به گزارش پارس ، فارس به نقل ازروزنامه « تایمز اسرائیل» ریچارد کلارک درباره نقاط ضعف استفاده از ویروس استاکس نت علیه تاسیسات هسته ای ایران گفت: اگر فرد دیگری از حمله سایبری استفاده کند، برای آمریکا دشوار خواهد بود که از او انتقاد کند، چراکه مردم خواهند گفت، « تو نیز این کار را انجام داده ای» .

وی افزود: نقطه ضعف دیگر این ویروس این بود که کد حمله آن در دسترس همگان قرار گرفت، در حالی که فرض بر این بود این ویروس از بین خواهد رفت و در فضای اینترنت پخش نخواهد شد. اما این ویروس از همان طریقی که وارد تاسیسات نطنز شده بود، به بیرون درز کرد و به سراسر جهان منتقل شد و کوشید به چیزهای دیگر حمله کند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا از طریق اقدامات سایبری می توان مانع ایران شد، اظهار داشت: فکر می کنم با استفاده از استاکس نت پیشتر این مسیر را آزموده ایم. به نظرم بسیار دشوار باشد که بار دیگر چنین اقدامی انجام دهیم. ایرانی ها اکنون دقیق تر و هوشیارتر هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود مدعی شد: فکر می کنم ایرانی ها در طول زمان برنامه هسته ای خود را تکمیل کنند، مگر اینکه کسی مانع آنها شود.

ریچارد کلارک ادامه داد: آخرین باری که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل علنی درباره این مسئله گفت وگو کردند، گفتند درباره اطلاعات به توافق رسیده اند اما اختلاف نظر آنها بر سر برداشتشان از سیاست است. در واقع، هر دو می دانند در چه صورتی ایران از خط قرمز عبور می کند اما اتفاق نظر ندارند که این خط قرمز را در چه مرحله ای ترسیم کنند. آمریکا مایل است بیشتر از اسرائیل منتظر میزان فعالیت های هسته ای ایران بماند.

وی تاکید کرد: اگر آمریکا یا اسرائیل از زور علیه برنامه هسته ای ایران بهره بگیرند، این اقدام پیامد بزرگی به همراه خواهد داشت. به علاوه، این خطر وجود دارد که این درگیری به جنگی منجر شود که نه تنها اسرائیل را وارد جنگ کند بلکه شامل حملات سایبری ایران علیه آمریکا و یا حمله این کشور به متحدان آمریکا در منطقه خلیج فارس باشد. این اتفاق بسیار بسیار آشفته خواهد بود و اثرات اقتصادی جهانی خواهد داشت آنهم در شرایطی که نمی دانیم این جنگ چگونه پایان خواهد یافت.