به گزارش پارس نیوز، هفته گذشته حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های 2 آذر 97، با اشاره به یادداشت عباس عبدی در روزنامه ایران با عنوان "دوربرگردان فرهنگی" گفته بود: در یکی از روزنامه‌ها که از بودجه بیت‌المال تغذیه می‌کند، آمده که شراب‌های قلابی بلای جان مردم شده، به همین دلیل باید خرید و فروش شراب، آزاد شود، بنده به هیئت نظارت بر مطبوعات می‌گویم که شما باید رصد و برخورد کنید، نه اینکه من در خطبه‌ها بگویم.

عبدی نیز در واکنش به خطبه‌های امام جمعه تهران، در کانال خود نوشت که "آقای سید احمد خاتمی در نماز جمعه دیروز تهران بدون توجه به متن یادداشت «دوربرگردان فرهنگی» اینجانب در روزنامه ایران، نکاتی را اظهار داشت که مطلقاً در متن نبود بلکه به‌تعبیری در نقد آن بود".

حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی نیز در مطلبی توضیحی درباره صحبت‌هایش در نمازجمعه تهران ارائه کرده است که به این شرح است:

اینجانب در خطبه نماز جمعه به نقد این نظریه مبنی بر اینکه (برای مقابله با مشروبات الکلی تقلبی باید مثل گذشته آنها را آز‌اد گذاشت و از راه‌های دیگر مقابله کرد)، پرداختم و اسمی از کسی نبردم.

بر اساس آموزه‌های دینی، "گفته" یعنی (ما قال) را نقد کرده‌ام و همچنان این نظریه را مورد نقد می‌دانم، هرکس که آن را گفته است.

این سخن علاوه بر اینکه هیچ نظر خیری بر آن مترتب نیست، با اصل مسلمِ (حلال محمد حلال الی یوم القیامة و حرامه حرام الی یوم القیامة؛ حلال پیامبر تا قیامت حلال است و حرامش تا قیامت حرام است) در تعارض است. نگرانی من، اباحه‌گری در محرمات الهی است که زمینه‌ساز گناه می‌شود.

در نگاه بنده این نظریه‌ها اگر نهادینه شود آسیب به اسلامیت می‌زند که مبنای نظام اسلامی است، بر این اساس این "نظریه" مورد نقد است، نه این و آن.

گرچه منتقدان محترم بعضاً هتاکی کرده و سخنانی به‌ناروا گفته‌اند، من به این توضیح اکتفا می‌کنم و چیزی به آن نمی‌افزایم. از خداوند متعال توفیق سِداد در قول برای خود و منتقدان محترم خواستارم.

سید احمد خاتمی 
97/9/7
20 ربیع الاول 1440