به گزارش پارس به نقل از ایسنا، علی اکبر صالحی که در هفتمین همایش بین المللی امام خمینی (ره) و سیاست خارجی سخن می گفت، ضمن خیرمقدم به مهمانان خارجی این همایش با اشاره به بیانات امام راحل در مورد پیاده شدن اسلام در تمامی ممالک خاطرنشان کرد: از منظر امام تکیه گاه اصلی و بنیادین نظام اسلامی در ضرورت ایجاد یک نهضت فکری و تحول درونی در جامعه اسلامی استوار است و تا زمانی که این تغییر در فرد فرد جامعه صورت نگیرد پایه ی اصلی و اساسی نهضت اسلامی استقرار نخواهد یافت.

وی گفت: تا پیش از قیام مردم مسلمان ایران قدرت های بزرگ سعی در تحریف و وارونه جلوه دادن مفاهیم دینی داشتند. با دور شدن تدریجی جوامع اسلامی از آموزه های اصیل اسلامی، این مکتب به آرامی از بالندگی افتاد و به خمودی گرایید. مفاهیم ارزشمند آن دچار تحریف شد یا به بوته ی فراموشی سپرده شد. آن بزرگ مرد در این شرایط نقطه شفابخشی ارائه کرد که در اولین گام ضرورت تغییر و تحول درونی بر باورهای اعتقادی مردم و بازگشت به حقیقت ناب اسلام و ایمان عمیق به کارآمدی آن در جهت اجرای احکام الهی را توصیه می کرد.

صالحی گفت: در نگاه امام هدف متعالی یک نهضت اسلامی - مردمی احیاء ارزش های الهی و تفکر دینی است. ایشان هدفگذاری نهضت اسلامی را بر حفظ جنبه ی الهی آن استوار کرد و شرط پیروزی آن را منوط به رها کردن انگیزه های دنیوی و اصالت بخشیدن به جنبه های الهی آن می دانست، بر اساس این مدل اصل شکست ناپذیری قیام برای خدا چشم انداز روشنی ترسیم می کند که زمینه ساز شخصیت و تعالی روحیه ی ایثار و فداکاری و نفی منفعت طلبی های شخصی است.

وی با بیان این که « در نگاه امام حوزه ی مسوولیت متوجه آحاد جامعه ی اسلامی است» گفت: طبیعی است که با این دیدگاه قشری گرایی و نگرش های یکسونگرانه صنفی با موازین اصلی در میان پویایی نهضت اسلامی سازگار نیست.

صالحی گفت: اصل اولیه و مبنای پایه ای مدل تغییر از منظر امام اهمیت ویژه ای به نقش نخبگان و فرهیختگان جامعه می دهد. از سوی دیگر در این نگاه نقش زنان نیز بسیار اهمیت دارد.

وی اضافه کرد: تلاش جدی استکبار علیه محور و مرکز بیداری اسلامی با بکارگیری تمام ترفند ها و توطئه ها در طول ۳۴ سال پس از پیروزی انقلاب بی ثمر بوده است و اقدامات خصمانه دشمنان در حقیقت سپر دفاعی آنان در برابر موج فزاینده بیداری اسلامی است. اقداماتی از قبیل توهین به مقدسات اسلامی، ترویج اسلام هراسی و ستیزه جویی مستمر با ارزش ها، علاوه بر آنکه بیانگر واکنش انفعالی در برابر شادابی جریان بیداری اسلامی است توانسته زمینه ساز اهتمام ویژه مسلمانان برای بازگشت به هویت اسلامی و دفاع از اعتقادات دینی خود باشد.

صالحی در پایان گفت: باید روشنفکران و نخبگان فکری جوامع غربی را به شناخت دلیل ماهیت نهضت های اسلامی با محوریت مبانی فکری امام فراخوانیم و ضرورت ایجاد زمینه های مفاهمه به جای تقابل را در نظر بگیریم.