آسیا تایمز
پیوند" حماسه سیاسی" ملت ایران باپیشرفت های هسته ای؛
" شهیر شهید ثالث" در مقاله ای تحت عنوان" پیروزی روحانی و آزردگی خاطر صهیونیست ها" با اشاره به موضع گیری خصمانه رژیم صهیونیستی در قبال نتیجه انتخابات کشورمان اشاره دارد که صهیونیست ها از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای ایران و غرب هراس دارند.
به گزارش پارس ، باشگاه خبرنگاران به نقل از نشریه آسیا تایمز ؛ نویسنده مقاله خود را با بررسی نتیجه" حماسه سیاسی" ملت ایران آغاز می کند و در این باره می نویسد" نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران که در تاریخ ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) برگزار شد پیروزی" حسن روحانی" بعنوان رییس جمهور منتخب ملت ایران بود. وی در شعارهای انتخاباتی خود بر" تعامل سازنده با جهان" و" صلح و دوستی میان ملت ها" تاکید کرده بود. پس از آن بسیاری از رهبران کشورهای مختلف جهان نیز با ارسال پیام تبریک از پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری استقبال کردند.
در این میان تنها" بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود که در این باره اظهار نظری منفی ارایه داد. چهار روز پس از انتخاب" جسن روحانی" بعنوان رییس جمهور جدید ایران، نتانیاهو با زبان آشنا و شوم خود اظهار داشت" ما نمی توانیم به کمتر از تعلیق کامل غنی سازی اورانیوم از سوی ایران و لغو کلی برنامه هسته ای آن کشور رضایت دهیم. فشارهای اعمال شده بر ایران باید افزایش یابد تا برنامه هسته ای آن کشور بطور کامل متوقف شود. " نتانیاهو اینک نگران است که پس از به قدرت رییس جمهور جدید در ایران دیگر نتواند به ادعاهای خود در مورد آن کشور ادامه دهد. "
نویسنده در ادامه با اشاره به هراس صهیونیست ها از سازنده بودن ادامه روند مذاکرات نمایندگان هسته ای کشورمان با نمکایندگان قدرتهای غربی می افزاید" در صورتیکه نتانیاهو از به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران با قدرتهای غربی می ترسد باید گفت که او حق دارد. روحانی قصد دارد تا با رویکردی منطقی و معتدل به مذاکره با کشورهای غربی بپردازد و موضوع برنامه هسته ای ایران را به سرانجامی مطلوب برساند. روحانی پیش تر نیز دبیر شورای امنیت ملی ایران بوده است و تجربه مذاکره با نمایندگان کشورهای اروپایی از جمله آلمان، فرانسه و انگلیس را داشته است. وی موفق شد از ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت جلوگیری کند و با به کارگیری مناسب دیپلماسی از اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران از سوی کشورهای غربی ممانعت بعمل آورد.
" جک استراو" وزیر امور حارجه پیشین انگلیس در توصیف روحانی گفته است که وی" فردی بسیار مودب است که منافع ملت و دولت ایران را نمایندگی می کند. او کاملا عملگرایانه و واقع بینانه رفتار می کند. " باید گفت که منطق روحانی روشن است. او بدنبال ایجاد اعتماد متقابل میان ایران و غرب است. وی در این باره اظهار داشته که ایران حاضر است تا در زمینه برنامه هسته ای خود حداکثر شفافیت را نشان دهد اما این موضوع به معنای تعلیق غنی سازی اورانیوم از سوی ایران نیست.
نتایج نظرسنجی اخیر موسسه نظرسنجی" گالوپ" نیز نشان می دهد که بیش از ۶۳ درصد از ایرانیان با ادامه برنامه هسته ای آن کشور موافق هستند. با این حال باید پرسید که چرا اکثریت ایرانی ها خواهان ادامه پیشرفت های هسته ای ایران هستند (؟ ) در فرهنگ ایرانی" غرور" و" افتخار ملی" نقش مهمی در سیاست ایفا می کند. این موضوع تا حدی برای ایرانیان حیاتی است که" کمال خرازی" وزیر امور خارجه پیشین ایران در این رابطه اظهار داشت" زمانی که موضوعی در ایران به غرور ملی ایرانیان ارتباط پیدا کند هیچ کسی نمی تواند از آن کوتاه آید. " در این میان، مشخص است که تسلیم و سازش بر سر برنامه هسته ای ایران از سوی ایرانیان به معنای فروختن عزت و شرف ایرانی قلمداد می شود. "
نویسنده مقاله در ادامه با اذعان به" غیر منطقی" بودن تحریم های وضع شده از سوی دولت آمریکا می افزاید" منطق پشت سر تحریم های اعمال شده از سوی دولت آمریکا علیه ایران چه توقف برنامه هسته ای آن کشور و یا تلاش در جهت ایجاد آشوب و بلوا در ایران بوده باشد باید گفت که منطق آمریکایی ها" عقیم" بوده است. همانگونه که پیش تر نیز ذکر شد برنامه هسته ای ایران و پیشرفت در این زمینه به بخشی از" غرور ملی" ایرانیان تبدیل شده است. دولت آمریکا به غلط گمان می کند که ایرانیان دولت خود را مسئول تحریم های وضع شده می دانند در حالیکه نتیجه نظرسنجی موسسه گالوپ نشان می دهد که اکثریت ایرانیان دولت آمریکا را مسئول تبعات ناشی از تحریم های وضع شده می دانند و پس از آن با نسبتی کمتر انگشت اتهام را به سوی کشورهای اروپایی وسازمان ملل و تحریم های آنان نشانه گرفته اند. "
وی در انتها با اشاره به اعمال فشار لابی های صهیونیستی بر دولت آمریکا برای تشدید تحریم ها علیه کشورمان می افزاید" لابی های مختلفی در آمریکا سعی می کنند تا بر دولت آن کشور و کنگره فشار آورند تا تحریم های بیشتری را علیه ایران اعمال نماید. با این حال بنظر می رسد" باراک اوباما" رییس جمهور آمریکا پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهور ایران در اعمال تحریم های جدید علیه آن کشور درنگ نماید و فضا را فراهم سازد تا روحانی بتواند به استراتژی خود برای رسیدن به نتیجه" برد-برد" در جریان مذاکره با غرب دست یابد. "
ارسال نظر