به گزارش پارس ، کیهان به نقل ازشبکه خبری پرس تی وی، ژنرال « سلیم ادریس» فرمانده ارشد گروه های مسلح در این باره گفت، ما امیدواریم تصمیم آمریکا برای ارسال سلاح های بیشتر تنها نوشته ای بر روی کاغذ نباشد و اجرایی شود.
« جرج صبره» رئیس ائتلاف ملی سوریه و اصلی ترین گروه مخالف نظام بشار اسد نیز از تصمیم آمریکا استقبال و این اقدام را گامی مثبت توصیف کرد. دولت آمریکا اخیراً در پی پیروزی های پی در پی ارتش سوریه اعلام کرد سلاح های بیشتری در اختیار شورشیان قرار خواهد داد.
جان مک کین سناتور جنگ طلب آمریکا و از حامیان کمک تسلیحاتی به شورشیان سوریه اظهار داشت، واشنگتن باید علاوه بر ارسال سلاح به فکر طرح هایی برای تغییر معادله در میدان جنگ باشد.
در همین رابطه وزیر خارجه سوئد با هشدار نسبت به عواقب انسانی تصمیم جدید آمریکا برای ارسال کمک های نظامی بیشتر به شورشیان سوری اظهار داشت، این سناریو یک مسابقه تسلیحاتی به راه خواهد انداخت.
وی همچنین گفت، تجهیز نظامی شورشیان، روسیه را به افزایش حمایت نظامی خود از دولت سوریه ترغیب خواهد کرد.
این در حالی است که کاخ سفید به رغم ادعاهای خود درباره ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه اعلام کرد این کار دشوار، خطرناک و پرهزینه خواهد بود.
« بن رادز» معاون مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع در سوریه چالش هایی را به همراه دارد که این چالش ها بسیار حساس تر از چالش هایی است که ناتو و هم پیمانان عرب آن در لیبی در سال ۲۰۱۱ با آن روبه رو بودند.
سوزان رایس مشاور امنیت ملی باراک اوباما نیز موضع مشابهی درباره ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه اتخاذ کرد و گفت، این گزینه یکسری نکات منفی و محدودیت هایی دارد که همگی ما از آن به خوبی اطلاع داریم.
وزارت خارجه فرانسه نیز اعلام کرد توافق درباره اعمال منطقه پرواز ممنوع در سوریه در شورای امنیت بعید است.
از سوی دیگر مقامات کاخ سفید اعلام کردند به رغم اختلاف جدی مسکو و واشنگتن درباره استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه کاخ سفید به تلاش خود برای متقاعد کردن طرف روسی در این خصوص ادامه خواهد داد.
سناریوی غرب برای کمک نظامی بیشتر به شورشیان سوری و اعمال فشار بر دولت دمشق در شرایطی صورت می گیرد که دولت سوریه نسبت به قطعنامه ضد سوری شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره سوریه اعتراض کرده است.
به دنبال تصویب پیش نویس قطعنامه ضد سوری شورای حقوق بشر سازمان ملل مبنی بر محکومیت مداخله گروه های خارجی در درگیری های سوریه نماینده دائم سوریه در شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت، تصمیم شورای حقوق بشر دروغ بوده و با واقعیت ارتباطی ندارد.
فیصل الحموی تاکید کرد، این قطعنامه کاملا جانبدارانه بوده و با حوادثی که در سوریه اتفاق می افتد همخوانی ندارد. نمونه آن کشور قطر است که با صرف میلیاردها دلار در حمایت از تروریست ها در سوریه به عنوان کشور مداخله گر معرفی نمی شود.
پیشروی های ارتش
ارتش سوریه در عملیات پاکسازی در حومه دمشق خسارات سنگینی به تروریست ها وارد کرده و تعداد زیادی از آنان را به هلاکت رسانده است.
جسد یکی از فرماندهان شورشی به نام طلال المندیل در میان کشته ها به چشم می خورد.
نیروهای ارتش سوریه از اوایل روز جمعه ضمن پاکسازی مناطق اطراف دمشق به مخفی گاه های تروریست ها یورش بردند و آنان را به ضرب گلوله از پای درآوردند.
در شهر حلب نیز درگیری ها همچنان ادامه دارد و ارتش سوریه موفق شد ۲۴۰ نفر از تروریست ها را به هلاکت برساند و تعداد زیادی را نیز مجروح کند.
پیشروی ارتش سوریه در مناطق مختلف استان ادلب و حماه نیز ادامه دارد و در جریان انهدام مقر گروه های تروریستی ده ها فرد مسلح کشته شدند.
نیروهای ارتش سوریه همچنین تلاش عناصر مسلح وابسته به گروه تروریستی جبهه النصره برای نفوذ به زندان مرکزی حلب و هدف قرار دادن فرودگاه نظامی حلب را دفع کردند.
یگان های ارتش کنترل منطقه الرضافه از توابع دیرالزور در شرق سوریه را نیز به دست گرفتند و دو تونل مورد استفاده افراد مسلح در عملیاتشان در این منطقه را کشف و منهدم کردند.
این در حالی است که تروریست ها روز جمعه به یک بیمارستان در حومه دمشق و یک مرکز توانبخشی معلولان در منطقه برزه حمله و این مراکز را با خمپاره گلوله باران کردند.
در جریان این حمله دیوارهای ساختمان ها فرو ریخت اما به کسی آسیب جدی وارد نشد.
تخریب بارگاه
حضرت سکینه (س)
تروریست های وابسته به جبهه النصره بارگاه حضرت سکینه (س) در منطقه داریا در حومه دمشق را تخریب کردند.
ارتش سوریه پس از محاصره عناصر مسلح در این منطقه تعدادی از آنان را به هلاکت رساند. یک افسر ارتش سوریه در این باره گفت، با حمله غافلگیرانه ارتش تعدادی از تروریست ها در منطقه داریا به هلاکت رسیدند و یا فرار کردند و بازمانده های آنان نیز در تونل ها پنهان شدند که ارتش درصدد دستگیری آنان است.
همزمان با مقابله ارتش سوریه با تروریست ها در این منطقه خبرنگاران خارجی به انعکاس خبر پیروزی ارتش در این منطقه پرداختند و در عین حال تصاویری از بارگاه تخریب شده حضرت سکینه (س) به دست تروریست ها را منتشر کردند.