به گزارش پارس نیوز، 

امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه در هفتاد و سومین نشست مجمع‌عمومی سازمان‌ملل گفت: همه ما به دنبال صلح و پیشرفت اخلاقی و اعتلای انسانی و دوری از فقر هستیم. اکنون زمان آن رسیده است تا به جهان امروز نیز در این راستا نگاهی بیندازیم. باید به نظم جهانی وستفالی قدیمی نگاه کنیم که چگونه شکست خورده است.

وی افزود: نسبیّت فرهنگی مبانی جهانی حقوق بشر را به لرزه درآورده است. نیازی به اینکه ببینیم چه کسی مقصر است نداریم. ۳ راه در پیش روی خود داریم؛ مسیر اول اینکه فکر کنیم همه چزی عادی است. این پرانتز تاریخی مناسبی نیست. مسیر دوم این است که قدرتمندترین‌ها را غالب بدانیم. درگیری انسان در برابر انسان‌ها را می‌بینیم. باید ببینیم که موضوع ایران را چگونه باید حل کنیم. یک سال پیش کاری کردیم که تنش‌ها بیشتر نشود. اما اکنون مسائل بالستیک و هسته‌ای ایرانی‌ها پیش آمده است. چیزی که تواززن تجاری را هم اکنون حل می‌کند؛ قوانین مشترک و مشترکات و تأکید بر آن‌ها است.

ماکرون تاکید کرد: باید حق مشروع دست یابی فلسطینی‌ها برای پایتخت خود در اورشلیم را به رسمیت بشناسیم. قانون قویترین ها؛ همه چیز را به هم زده است. باید مدل جدید و توازن جهانی جدیدی را ایجاد کنیم. سوم اینکه باید توازن را در این مسیر ایجاد کنیم. ثبات و توازنی را بر اساس اشکال جدید همکاری ایجاد کنیم. حق حاکمیت، همکاری‌های منطقه‌ای و گسترش مبانی مشارکت در حل مسائل راهی است که می‌تواند بحران سوریه و مبارزه به تروریسم خشن در آنجا نیز به کار برد.

وی افزود: نمی‌توانیم برای مردم در سوریه تصمیم گیری کنیم. جامعه جهانی باید با کمک نهاد‌های کوچک خود و حتی سازمان ملل برای حل موضوعات جهانی تلاش کند. باید به حق حاکمیت سوریه احترام بگذاریم.

ماکرون درباره لیبی هم گفت: در لیبی به رویکرد جدیدی برای حل بحران نیاز داریم؛ بحران در آنجا منطقه را بی ثبات کرده است. اگر اوضاع را رها کنیم؛ منطقه رها کنیم، بحران‌ها نیز رها می‌شوند. دولت‌ها برای مبارزه با تروریسم و تأمین امنیت خود باید بر توان خود تکیه کنند. نیت اتحادیه آفریقا نیز همین است و در نشست چاد نیز بر این نکته تأکید شد. باید از ابتکارات این اتحادیه حمایت شود.

رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد: ۷.۵ میلیارد دلار در این راه توسط دولت‌ها وعده داده شد؛ البته نمی‌توان راه حل را تحمیل کرد. فقط اقدامات جمعی می‌تواند مشکلات را در جهان حل کند. باید به ریشه‌های بحران مهاجرت نیز نگاه شود. همزمان باید از قوانین بین المللی نیز تبعیت کرد. کسانی که تغییرات اقلیمی را انکار می‌کنند به تبعات آن مبتلا خواهد شد. امروز، آنچه مردم می‌خواهند همکاری‌های چندبُعدی در جهان است تا بتواند ما را به سوی صلح سوق دهد. چندجانبه گرائی باید تقویت شود تا موضوعات مهم را بتوان با استفاده از آن حل و فصل کرد. نباید اصل حق حاکمیت به هیچ وجه نقض شود. کسانی که از این موضوع انتقاد می‌کنند؛ خود از ان سودبرده اند. امروز زمان آن است که به ریشه‌های عدم توازن کنونی در جهان بپردازیم.

وی بیان کرد: ۱۰سال پیش وقتی بحران مالی به وجود آمد؛ کار‌های اضطراری به انجام رسید؛ اما ما در پرداختن به مشکلات آن هائی که از این مسیر غقب افتادند، شکست خوردیم؛ البته امروز نیز بهای آن را همه با هم می‌پردازیم.

رئیس جمهوری فرانسه ضمن انتقاد از آمریکا گفت: توافق پاریس هیچ تغییری نکرده است؛ از همه خواستیم تا در برابر آمریکا پس از خروج از آن متحد بمانند. شفاف بگویم، نیاز مبرمی داریم که مثلاً با کسانی که از توافق پاریس بیرون آمدند؛ توافقی امضاء نکنیم. هیچ کسی نمی‌تواند به تنهائی با نابرابری مبارزه کند؛ اول اینکه می‌توان به وضعیت جاری بسنده کرد و در سطح پائینی ماند. دوم اینکه باید قوانین جدید تصویب کرد که با آن‌ها بر مشکلات فائق آمد. بر مکانیسم جمعی در برابر یکجانبه گرائی تأکید می‌کنم. باید قوانین سازمان تجارت جهانی را اصلاح کرد تا بتواند بر پایه برابری به مشکلات کنونی بپردازد.

ماکرون افزود: روش جدیدی در عملکرد‌ها باید پیدا کنیم. به آفریقا باید در نظم نوین جهانی جایگاه ویژه‌ای داد تا بتوان با نابرابری مبارزه کرد. نظام جمعی در حال اضمحلال است. دادگاه بین المللی کیفری و آنروا از نمونه‌های آن هستند. نباید فراموش کنیم که نسل کشی‌ها که بر اساس اختلاف‌ها ایجاد شده، به این دلیل روی داه اند که ما به آ.‌ها توجه نکرده ایم. بله؛ کشور من اشتباهات زیادی را مرتکب شده است. اما می‌گویم که بی تفاوت نباشید.