به گزارش پارس به نقل از ایسنا، علیرضا اکبری، نماینده محسن رضایی در این نشست در پاسخ به این که چه راهکاری برای کاهش و لغو تحریم های بین المللی و یک جانبه در صورت پیروزی نامزدتان پیش بینی می کنید؟ گفت: از منظر سیاست خارجی تحریم یک ابزار در کشاکش و تقابل دیپلماتیک است. اگرچه تحریم ها چهره ای اقتصادی دارند اما ذات آن ها اجتماعی و دارای بار سیاسی است.

او گفت: چه تحریم ها را کاغذ پاره بنماید چه قطعنامه های بین المللی، باید تاکید کرد اثر ذاتی قطعنامه ها اعلام خواهد شد. شاید بگوییم تحریم ها اثرات مثبتی هم دارند اما این که دستگاه امنیت ملی و سیاست خارجی باید در محاسبه سود و زیان احتمال بروز تحریم ها تصمیم سازی کند و آن را در اختیار مسوولان قرار دهد، امری قابل تاکید و ضروری است. باید دید این دستگاه ها چقدر از عقلانیت و خردجمعی در تحلیل خود استفاده کرده اند. این که تا چه اندازه تحلیل های درست ارائه شده باشد، مربوط به رویه دولت هاست.

او ادامه داد: آقای رضایی معتقد است برای مدیریت تحریم باید از رویکرد روند معکوس سازی نقطه آغاز تحریم استفاده کنیم.

اکبری گفت: تحریم هایی که امروز کشور با آن مواجه است، مربوط به قطعنامه ۱۶۹۶ نیست. بله تحریم ها بعد از این هم بوده است اما نرخ رشد تحریم ها از سال ۸۵ (۲۰۰۶) به ویژه بعد از قطعنامه ۱۹۲۹ بالا رفت.

وی تاکید کرد: باید با یک قدرت ملی و بسیج توانمند، در این فرآیند تغییراتی را اعمال کرد. با توجه به مشکل ما با غرب در مسائل سیاسی آن ها با اعمال تحریم ها توانسته اند مشکل را به عرصه فنی هم بیاورند. دستگاه سیاست خارجی باید راهکار این مسائل را پیدا کند و این به بازتنظیم محاسبات محیط داخلی و سازمانی منوط است.

نماینده رضایی تاکید کرد: ما در صورت پیروزی در انتخابات تصمیم جدی برای ایجاد تعادل در فضای مذاکرات بین المللی داریم و می خواهیم فهرستی از موارد قابل چانه زنی را تهیه کنیم. متاسفانه برخی در جیب شان چنین فهرستی دارند اما هنوز برای استفاده از آن تصمیمی ندارند و در فلسفه گیر کرده اند.

در ادامه علیرضا آلادپوش، نماینده سیدمحمد غرضی اظهار کرد: گسترش روابط با همسایگان و کشورهای اسلامی، تنش زدایی در روابط خارجی، گسترش روابط تجاری و حضور پررنگ در سازمان های بین المللی و… از جمله موارد مورد تاکید کاندیدای من است. آقای غرضی معتقدند اگر این وظایف به خوبی اجرا شود، پتانسیل قوی در عرصه دیپلماسی و سیاست خارجی به وجود می آید.

وی تاکید کرد: ما به نیروهای کارآمد نیاز داریم که بتوانند قبل از تحریم ها اثرات آن را پیش بینی کنند و شرایط را برای تصمیم گیری مسوولان فراهم کنند.

او گفت: در حال حاضر از روش های غیررسمی و غیردولتی در حال دور زدن تحریم ها هستیم. متاسفانه دولت در این زمینه در بن بست است و به تنهایی نمی تواند گره از مشکلات باز کند. آقای غرضی معتقد است باید به نیروی مردم تکیه کنیم و رایزنی های منطقه یی و بین المللی و دوجانبه را افزایش دهیم به شکلی که این رایزنی ها موجب شود کشورها از تحریم های یک جانبه حمایت نکنند.

به گزارش ایسنا، علی خرم، نماینده سیدمحمد عارف گفت: از نظر آقای عارف تحریم های بین المللی سه عامل دارد. اول مشکل نشناختن روند ارجاع پرونده ایران از شورای حکام به شورای امنیت توسط مسوولان مربوطه و بی احتیاطی ها از سوی آن هاست. متاسفانه مسوولان آن موقع می گفتند ما را از رفتن به شورای امنیت نترسانید و ما را به سازش متهم می کردند. اما امروز زمان آن رسیده که از حرف خود بازگردند و در پیشگاه مردم ایران عذرخواهی کنند.

خرم در ادامه گفت: دومین عامل تحریم های بین المللی، سیاست خارجی غیرسازنده در هدایت مذاکرات هسته یی است.

او با بیان این که برخی این طور القا می کنند که ما از ابتدای انقلاب با تحریم ها مواجه بوده ایم، تصریح کرد: اولین قطعنامه بین المللی در سال ۸۵ تصویب شد و تمام قطعنامه ها و تحریم های بین المللی در ۸ سال گذشته صورت گرفته است و تحریم های قبل از آن یک جانبه و از طرف آمریکا در چارچوب قانون داماتو بوده است که کشورها به آن احترام نمی گذاشتند و اغلب اجرایش نمی کردند.

وی در ادامه بر به کارگیری دیپلمات های کارآزموده در عرصه سیاست خارجی تاکید کرد و گفت: ما باید برای رفع تحریم ها و کاهش آن در مراجع بین المللی حقوقی اقدامات لازم را انجام دهیم چراکه بسیاری از تحریم ها که دامن گیر شرکت ها و بانک های ما شده است، درست نیست و می توان از این امر جلوگیری کرد.

به گزارش ایسنا، امیرحسین زمانی نیا، نماینده حسن روحانی نیز در بیان نظرات کاندیدای مطبوعش گفت: برای این که پرونده هسته یی ایران به شورای امنیت ارجاع شود، کشورهای غربی به موافقت دوستان ما (روسیه و چین) نیاز داشتند اما برای خارج کردن پرونده از شورای امنیت ما به موافقت دشمنان مان یعنی از جمله آمریکا نیاز داریم.

او تاکید کرد: باید درک عمیقی از این که در کشور با چه بحرانی مواجه هستیم، در سطح ملی به وجود آید. اگر می خواهیم مقاومت کنیم باید ظرفیت ها و تولیدات داخلی مان بسنده کنیم و همان طور که آقای آقازاده یک روز در سمینار سفیران گفتند « اگر لازم شد، مردم علف هم می خورند» . البته معتقدم درصد قابل توجهی از مردم، با این سیاست موافق نیستند.

نماینده حسن روحانی، کاندیدای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری راهکار مقابله با تحریم ها را در چگونگی مواجه شدن با غرب فارغ از تنش، تهدید، درشت گویی و توهم خواند. هم چنین باید در سطح منطقه یی و بین المللی اعتمادسازی و مدیریت مبتنی بر عقلانیت تدبیر و اعتدال پیش گرفته شود و در داخل کشور نیز اجماع داخلی در این موضوع داشته باشیم.

زمانی نیا تاکید کرد: راه کسب اعتماد دیگران از مسیر تعامل، شفافیت و تدبیر میسر است و نه از راه پدرخواندگی منطقه یی و یا رجزخوانی و تنش آفرینی.

وی با دفاع از دیپلماسی هسته یی در دوران مدیریت حسن روحانی در پرونده هسته یی کشور گفت: در ۲۲ ماهی که آقای روحانی مسوولیت داشتند تحریمی علیه کشور اعمال نشد و هزینه ای که پرداخت کردیم، تعلیق پلکانی برای تکمیل چرخه سوخت بود. این به معنای ضعیف عمل کردن نیست. این تدبیر و شناخت تعاملات بین المللی و استفاده از ظرفیت داخلی است. وقتی مسوولان تفاوت شورای حکام و امنیت را نمی دانند، چنین القاعاتی هم پذیرفته می شود که در آن دوره ضعیف عمل شده است. امروز مردم با پوست و خون شان فهمیدند که چگونه به خاطر قطعنامه ها ارزش پول شان به یک سوم تبدیل شده است.

در ادامه محمد آریان نژاد، نماینده محمدباقر قالیباف اظهار کرد: تحریم ها بیش تر به پرونده هسته یی مربوط می شود، اما برای حضور قوی در این بحث، به ساماندهی و یکپارچه کردن عوامل قدرت ملی در عرصه سیاست خارجی برای استفاده از مزیت های ایران نیاز داریم.

او گفت: مزیت های گفتمانی، اقتصادی، رسانه یی و بین المللی کشور با هدف ارتقاع روابط خارجی و مقابله با فضای مخرب بین المللی علیه ایران ضروری است.

وی گفت: آقای قالیباف، تنش زدایی، اعتمادسازی، هم گرایی کامل در منطقه در چارچوب رقابت و همکاری را در سیاست خارجی سرلوحه خود قرار خواهند داد.