به گزارش پارس ، به نقل ازفارس، در آستانه اولین سالگرد انتخاب محمد مرسی به عنوان رئیس جمهور مصر پس از انقلاب، این کشور با مشکلات زیادی روبرو شده است.

اعتراضات مردمی در این کشور به اوج خود رسیده و خطر شروع درگیری های داخلی و بی ثباتی، این کشور را تهدید می کند.

در این راستا و به منظور روشن تر شدن ابعاد تحولات مصر طی یک سال گذشته، مصاحبه ای را با « سید هادی سید افقهی» کارشناس مسائل شمال آفریقا داشتیم که بخش دوم این گفت وگو در ذیل آمده است.

مرسی عملکرد موفقی نداشته/مخالفان باید تا زمان انتخابات صبر کنند

سید افقهی در ادامه این گفت وگو درباره اینکه چشم انداز ناآرامی های مصر گفت: مطالبات روشن و واضح « جبهه نجات» این است که مرسی طی این یک سال وضعیت مردم را بهبود نبخشید بلکه وضع امنیتی اجتماعی و اقتصادی مردم در حال بدتر شدن است. بنابراین مرسی موفق نبوده و در بعد خدمات اجتماعی و معیشتی و سیاست خارجی موفق نبوده گرچه جبهه نجات منکر پیروزی دموکراتیک وی نیست ولی امروز چون موفق نبوده خواستار کناره گیری وی هستند.

وی تصریح کرد که رئیس جمهور مصر اکنون دو راه دارد؛ شورای ریاستی با توافق معارضان و سرپرستی اخوان المسلمین امور را بر عهده بگیرد و یا اینکه تن به انتخابات زودهنگام بدهد.

این کارشناس مسائل آفریقا در ادامه ابراز داشت که پاسخ طرفداران مرسی این است که چون ایشان از طریق انتخابات پیروز شده باید تا چهار سال در قدرت بماند و معارضان تا پایان این دوره و یا تا زمان انتخابات پارلمانی صبر کنند تا دوباره صندوق ها نتیجه را مشخص کند.

جریان سومی که نه متحد « جبهه نجات ملی» است و نه همراهی کامل با مرسی دارد

وی با اشاره به اینکه مخالفان مرسی تلاش دارند تا انتخابات زود هنگام در مصر برگزار کنند، تصریح کرد که گام بعدی جبهه نجات بعد از برکناری مرسی تشکیل حکومت ائتلافی است که پس از آن بستر انتخاب پارلمان را فراهم می کند و پس از آن نیز یک کمیته برگزیده از نمایندگان و حقوقدانان ها قانون اساسی جدید را تدوین و بعد از تدوین قانون اساسی انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود.

سید افقهی در ادامه با بیان اینکه در فضای کنونی مصر که دو جریان اصلی اخوان المسلمین و متحدانش در مقابل جبهه نجات قرار گرفته اند، تصریح کرد که جریان سوم که جریانی خاکستری است در حال سر برآوردن در فضای سیاسی مصر است.

وی در باره افزود: این جریان خاکستری جریانی که نه صد در صد موافق جبهه نجات هستند نه کاملا همراه با مرسی که هدایت این حرکت با حزب النور، حزب اسلامگرای « مصر نیرومند» به ریاست عبد المنعم بوالفتوح و اقشار مردمی مخالف وضعیت فعلی؛ مجموعه این جناح ها توان تاثیرگذاری در فضای دو قطبی فعلی را ندارند ولی دارای منطق و راه حل برای پایان شرایط کنونی هستند.

همکاری اخوان با مخالفان برای تشکیل دولت وحدت ملی/لزوم میانجی گری الازهر برای حل اختلافات

این کارشناس پیش بینی کرد که با ادامه این وضعیت حتی ممکن است شبه نظامیان طرفدار و مخالف دولت دست به سلاح ببرند که این آغاز جنگ داخلی در مصر است. اگر جنگ داخلی آغاز شود مصر به سمت تجزیه می رود که آمریکا، اسرائیل، بقایای رژیم مبارک و کشورهای حاشیه خلیج فارس از این وضعیت خرسند خواهند شد.

وی تصریح کرد که اخوان المسلمین و دولت مصر برای خروج از این وضعیت باید به راه حل اول یعنی تشکیل دولت وحدت ملی روی بیاورد و در حل بحران سیاسی فعلی از الازهر، علمای قبطی و ژنرال های بی طرف ارتش برای دعوت مخالفان به آشتی ملی بهبره بگیرد و اگر وضع کنونی ادامه یابد بی ثبات ترین وضعیت برای مصر خواهد بود.