مناظره الگویی از مدل آمریکایی بود؟
الگوبرداری صدا و سیما از مناظرات آمریکا در حالی صورت گرفت که ۸کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ۲۴۰دقیقه به سوالات مجری پاسخ می دادند بدون آن که مناظره بین آنها برنده و بازنده خاصی داشته باشد!
به گزارش پارس به نقل از افکارنیوز، درحالی مناظرات تلویزیونی ۸کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با نارضایتی آنها و مردم برگزار شد که به نظر می رسد کارگردان مناظرات به دنبال تقلید از نسخه مناظرات انتخاباتی آمریکا بوده است. درنهایت با این الگو برداری از نسخه آمریکایی مناظرات بازنده اصلی خود برگزارکنندگان مناظره و نه کاندیداها بودند.
مناظرات انتخاباتی بین باراک اوباما و میت رامنی که در مهرماه سال گذشته کلید خورد در ۳دور برگزار شد. در دور اول مناظرات این دو کاندیدای آمریکایی، در یک مناظره ۹۰ دقیقه ای، در مورد سیاست داخلی در چهار سال نخست دوره ریاست جمهوری باراک اوباما رئیس جمهور کنونی و برنامه های چهار سال پیش رو با یکدیگر به بحث پرداختند.
موضوعاتی چون مراقبتهای بهداشتی، اصلاحات در خدمات اجتماعی، و اقتصاد از جمله، بازار کار، سیستم مالیات، بیمه های درمانی، آموزش، و بهبود شرایط اقتصاد خانواده های آمریکایی در این مناظره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
اما دور دوم مناظرات انتخاباتی میت رامنی و باراک اوباما هر دو نامزد به مدت نود دقیقه مقابل ۸۰ تماشاگر در دانشگاه هافسترا در نیویورک قرار گرفتند و به سوال های آنها پاسخ دادند. در این مناظره سیاست های داخلی و خارجی مورد بحث قرار گرفتند.
دور سوم مناظرات انتخاباتی آمریکایی ها نیز مشابه دور اول منظرات انتخاباتی به شیوه مرتضی حیدری بود. در آخرین دور مناظرات انتخابات آمریکا، باراک اوباما و میت رامنی به سوال های یک مجری پاسخ می دادند.
آخرین مناظره تلویزیونی کاندیداهای آمریکا در دانشگاه بوکا ریتون ایالت فلوریدا بر گزار شد. در این مناظره باب شیفر روزنامه نگار شبکه تلویزیونی سی بی اس در نقش مرتضی حیدری ظاهر شد و پرسش هایی را از دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا مطرح کرد که این دو به پرسش های مطرح شده پاسخ داده و آنها را مورد بحث قرار دادند.
نوع آخرین دور مناظرات آمریکا در سبک و سیاق مسابقه هفته خودمان بود. در آن مناظره سیاست خارجی آمریکا در شش زمان ۱۵ دقیقه ای مورد پرسش و بحث قرار گرفت. نقش آمریکا در جهان، موضوع پرونده هسته ای ایران و خط قرمز بین ایران و اسرائیل، جنگ افغانستان و پاکستان، تغییرات در خاورمیانه، چهره جدید تروریسم در جهان و چین مواردی بودند که در مناظره تلویزیونی آنها مورد بحث قرار گرفت. متاسفانه صدا و سیما با الگو برداری نادرست از شبکه های آمریکایی تنها نارضایتی مردم و مسئولان را به خود جلب کرد.
مناظرات در آمریکا در ۲۷۰دقیقه به صورت مفید برگزار شد و بعد از اتمام هر مناظره آرای هر کاندیدا به صورت محسوسی تغییر می یافت. به طوری که در اولین مناظره میت رامنی توانست اوباما را شکست دهد و بعد از این مناظره طبق نظر ۶۷درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی های آمریکا میت رامنی را پیروز انتخابات می دانستند. اما در دورهای بعدی اوباما توانست درکنار حفظ موقعیت برتر خود در ایالت کلیدی اوهایو، به طور نسبی از میت رامنی پیشی بگیرد.
ارسال نظر