پارس به نقل از کیهان: بان کی مون دبیر کل سازمان ملل طی بیانیه ای با اشاره به استقبال پرشور و گسترده مردم ایران در انتخابات اخیر و تبریک به حسن روحانی تأکید کرد که قصد دارد همچنان با مقامات ایران و رئیس جمهور منتخب درباره مسایل مهم مورد نظر جامعه بین المللی و رفاه ملت ایران در تعامل باشد.
بان کی مون افزود که همچنان ایران را به ایفای نقش سازنده در امور منطقه ای و بین المللی ترغیب خواهد کرد.
کاترین اشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در بیانیه ای به انتخابات اخیر ایران و برگزیده شدن حسن روحانی پرداخت که بازتاب وسیعی در رسانه های خارجی پیدا کرد.
اشتون با تبریک به حسن روحانی و آرزوی موفقیت در تشکیل کابینه جدید تصریح کرد: من همچنان قاطعانه به کار کردن با رئیس جمهور جدید ایران در جهت یافتن یک راه حل دیپلماتیک برای برنامه هسته ای ایران متعهد هستم.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هم در پیام تبریکی به حسن روحانی بر تقویت بیشتر روابط میان مسکو و تهران تأکید کرد.
بنا بر گزارش صدای روسیه و خبرگزاری اینترفکس، در این پیام آمده است که رئیس جمهور روسیه « بر آمادگی برای توسعه پایدار همکاری سودمند دو جانبه با ایران در حوزه های مختلف در جهت امنیت منطقه ای و ثبات بین المللی تأکید می کند. »
بشار اسد رئیس جمهور سوریه هم با ارسال پیام تبریکی پیروزی « حسن روحانی» در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را تبریک گفت.
اسد در پیام تبریک خود آورده است؛ به نام خود و به نام ملت سوریه صمیمانه ترین تبریک های خود و بهترین آرزوها برای موفقیت رئیس جمهور منتخب که موفق شده است اعتماد میلیون ها ایرانی را به دست آورد اعلام می کنم.
رئیس جمهور سوریه بر عزم سوریه برای ادامه تقویت روابط دوستانه و همکاری میان دو کشور در همه زمینه ها از جمله رویارویی با توطئه های جنگ، سلطه جویی و تجاوز به حاکمیت ملی در منطقه تأکید کرد و افزود که این مسئله تأثیری مثبت بر ملت دو کشور دوست و مردم منطقه و جهان خواهد گذاشت.
« عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه عربستان هم پیروزی « حسن روحانی» در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران را تبریک گفت.
جمهوری اسلامی
حامی مستضعفان جهان
سیدحسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان هم در پیامی به رئیس جمهور منتخب کشورمان، انتخاب وی را در حماسه سیاسی و تاریخی ملت ایران تبریک گفت.
به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان در این پیام آورده است: جناب آقای روحانی، به شما به خاطر اینکه توانستید در حماسه ای سیاسی و تاریخی اطمینان ملت ایران را جلب کنید و به ریاست جمهوری انتخاب شوید، تبریک می گویم.
در این پیام آمده است: حماسه سیاسی و تاریخی ملت ایران با انتخاب جنابعالی، آمال و آرزوهای ملت ایران را زنده نگه داشت.
وی اعلام کرد: ملت های اسلامی، عرب و مستضعف امروز شما را محقق کننده آمال و آرزوهای خود می دانند.
در این پیام تبریک آمده است: ما در حزب الله لبنان به همراه تمام مجاهدان و رهروان مقاومت در سراسر جهان به شما به خاطر به دست آوردن اعتماد ملت بزرگ ایران تبریک می گوییم؛ ملتی که به ندای رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی، امام خامنه ای، لبیک گفت و حماسه سیاسی و تاریخی بی نظیری خلق کرد.
سیدحسن نصرالله در ادامه آورده است: انتخاب شما به عنوان ریاست جمهوری ایران امیدها را در دل دوستان و محبان ایران در کشورهای عربی و اسلامی و نیز مستضعفان جهان زنده کرد؛ کسانی که همواره جمهوری اسلامی را حامی مظلومان و ستونی برای مقاومت و جهاد در راه خدا می بینند همگی آنان اکنون شما را محقق کننده این آرزوها می دانند.
برنامه هسته ای ایران تغییر نمی یابد
رسانه های خارجی با انعکاس و بازتاب انتخاب حسن روحانی به عنوان منتخب مردم در انتخابات اخیر ریاست جمهوری کشورمان تصریح کردند که سیاست های اصلی جمهوری اسلامی تغییر نخواهد کرد.
در همین حال خبرگزاری رویترز در گزارش خود درباره پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری کشورمان عنوان داشت: انتظار نمی رود پیروزی روحانی تغییری اساسی در روابط ایران با سایر کشورها ایجاد کند.
رویترز همچنین گزارش داد: پیروزی این اصلاح طلب، سیاست های جمهوری اسلامی ایران در قبال برنامه های هسته ای اش دچار تغییر آن چنانی نخواهد کرد. با این حال رویترز در گزارش خود به این مسئله اشاره کرد که روحانی پیشتر اعلام کرده بود در صورت پیروزی در انتخابات سیاست خارجی خود را بر مبنای تعامل سازنده با جهان پیگیری خواهد کرد.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نیز همین خط را بازتاب داد.
در همین راستا، هفته نامه آلمانی اشپیگل به تحلیل پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداخت.
اشپیگل تصریح کرد: حسن روحانی با رویکردی عملگرایانه امکان از سرگیری گفت و گوهای بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران را بیشتر کرده است.
سی ان ان نیز در گزارشی با اشاره به انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور منتخب اذعان کرد مواضع ایران در قبال سوریه دارای زمینه هایی است که با تغییر رئیس جمهور تغییر نمی کند.
واکنش کاخ سفید و رژیم صهیونیستی
دفتر رسانه ای کاخ سفید طی بیانیه ای با اعلام این که رای مردم ایران را محترم می شمارد تاکید کرد که برای تعامل مستقیم با ایران درباره برنامه هسته ای این کشور آمادگی دارد.
در این بیانیه همچنین ادعا شده است: این تعامل در راستای رسیدن به راه حلی دیپلماتیک که نگرانی های جامعه بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران را به طور کامل برطرف کند، انجام خواهد شد.
کاخ سفید در ادامه و مانند گذشته به رویکرد مداخله گرانه خود در امور ایران ادامه داده و تاکید کرد: آمریکا امیدوار است ایران با در پیش گرفتن سیاست های مسئولانه آینده بهتری برای همه شهروندان این کشور فراهم کند.
جان کری وزیر خارجه آمریکا هم همزمان با انتشار بیانیه کاخ سفید به نتیجه انتخابات ایران واکنش نشان داد. وی با تکرار ادعاهایی واهی علیه کشورمان خطاب به رئیس جمهور منتخب آورده است: « آقای روحانی، رئیس جمهور منتخب، به دفعات در کارزارهای انتخاباتی خود از بسط آزادی برای همه ایرانیان سخن گفت. در ماههای آینده او این فرصت را خواهد داشت که به عهد خود نسبت به مردم ایران وفا کند. »
وزارت امور خارجه انگلیس نیز همانند کاخ سفید در اظهارنظری مداخله جویانه و در عین حال تکراری اعلام کرد از روحانی می خواهیم از فرصت به دست آمده برای قرار دادن ایران در یک مسیر متفاوت برای آینده استفاده کند.
در ادامه این بیانیه مداخله جویانه آمده است: رئیس جمهور جدید باید به آن چه « نگرانی های بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران» خوانده شده بپردازد، رابطه ای سازنده را با جامعه بین المللی به پیش ببرد و وضعیت سیاسی و حقوق بشر برای ملت ایران را بهبود ببخشد!
از سوی دیگر؛ وزیر خارجه فرانسه نیز در بیانیه ای اعلام کرد که آماده همکاری با رئیس جمهوری منتخب ایران در موارد گوناگونی از برنامه هسته ای این کشور گرفته تا مسایل سوریه است.
از سوی دیگر؛ « گیلاد ایردان» وزیر دفاع شهری رژیم صهیونیستی در واکنش به انتخابات اخیر و انتخاب حسن روحانی به عنوان منتخب مردم گفت که انتخاب روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران نتایج منفی برای اسرائیل به همراه خواهد داشت زیرا فشارهای بین المللی بر برنامه هسته ای ایران را کاهش خواهد داد.
این وزیر صهیونیست که از نزدیکان به « بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی است، در مصاحبه با کانال دهم تلویزیون این رژیم تصریح کرد که انتخاب روحانی کاهش فشارها و تحریم ها علیه ایران را به دنبال خواهد داشت.
« شائول موفاز» رئیس سابق حزب کادیما و وزیر جنگ سابق این رژیم نیز گفت از دیدگاه اسرائیل هرگز تغییر مهمی رخ نخواهد داد نه در عرصه برنامه هسته ای نه حمایت از حزب الله و نه سیاست ایران در قبال بحران سوریه.
همچنین موشه یعلون وزیر جنگ اسرائیل در موضعی عجزآلود گفت: نتیجه انتخابات ایران هرچه باشد تحریم ها علیه جمهوری اسلامی باید افزایش پیدا کند.
خاطرنشان می شود مقامات کشورهای مختلف در پیام های جداگانه ای انتخاب حسن روحانی را به عنوان منتخب ملت ایران تبریک گفتند.
هراس از الگوی دموکراسی ایران
مدیر مرکز مطالعات عربی و بین المللی لبنان با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در ایران تأکید کرد که انتخابات ریاست جمهوری و برقراری دموکراسی در ایران به شدت کشورهای استبدادی حوزه خلیج فارس را نگران کرده است.
« غالب قندیل» مدیر مرکز مطالعات عربی و بین المللی لبنان به انتخابات ریاست جمهوری ایران که ۲۴ خرداد برگزار شد، اشاره کرد و گفت: انتخابات ریاست جمهوری ایران تبدیل به عرصه و صحنه ای برای رقابت و مسابقه ای باز برای گزینه ها و طرح های اقتصادی شد، بویژه آنکه چهره جمهوری اسلامی ایران در منطقه توسط شبکه های رسانه ای بزرگ مورد حمله قرار گرفته و این شبکه ها که حکومت عربستان سعودی و شرکای غربی و کشورهای خلیج فارس میلیاردها دلار صرف آنها می کنند، علیه ایران همه را تحریک می کنند.
قندیل علت دشمنی و عداوت حکومت های حوزه خلیج فارس با ایران را برقراری دموکراسی در ایران دانست و تأکید کرد: حکومت های حوزه خلیج فارس از دموکراسی ایرانی به شدت نگران هستند و این دموکراسی یکی از عوامل نگرانی آنها به شمار می رود و آنها نسبت به الگوی ایرانی احساس خطر می کنند. آنها بیم آن دارند که موج دموکراسی ایرانی به آنها برسد. این خود یکی از مهمترین عوامل تبلیغات کینه توزانه و دشمنی علیه ایران است. این نظام ها خود نظام هایی متحجر و استبدادی هستند و نظام شاه را همپیمان مطمئن و الگو در روابط با رژیم صهیونیستی و غرب و مهارت های سرکوبی گری اش می دانستند.