به گزارش پارس ، فارس به نقل ازروزنامه « جروزالم پست» در مطلبی به بررسی نگاه اسرائیل به انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران پرداخت و به نقل از برخی تحلیل گران نوشت: انتخاب حسن روحانی می تواند به منافع اسرائیل آسیب برساند.

به نوشته این روزنامه اسرائیلی، این تحلیلگران بر این باورند، تعهدات روحانی برای بهبود روابطش با غرب و آرام کردن تنش های داخلی، فشار بین المللی بر برنامه هسته ای ایران را کاهش می دهد. به علاوه، اینکه بعضی روحانی را میانه رو تلقی می کنند، باعث شده بسیاری در غرب به این باور برسند که مذاکرات اکنون مثمرثمر خواهد بود و در نتیجه تحریم ها کاهش خواهد یافت.

البته بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل یکشنبه اظهار داشته، از آنجائیکه نظام کنونی همچنان بر سر کار است، در ایران تغییرات چندانی رخ نخواهد داد. تحلیلگرانی که حامی این دیدگاه هستند، می گویند، حداقل احمدی نژاد صادقانه و مستقیم سخن می گفت، اما، روحانی تظاهر می کند و اهداف واقعی نظام را پنهان می سازد. او می تواند همزمان با ادامه مذاکرات، جامعه بین المللی را فریب دهد تا اینکه ایران به بمب دست یابد.

« دانیل پایپ» ، رئیس انجمن خاورمیانه چهار سال پیش در مقاله ای در این باره نوشته بود: بهتر است، یک فرد جنگ طلب مثل احمدی نژاد رئیس جمهور باشد؛ فردی که جهان را می هراساند. او اکنون نیز درباره انتخابات ۹۲ نوشته: در این انتخابات نیز چنین مسئله ای درباره روحانی صدق می کند ؛ فردی که می تواند فشار بین المللی را به همان روش از میان بردارد.

دانیل پایپ با بیان مطلب فوق به سخنان جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا اشاره کرد که گفته بود، « ما همراه با شرکای بین المللی مان، آماده تعامل مستقیم با دولت ایران هستیم» و افزود: این فرایند در حال حاضر در حال انجام است.

روزنامه جروزالم پست نیز با بیان اینکه واکنش های بین المللی نیز چنین احساس و برداشتی را منعکس می کند، به مقاله روزنامه « واشنگتن پست» با عنوان « حسن روحانی بهترین امید برای پایان دادن به بن بست هسته ای ایران با غرب است» و نیز گزارش وب سایت « فرانس ۲۴» اشاره کرد که احساس مقامات متعدد جهان درباره به وجود آمدن فرصت برای مذاکره با ایران را نقل کرده بود. به عنوان مثال، لورنت فابیوس، وزیر خارجه فرانسه برای همکاری با روحانی اعلام آمادگی کرده بود، در حالی که سخنگوی وزارت خارجه انگلیس ابراز امیدواری کرده بود رئیس جمهور جدید از فرصت به وجود آمده برای قرار دادن ایران در مسیر متفاوت استفاده کند.

تریتا پارسی، رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکاییان، اما نظری متفاوت از دانیل پایپ دارد. او به روزنامه جروزالم پست گفته: نتیجه این انتخابات قطعا بی معنا نیست. می توان درک کرد آنهایی که از صلح بیشتر از جنگ می ترسند، اکنون نگران هستند. برای این افراد، چه در ایران باشند، یا اسرائیل و یا آمریکا، به یک محافظه کار در راس قدرت ایران نیاز دارند تا بتوانند سیاست های جنگ طلبانه خود را توجیه کنند. وی افزود: حرکت ایران در مسیر سازنده بدترین کابوس برای آنهاست.

پایپ در پاسخ به تریتا پارسی گفت: همانطور که من (در مقاله ام) درباره انتخاب روحانی نوشتم، برای ایرانی ها خشنود هستم اما برای جهان بیرون نگرانم. امیدوارم روحانی تاثیر مثبتی بر مسائل داخلی ایران از جمله اقتصاد داشته باشد.

وی ادامه داد: با این حال، نگران این هستم که او با در پیش گرفتن سیاست های خارجی مشابه و حمایت از نظام اسد یا پشتیبانی از برنامه هسته ای، باعث واکنش منفی کشورهای غربی شود. پایپ حتی نوشت: من بسیار امیدوارم ایران در مسیر سازنده ای قدم بردارد.

« ری تکیه» ، عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا و مشاور سابق وزارت خارجه آمریکا در امور ایران نیز به روزنامه جروزالم پست گفت: روحانی به برنامه هسته ای ایران متعهد است اما او همچنین اهمیت اقتصاد ایران و لزوم مذاکرات جدی تر را می داند. البته اکنون سال ۲۰۰۳ نیست. او زمانی ریاست جمهوری را برعهده می گیرد که برنامه ایران پیشرفته تر و پیچیده تر است. برای او امکان پذیر نیست که برخی بخش های برنامه هسته ای را مدیریت کند، بخش های مثل همکاری بیشتر با آژانس بین المللی انرژی اتمی و توقف تولید سوخت با غنای ۲۰ درصد.