به گزارش خبرنگار سیاسی پارس ؛ اما اکنون پس از گذشت ۸ سال، احمدی نژاد در حالی قصد ترک پاستور را دارد، که سولات زیادی را بدون جواب گذاشته است، حرف هایی که همیشه گفتنش را به بعد موکول می کرد و اینکه در آینده به حمایت از چه طیف و گروهی خواهد پرداخت؟

ساده انگاری است که قبول کنیم احمدی نژاد قصد فعالیت سیاسی ندارد و نمی خواهد حزب و گروه سیاسی داشته باشد. موضوعی که وی خردادماه سال گذشته در مصاحبه با یکی از نشریات المانی به ان اشاره کرد وگفت: بعد از پایان دوره ریاست جمهوری به دانشگاه بازخواهد گشت.

احمدی نژاد که از ابتدای امسال حمایت از مشایی را به صورت علنی با برگزاری مراسم های مختلف همزمان با سفرهای استانی تحت عنوان حماسه حضور اعلام کرد، نتوانست پازل سیاسی اش را خوب بچیند و این بار وی مغلوب هاشمی شد.

احمدی نژاد که تا چند ماه مانده به انتخابات در صدد بود رقبای اصلی را در هر دو جبهه اصولگرایان و اصلاح طلبان از صحنه حذف کند هیچ گاه فکر نمی کرد که هاشمی خود وارد عرصه انتخابات شود.

وی که در انتخابات مجلس و تعیین هئیت رئیسه ان صحنه را به لاریجانی باخته بود، در ۱۵ بهمن ۹۱ و در جلسه استیضاح شیخ الاسلام وزیر کار و رفاه اجتماعی با انتشار فیلم برادر لاریجانی که بدون اطلاع وی و از دیدارش با مرتضوی که اتفاقا دلیل استیضاح وزیر نیز بود، ضبط شده و عملا به گمانه زنی های حضور لاریجانی در انتخابات و دعوت فراکسیون رهروان ولایت (حامی لاریجانی) خط بطلان کشید.

از طرف دیگر احمدی نژاد رقیب دیگری را نیز در طیف اصولگرایان داشت، قالیباف مردی که به جای وی شهردار تهران شده بود و می خواست راه احمدی نژاد را طی کند. به همین دلیل روزی نبود که به قول نجف زاده خبرنگار صداوسیما توپخانه های دولت و شهرداری همدیگر را هدف قرار ندهد، دراوج این حملات می توان به تیتر روزنامه ایران در ۲۲ اذر ۹۱ اشاره کرد" چک ۱۸۰۰ میلیارد تومانی برای قالیباف" . به هر حال نمی توان از تاثیر این دعواها و افشاگری ها در کاهش ارای قالیباف به سادگی گذشت.

با این وجود احمدی نژاد که قصد داشت با ایجاد دوقطبی هاشمی-مشایی، در انتخابات به پیروزی برسد، هیچ گاه فکر نمی کرد که هاشمی تایید صلاحیت نشود، و به خاطر همین اشتباه گزینه ای برای رد صلاحیت مشایی انتخاب نکرد و حتی حضور رحیمی و سایر نزدیکانش را به صلاح ندانست، که منجر به کناره گیری ان ها شد.

به واقع رد صلاحیت هاشمی و در ادامه سکوت و صبر هاشمی در قبال این تصمیم، تبعات احتمالی رد صلاحیت مشایی را به صفر رساند به طوری که حضور مشایی و در ادامه عدم احراز صلاحیتش کاملا تحت الشعاع رد صلاحیت هاشمی قرار گرفت و در نهایت پیروزی روحانی را می توان، شکست احمدی نژاد از هاشمی در دقیقه ۹۰ دانست.

اصولگرایان و احمدی نژاد

احمدی نژاد که در سال ۸۴ با حمایت کامل اصولگرایان و موتلفه توانست در فضای مخربی که علیه هاشمی ایجاد شده بود، با کسب بیش از۱۷ میلیون رای پیروز شود، موضوعی که علی یونسی وزیر اطلاعات وقت خاتمی چندی پیش در مصاحبه با روزنامه شرق از این حمایت پرده برداشت، هرگز نخواست خود را نماینده این طیف معرفی نماید.

در حالی که تنها دو سال پس از شروع ریاست جمهوری احمدی نژاد در انتخابات مجلس هشتم، احمدی نژاد از کاندیداهای جبهه اصولگرایان حمایت نکرد و البته در همین دو سال هم منتقدانی زیادی در طیف اصولگرا پیدا کرد. در نهایت با اینکه اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری دهم اختلافاتی در خصوص حمایت از احمدی نژاد داشتند، حمایت از وی را اظطراری دانستند.

با این حال اتفاقات و اقدامات احمدی نژاد در دوره دوم ریاست جمهوریش باعث شد که اصولگرایان از احمدی نژاد فاصله بگیرند و حتی در بیشتر اظهاراتشان حمایت از وی را انکار کنند.

اصلاح طلبان: دیدید ما راست می گفتیم

انتصاب مشایی به معاون اولی، خانه نشینی، علنی کردن اختلاف با سایر قوا، کاهش غیرمنطقی سود بانکی، حضور حاشیه ساز در تشییع جنازه چاوز، افزایش تورم و بدهی دولت با وجود درامدهای سرشار نفتی، الحاق سازمان حج و زیارت به میراث فرهنگی و… که با مخالفت اصولگرایان نیز همراه بود باعث شده که اصلاح طلبان بر طبل" دیدید ما را راست می گفتیم" ، بکوبند.

این در حالی است که با وجود دادن شعارهای ملی گرایانه، برقراری ارتباط نزدیک با هنرمندان توسط مشایی و حتی صدور دستور حضور بانوان در ورزشگاه ها توسط احمدی نژاد هم نتوانست نظرهواداران اصلاحات را جلب کند، موضوعی که نشان می دهد به یکباره نمی توان یک جریان سیاسی ایجاد کرد، تجربه ای که علاوه بر احمدی نژاد، پایداری نیز به ان دست یافت.

اصلاح طلبان که اکنون هاشمی را به عنوان پدر معنوی خود می بینند، احمدی نژاد را هیچگاه جدا از اصولگرایان نمی دانند و دوری اصولگرایان از احمدی نژاد را حاصل اختلاف درونی و قدرت طلبی رقیب خود می دانند.

با این وجود در انتخابات اینده مجلس و ریاست جمهوری می توان دوباره بر حضور احمدی نژاد امیدوار بود، رییس جمهوری که البته در اخرین سفرهایی استانی از هوادارانش به طرز عجیبی کاسته شده بود.