اوج حماسه سیاسی دنیا باز هم شگفتزده شد

به رغم تبلیغات گسترده بیگانگان، مردم ایران با حضور پرشور و گسترده پای صندوقهای رای، دشمن را شگفتزده کردند و حماسهای بینظیر رقم زدند.
پارس به نقل از کیهان: ده ها میلیون ایرانی واجد شرایط، روز گذشته با حضور حماسی خود پای صندوق های رای و شرکت در انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری و چهارم شوراهای شهر و روستا، یک بار دیگر نشان دادند تبلیغات دشمنان برای ایجاد یاس و ناامیدی در آنان، بی فایده است.
در حالی که انتخابات براساس برنامه از پیش تعیین شده ساعت ۸ صبح دیروز رسما آغاز شد، در بسیاری از شعب در سراسر کشور، مردم پیش از باز شدن درب شعب اخذ رای، حاضر شده و حماسه سیاسی دیگری خلق کردند.
انتخابات ۲۴خرداد که از هفته ها قبل مورد توجه رسانه های بین المللی بود، روز گذشته نیز در صدر اخبار جهان قرار داشت.
محمد ناصر حقیقت سرپرست اداره کل رسانه های خارجی وزارت ارشاد پیش از ظهر دیروز با حضور در شعبه رای گیری حسینیه ارشاد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بیش از ۲۰۵ خبرنگار خارجی از ۹۰ رسانه از ۳۰ کشور برای پوشش اخبار انتخابات کشورمان در ایران حضور یافتند.
وی افزود: این تعداد علاوه بر ۲۵۰ خبرنگار خارجی مقیم ایران است که از ۱۱۵رسانه در کشورمان حضور دارند. تعداد کل خبرنگاران خارجی بیش از ۴۵۰ نفر می شود که از یک هفته گذشته به ایران سفر کردند تا اخبار انتخابات را پوشش خبری دهند.
سرپرست اداره کل رسانه های خارجی وزارت ارشاد در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در صورتی که انتخابات به دور دوم کشیده شود، هفته آینده نیز آنان در کشورمان حضور خواهند داشت. وزارت کشور، ستاد خبرنگاران خارجی خود را در محل اقامت خبرنگاران خارجی یعنی هتل لاله مستقر کرده و اطلاعات همه کاندیداها را در اختیار آنان قرار می دهد.
۵۰ میلیون واجد شرایط
مصطفی محمد نجار، وزیر کشور طی سخنانی با اشاره به حضور پرشور مردم در عرصه انتخابات گفت: خوشبختانه پیش از آغاز انتخابات مردم در پای شعبه های صندوق های رای حضور یافتند تا رای خود را به صندوق بیندازند.
وی در پاسخ به سوال مجری درباره اینکه چه زمانی نتایج رای گیری اعلام خواهد شد، گفت: به محض اینکه کار شمارش آرا با پایان زمان رای گیری آغاز شود ما اطلاعات را از طریق صدا و سیما و بیانیه های مرتبط با آن اعلام می کنیم. وی افزود: هر زمانی نتیجه نهایی مشخص شود ما آن را اعلام می کنیم.
وزیر کشور درباره صندوق های سیار برای اخذ رای گفت: برابر قانون در مناطق صعب العبور و مکان هایی که تردد امکان پذیر نیست از صندوق سیار استفاده می شود.
همچنین وزیر کشور درباره تعداد رأی اولی ها گفت: امسال یک میلیون و ۶۰۰ هزار رأی اولی داریم و نزدیک به ۵۰ میلیون و ۴۷۰ هزار نفر نیز واجد شرایط رأی دادن هستند.
حضور حداکثری
مشارکت مردم در انتخابات روز گذشته به حدی بود که در بسیاری از شعب اخذ رأی صف های طویلی تشکیل شد و هر چه به ساعات پایانی انتخابات نزدیک تر می شد، موج مشارکت نیز افزایش می یافت.
برای نمونه در حسینیه ارشاد، ازدحام جمعیت به نحوی بود که مسئولان این شعبه مجبور شدند صندوق اخذ رأی سیار درخواست کنند.
در اردبیل، عروس و دامادی قبل از حضور در مراسم عروسی خود پای صندوق رأی حاضر شدند و از عشق خود به رهبر و ملت گفتند.
این عروس و داماد دلیل حضور اول وقت خود در پای صندوق های رأی را تبعیت از فرمان رهبری اعلام کرده و تأکید کردند که رأی دادن در شرایط فعلی کشور یک وظیفه است.
همچنین در یاسوج پیرمردی با ۱۲۰ فرزند و نوه اش در انتخابات شرکت کردند. این پیرمرد که بیش از ۱۰۰ سال سن دارد با ۱۲۰ عضو خانواده اش، همزمان در یکی از شعب اخذ رأی حاضر شد و همگی در انتخابات شرکت کردند. در استان فارس نیز پیرمردی ۱۰۰ ساله با ۷۰ عضو خانواده اش پای صندوق رأی حاضر شد.
انتخابات در خارج از ایران
ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز با حضور در شعب اخذ رأی پیش بینی شده در انتخابات شرکت کردند.
وزیر کشور درباره نحوه برگزاری انتخابات در کشورهای مختلف، تصریح کرد: ما برای اینکه ایرانیان مقیم خارج از کشور بتوانند آرای خود را به صندوق بیندازند با همکاری وزارت امور خارجه ۲۹۰ حوزه انتخابیه در ۹۶ کشور پیش بینی کرده ایم.
به گزارش سفارت جمهوری اسلامی ایران در قطر، ساعتی پیش از آغاز انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری کشور، ایرانیان مقیم دوحه با تشکیل صف های طویل در شعب اخذ رأی، با شور و نشاط خاصی در پای صندوق های رأی حاضر شدند و با آغاز انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری کشور، ایرانیان مقیم دوحه آرای خود را به صندوق ها انداختند.
شش شعبه اخذ آرای ایرانیان در سه محل شامل سفارت جمهوری اسلامی ایران در منطقه دفنه، مجتمع دخترانه مدارس ایرانی در منطقه هلال و مجتمع پسرانه مدارس ایرانی در منطقه ابوهامور شهر دوحه در نظر گرفته شده بود.
هموطنان ایرانی مقیم قزاقستان نیز در شهرهای آستانه، آلماتی، چیمکنت و ترکستان با شور و شوق زایدالوصفی برای انداختن رأی خود به صندوقهای رأی و از اولین ساعات اخذ رأی، در پای صندوقها حضور یافتند.
بازتاب گسترده انتخابات در رسانه های خارجی
حضور گسترده و حماسی دیروز مردم ایران اسلامی در پای صندوق های رأی برای خلق یک حماسه سیاسی بازتاب گسترده ای در رسانه های خارجی داشته است.
انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری و چهارمین دوره شوراهای شهر و روستا در ۶۰ هزار شعبه اخذ رأی با بیش از ۱۳۰ هزار صندوق دیروز برگزار شد و براساس اعلام وزارت کشور و ستاد انتخابات بیش از ۵۰ میلیون نفر واجد شرایط رأی دادن در این انتخابات بودند که از این میان یک میلیون و ۴۶۰ هزار نفر رأی اولی هستند.
همچنین ۱۲۸ حوزه و ۲۶۵ شعبه اخذ رأی در خارج از کشور و در بیش از ۹۶ کشور جهان به دریافت آرای ایرانیان خارج از کشور پرداختند.
بیش از ۴۵۰ خبرنگار از رسانه های خارجی اخبار انتخابات ایران را پوشش دادند که در این میان علاوه بر آن عده از خبرنگاران خارجی که در ایران حضور دائم دارند، ۱۸۶ خبرنگار از ۳۹ کشور جهان، به ایران سفر کرده تا اخبار انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری و چهارمین دوره شوراها را پوشش دهند.
اکثر رسانه های مطرح دنیا حضور رهبر معظم انقلاب در حسینیه امام خمینی (ره) را محور پوشش خبر آغاز انتخابات در کشورمان قرار دادند.
خبرگزاری های فرانسه، رویترز، الجزیره، آسوشیتدپرس و بی بی سی هر کدام در خبرهای جداگانه ای لحظه آغاز انتخابات را پوشش دادند.
رویترز به نقل از یکی از شاهدان عینی خود در تهران در صفحه ویژه انتخابات ایران اذعان کرد که تعداد کثیری از مردم پایتخت ایران در برابر صندوق های اخذ رأی اجتماع کرده اند تا در انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر، شرکت کنند.
شبکه خبری اسکای نیوز خبر آغاز یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران را اعلام کرد و گفت: مردم ایران امروز رئیس جمهور خود را انتخاب می کنند.
این شبکه در ادامه گزارش خود اذعان کرد که از همه سلایق و جریان ها در این انتخابات کاندیدا وجود دارد.
اسکای نیوز در این باره گزارش داد رقابت اصلی انتخابات میان « حسن روحانی» کاندیدای اصلاح طلبان و « علی اکبر ولایتی» وزیر خارجه پیشین ایران و « محمد باقر قالیباف» شهردار تهران، « سعید جلیلی» دبیر شورای عالی امنیت سه کاندیدای جریان اصولگرا در ایران است.
این شبکه تأکید کرد این در حالی است که پیشتر ایالات متحده گفته بود که انتخابات ایران اهمیت چندانی ندارد زیرا انتخاب های مردم محدود است و شورای نگهبان که همه اعضای آن اصولگرایان هستند صلاحیت کاندیداها را تأیید کرده اند.
کارشناسان روس با اشاره به عصبانیت غرب و تلاش های رسانه ای آنها برای بازتاب غیرواقعی فضای انتخاباتی در ایران، بر بی نتیجه بودن این تلاش ها بر فضای داخلی کشورمان تأکید دارند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه کامرسانت، کارشناسان روس معتقدند که غرب و برخی از کشورهای همسایه در مورد ایران و نقش برخی از نامزدهای رد شده از سوی شورای نگهبان سر و صداهای زیادی به راه انداخته اند اما دراین رابطه مهم گوش دادن به حرف مردم ایران است که خلاف تبلیغات رسانه ای غرب می باشد.
« ولادمیر یوسی اف» مدیر مرکز مطالعات اجتماعی و سیاسی روسیه نیز ضمن یک نشست مطبوعاتی با دموکراتیک عنوان کردن فضای انتخابات در ایران، حضور پررنگ مردم در انتخابات ۲۴ خرداد را قابل پیش بینی دانست.
پایگاه اینترنتی « روس بزنس کنسالتنگ» (top. rbc. ru) با انتشار گزارشی با اشاره به قابل پیش بینی بودن نتایج بیشتر انتخابات ریاست جمهوری در کشورهای مختلف دنیا از جمله آمریکا، نوشت که در این میان تنها ایران استثنا است.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز همانند سایر رسانه های خبری جهان به بازتاب خبر آغاز انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداخت و بخشی از سخنان مقام معظم رهبری در ساعات اولیه رای گیری را منعکس کرد.
این روزنامه به واکنش رهبری به ادعای اخیر عضو شورای امنیت ملی آمریکا درباره شفافیت انتخابات ایران اشاره کرد و گزارش داد رهبری ایران به این اظهارات توجهی نکرد و درباره آنها گفت: « به درک. »
هاآرتص در ادامه این بخش از سخنان رهبری را بازتاب داد که « آنچه مهم است مشارکت همه جانبه مردم در انتخابات است. ملت عزیز ما باید با شور و هیجان به پای صندوق های رای آمده و بدانند سرنوشت کشور در دست آنها است. »
همزمان با آغاز یازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری ایران، شبکه الجزیره انگلیسی نیز در گزارشی خبر آغاز انتخابات را در صدر اخبار خود قرار داد.
در این گزارش آمده است: « میلیون ها ایرانی قرار است امروز در انتخابات ریاست جمهوری به پای صندوق های رای بروند. »
« ثریا لنی» خبرنگار این شبکه در تهران گزارش داد که مردم از ساعات اولیه به پای صندوق های رای آمدند و صف های رای تا بیرون از محل رای گیری شکل گرفته است.
شبکه خبری المیادین به نقل از خبرنگاران خود در ایران، تبریز و اصفهان گزارش داد که مردم قبل از شروع انتخابات در مرکز رای گیری حضور یافتند تا آرای خود را به صندوق بیاندازند.
این شبکه در عین حال تصاویری را از این شهرها به نمایش گذاشت که مردم در صفوف طولانی رای گیری حضور داشتند.
خبرگزاری فرانسه نیز صف های طولانی رای دهندگان را نشان دهنده و ظیفه ملی و امید به آینده بهتر در ایران ارزیابی کرد. روزنامه الاخبار هم در بازتاب حضور پرشور ایرانیان در انتخابات نوشت: ویژگی مردم ایران این است که همه را غافلگیر می کنند.
انتخابات در کمال آرامش
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت با بازتاب حماسه سیاسی کشورمان نوشت: ایرانیان پرشورتر از همیشه برای انتخاب رئیس جمهور کشورشان از میان ۶ کاندیدا پای صندوق ها رفتند.
سی ان ان هم در گزارشی با اذعان به اینکه دیگر خبری از فتنه ۸۸ نیست، در بازتاب انتخابات دیروز ایران نوشت: دوربین های تصویربرداری همه شبکه های تلویزیونی بر انتخابات ایران متمرکز شده است.
روزنامه انگلیسی گاردین هم با بازتاب آغاز انتخابات ایران، گزارش داد انتخابات ایران باز هم شگفتی ساز خواهد بود.
راشا تودی نیز در مقاله جدید خود با اشاره به حضور گسترده مردم در انتخابات با مقایسه نظام سیاسی کشورمان با سایر نظام های سیاسی در منطقه معترف است که تنها کشور دارای نظام « مردم سالار» در منطقه ایران اسلامی است.
در همین رابطه، تحلیلگر نشریه « نیشن» نیز در مقاله جدیدی تحت عنوان « مهم تر از همه چیز انتخابات ایران یک انتخابات واقعی است» اذعان می کند که انتخابات امسال کشورمان در کمال آرامش و به دور از فتنه گری مخلان نظم و آسایش عمومی برگزار خواهد شد.
خبرگزاری « صدای روسیه» هم در کنار دیگر رسانه های خارجی با بازتاب انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران و اشاره به حضور پرشور و چشمگیر مردمی در این انتخابات اظهار داشت ایران جزو معدود کشورهایی در خاورمیانه است که در آن انتخابات برگزار می گردد و « مردم سالاری» در شکل حقیقی خود در آن جریان دارد.
ارسال نظر