کنفرانس خبری مشترک رهبران آمریکا و آلمان در برلین
صدراعظم آلمان و رئیس جمهوری آمریکا امروز (چهارشنبه) در کنفرانس خبری مشترکی به مسائل مهم جهان از جمله بحران سوریه، روند صلح خاورمیانه، زندان گوانتانامو، جاسوسیهای اینترنتی و دیگر مسائل مهم روز پرداختند.
به گزارش پارس ، به نقل ازایسنا، به نقل از شبکه تلویزیونی بی. بی. سی، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت که در مذاکرات دوجانبه خود با باراک اوباما در خصوص مسائل بسیاری از جمله افغانستان، ایران، خاورمیانه، روند صلح و سوریه گفت وگو کرده است.
جاسوسی های اینترنتی
وی با ابراز نگرانی در خصوص اقدامات نظارتی آمریکا بر اینترنت گفت که به" تبادل اطلاعات" با واشنگتن ادامه خواهد داد تا" احساس امنیت" بار دیگر در مردم ایجاد شود.
مرکل گفت: کنترل دولت بر ارتباطات اینترنتی باید در محدوده مناسبی باقی بماند نباید پای را فراتر از آن گذاشت.
اوباما نیز در خصوص اقدامات دستگاه امنیتی آمریکا و نیز اتهاماتی که در خصوص استراق سمع به این دستگاه وارد است، گفت: هنگام روی کار آمدن من سیستم امنیتی آمریکا نواقصی داشت اما اکنون توازن به این عرصه بازگشته است. ما هرگز به مکالمات تلفنی شهروندان گوش نمی دهیم و در صورتی که تماسی مشکوک ردیابی شود، از طریق دادگاه فدرال برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در خصوص آن تماس اقدام می شود.
اوباما ادامه داد: ایمیل ها و پیام های شخصی هیچ کس در آمریکا ردگیری نمی شود و واشنگتن به حریم خصوصی افراد احترام می گذارد اما نباید از ایمیل ها و پیام های مشکوک غافل شد و به همین دلیل ما از طریق دستگاه قضایی سعی در مشخص کردن محتویات این گونه پیام های مشکوک داریم و از همین طریق نیز توانسته ایم ده ها نقشه را خنثی و جان شهروندان زیادی را نجات دهیم.
افغانستان
آنگلا مرکل همچنین در خصوص مسائل خارجی و افغانستان عنوان داشت: واگذاری مسئولیت ها به نیروهای امنیتی افغانستان گام مثبتی بود که حاصل تلاش متحدان افغانستان محسوب می شود. با این حال مقابله با چالش های این کشور همچنان ادامه دارد و ما در کار آنها هستیم.
روند صلح خاورمیانه
صدراعظم آلمان در خصوص اقدامات جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص روند صلح اسرائیل و فلسطین گفت: اقدامات کری فرصت خوبی برای احیای مذاکرات دوجانبه میان فلسطینیان و اسرائیل است. منطقه به صلح نیاز دارد و ادامه همکاری ها در این خصوص لازم است.
وی در ادامه کنفرانس خبری خود با اوباما، مذاکرات خود را با رهبر آمریکا" مثبت" ارزیابی کرده و به ادامه همکاری ها میان دو کشور تاکید کرد.
روابط آمریکا - اروپا
در ادامه این کنفرانس خبری، باراک اوباما با تشکر از مهمان نوازی مردم آلمان از ارتقای روابط دوجانبه میان واشنگتن و برلین سخن گفت.
باراک اوباما تاکید کرد که" سنگ بنای امنیت آمریکا بر روابط با اروپا استوار است" و همکاری ها با اروپا همچنان ادامه خواهد داشت.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در خصوص مسائل اقتصادی از آلمان به عنوان" بزرگترین شریک تجاری" کشورش یاد کرد و عنوان داشت که کارهای بیشتری باید انجام شود.
اوباما گفت: با وجود پیشرفت های آلمان، آمریکا نگران رشد اقتصادی این کشور است. اروپا به تازگی رکود را پشت سر گذاشته است و فرصت های سرمایه گذاری برای تقویت اقتصاد باید جدی گرفته شود.
وی در ادامه تصریح کرد: آلمان برای ما بیش از یک متحد ناتو است و همکاری های این کشور در افغانستان موجب برقراری امنیت شده است. آلمان سومین کشوری است که بیشترین تعداد نیروها در افغانستان را دارد.
اوباما افزود: فداکاری های نیروهای خارجی در افغانستان باعث شده است تا این کشور بر روی پای خود بایستد. ما در گفتگو با حامد کرزای در خصوص اینکه نیروهای امنیتی افغان به زودی مسئولیت های امنیتی را بر عهده می گیرند، گفت وگو کردیم.
مذاکرات احتمالی آمریکا با طالبان
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در خصوص شبه نظامیان طالبان و گشایش دفتر این شبه نظامیان در دوحه قطر عنوان داشت: ما با روند دشواری روبرو هستیم. این کار ساده نخواهد بود و سرانجام مذاکرات افغان - افغان برای تعیین سرنوشت افغانستان باید انجام شود.
کنفرانس خبری مشترک اوباما و مرکل در برلین
اوباما در ادامه گفت: ما با کرزای مذاکرات زیادی داشتیم و طالبان نیز اخیرا دفتری در قطر برای مذاکره باز کرده است اما ما نگرانی هایی داریم در مورد اینکه طالبان چه روشی را برای مذاکرات در پیش خواهد گرفت. در افغانستان دهه ها جنگ و درگیری بوده و یقینا پایان دادن به آن آسان نخواهد بود.
وی افزود: آمریکا معتقد است که پس از ۲۰۱۴ نیز باید به آموزش نیروهای افغان ادامه دهیم اما در صورتی که جنگ و درگیری پس از ۲۰۱۴ نیز ادامه یابد این نیروهای افغان خواهند بود که باید آن را اداره کنند اما ما خواهان این هستیم که کرزای راه صلح فراگیر در افغانستان را در پیش بگیرد.
گوانتانامو
رئیس جمهوری آمریکا در خصوص زندان گوانتانامو و تعطیل نشدن آن تاکنون نیز گفت: من هنوز برای تعطیلی گوانتانامو مصمم هستم. آن گونه که فکر می کردم تعطیلی این زندان آسان نبود چرا که با مقاومتی شدیدی از سوی کنگره مواجه شدم اما باید بگویم که در روزهای آینده تلاش هایم را در این زمینه افزایش خواهم داد.
اوباما تاکید کرد که برای تعطیلی زندان گوانتانامو منتظر اجازه کنگره آمریکا است.
سوریه
این مقام آمریکایی همچنین در خصوص تحولات سوریه گفت که با متحدان خود به توافقی در خصوص این کشور دست یافته است.
اوباما گفت: ما همچنان بر حل بحران سوریه از طریق راه حل سیاسی تاکید داریم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص ماهیت سلاح هایی که آمریکا قرار است در اختیار مخالفان سوری قرار دهد، گفت: نمی توانم در مورد برنامه های واشنگتن در خصوص سوریه توضیحی بدهم اما سیاست ما درباره سوریه مشخص است و آن اینکه از ابتدا برای توقف خشونت ها و عدم استفاده از سلاح های شیمیایی تلاش کردیم و بهترین راه برای آن آغاز مرحله انتقالی با استفاده از دولتی با اختیارات کامل است.
اوباما در ادامه گفت: معتقدیم بشار اسد (رئیس جمهوری سوریه) مشروعیت خود را از دست داده است چرا که راه جنگ با ملت خود را در پیش گرفت و این چیزی است که در کنفرانس گروه ۸ با هم پیمانان خود از جمله روسیه درباره آن مذاکره کردیم.
اوباما در پایان تاکید کرد که واشنگتن خواهان قدرت گرفتن مخالفان سوری است اما در مقابل می کوشد تا از قوی تر شدن افراطگرایان در سوریه جلوگیری کند.
ارسال نظر