حقوق مدیران باید شفاف شود
رئیس مجلس شورای اسلامی از اعضای کمیسیون تلفیق خواست در قانون بودجه سال ۹۸ دولت را ملزم به درج حقوق مدیران در سامانه حقوق و دستمزد کنند.
وی توصیههایی را در خصوص تدوین بودجه سال ۹۸ به اعضای کمیسیون ارائه داد و گفت: دریافتیها و حقوق مدیران باید طبق قانون برنامه ششم بر روی سایت بیاید. شرکتهای دولتی هم بر اساس این قانون باید حقوق مدیران را بر روی سامانه قرار دهند.
لاریجانی ادامه داد: دولت این سایت را راهاندازی کرده اما هنوز کامل نشده است. اجرای این قانون آرامش ایجاد میکند. دولت را در بودجه سال ۹۸ ملزم کنید که این الزام را کامل کند.
علی لاریجانی گفت: امسال مقداری شرایط بودجه ای سخت است لذا تنظیم بودجه وقت زیادی می برد و باید با نظم بیشتری شرایط کشور را رصد کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی از اقدام کمیسیون تلفیق مبنی بر تعیین سقف یک و نیم میلیون بشکه ای برای صادرات نفت تقدیر کرد و گفت: کار عاقلانهای انجام دادید، اطلاعاتی که برخی مسئولان از تریبون ها می گویند با واقعیت مطابقت ندارد. آمریکایی ها شکست خوردند و نتوانستند فروش نفت ایران را به صفر برسانند.
عضو شورای هماهنگی سران قوا ادامه داد: وقتی تحریم ها وجود نداشت تلاطم هایی در بازار نفت ایجاد میشد و در برخی زمانها کل بودجه ما از فروش نفت ۷ میلیارد تومان بود.
همه مشکلات اقتصادی مربوط به تحریمها نیست
عضو شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: همه مشکلات اقتصادی کشور مربوط به تحریمها نیست و نباید به دست خودمان شرایط را طور دیگری ترسیم کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به توصیه های مقام معظم رهبری درباره اصلاح لایحه بودجه ۹۸ گفت: ایشان تاکید داشتند که بودجه سال ۹۸ باید متناسب با شرایط تحریم ها تنظیم شود لذا سازمان برنامه و بودجه مجددا لایحه بودجه را تعدیل کرد. ایشان بر لزوم اصلاح ساختاری بودجه، رشد اقتصادی بدون نفت و کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی تاکید داشتند.
وی اظهار داشت: سازمان برنامه و بودجه در حد امکان اصلاحات مقام معظم رهبری را اعمال و مابقی را به سال های آینده موکول کرد.
لاریجانی تصریح کرد: ایجاد برخی اصلاحات ساختاری را میتوان در قالب بودجه آغاز کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق درباره بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور گفت: در این خصوص کمیسیون مصوبهای داشت و حتی موارد تنبیهی را در نظر گرفت اما به نظر من تشویق هم لازم است.
تسهیلات و مشوقهایی را برای صادرات در نظر بگیرید
عضو شورای عالی هماهنگی سران قوا ادامه داد: نوسانات ارزی مشکلاتی را ایجاد کرد اما شرایط خوبی را برای صادرات وجود دارد لذا در لایحه بودجه سال ۹۸ تسهیلات و مشوق هایی را برای صادرات در نظر بگیرید.
عضو شورای عالی امنیت ملی رونق حوزه مسکن را از عوامل مهم رونق اشتغال خواند و گفت: با رونق بخشی مسکن بخش های زیادی از حوزه مسکن رونق می یابد. معتقدم باید در راستای نوسازی بافت های فرسوده اقدام شود. بنیاد مسکن اقداماتی را در این خصوص به صورت پایلوت در منطقه آقای تاجگردون انجام داد، اگر این اقدامات در کل کشور تسری یابد خوب است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تسهیلات دولت برای احیای بافت های فرسوده گفت: اگر به شهرداریها تسهیلاتی مثل اوراق داده شود می توانند بافت های فرسوده را خریداری کرده و پس از احیا، اقدام به فروش آن کنند. شهرداری ها دارای چنین ظرفیتی هستند و می توانند زمینهساز رونق بخش مسکن باشند.
وی رونق در بخش گردشگری و صنایع دستی را از عوامل رونق اقتصادی خواند و گفت: رونق در این بخش ها سریع تر منجر به اشتغال می شود و نیاز به سرمایه گذاری اندکی دارد. به جای اینکه کمیته امداد به افراد پول بدهد از این طریق، افراد خودشان به پول می رسند.
لاریجانی با اشاره به تشکیل مجمع کارآفرینان برجسته گفت: این مجمع توصیه هایی را در راستای رونق کارآفرینی داشته که مهمترین آن تامین سرمایه در گردش صنایع بوده است. بانک ها باید در این زمینه کمک کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: برخی بانک ها مانند بانک توسعه صنعت به بخش صنعت توجه خاصی دارد اما سرمایه آنها کم است. پیشنهاداتی برای افزایش سرمایه این بانک ها وجود دارد که باید در کمیسیون تلفیق به تصویب برسد.
عضو شورای هماهنگی سران قوا گفت: در شورای هماهنگی سران قوا اصلاح قانون برای کمک به کارآفرینان مطرح است شما هم می توانید از کارآفرینان برای حضور در جلسات تلفیق دعوت کنید.
عضو شورای عالی امنیت ملی از اعضای کمیسیون تلفیق خواست بسته کاملی برای رونق اشتغال تهیه کنند تا جهت اصلی بودجه سال ۹۸ در راستای رونق اشتغال مشخص باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مرکز پژوهش ها گزارشی را تهیه کرده بود و میزان وابستگی زنجیره های تولید به خارج از کشور را مورد بررسی قرار داده بود. برخی از این بخش ها حلقه های مفقوده ای دارند که اگر سرمایه گذاری صورت گیرد دیگر این صنایع وابستگی به خارج از کشور نخواهند داشت مخصوصا خودروسازی ها که اگر دو، سه قلم قطعه در داخل کشور تولید شود وابستگی آنها به خارج از کشور حل خواهد شد.
وی تاکید کرد: صنایع می توانند از شرکت های دانش بنیان برای حل این مشکل استفاده کنند.
کاهش بودجه معاونت علمی ریاستجمهوری به مصلحت نیست
لاریجانی با انتقاد از کاهش بودجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کاهش بودجه این معاونت به مصلحت نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: دانشگاهها در همه دنیا از طریق پژوهش کار میکنند اما چون بودجه کشور ما نفتی است بودجه دانشگاهها نیز از طریق دولت تامین می شود.
عضو شورای هماهنگی سران قوا تاکید کرد: صنایع و تولیدات برای مشکلات خود باید به دانشگاه ها مراجعه کنند. باید زمینه ای فراهم شود تا دانشگاه ها به سمت حل مشکلات تولید و صنعت حرکت کنند.
ارسال نظر