فعلی ماندلا گراکا ماچل، بیوه سامورا ماچل، رئیس جمهور سابق موزامبیک و متحد کنگره ملی آفریقاست که ماندلا در سال ۱۹۹۸ و همزان با جشن تولد سن ۸۰ سالگی با او ازدواج کرد. رئیس جمهور سابق موزامبیک، ۱۲ سال قبل از این ازدواج در یک سانحه هوایی کشته شده بود.
همسر دوم و سوم ماندلا اکنون در حالی کنار ماندلا هستند که قهرمان مردم آفریقای جنوبی در شرایط بحرانی به سر می برد اما هنوز دست از مبارزه برنداشته است.
ارسال نظر