به گزارش پارس به نقل از خراسان: در این میان نکات جالب توجهی درباره ۸نامزد این انتخابات وجود دارد که شاید دانستن آنها خالی از لطف نباشد. نگاهی به جایگاه فعلی نامزدهای احراز صلاحیت شده در جمهوری اسلامی نشان می دهد مجمع تشخیص مصلحت نظام با داشتن ۶نماینده (ولایتی، جلیلی، عارف، روحانی، حداد عادل و رضایی) اولین مکانی است که اعضای آن بیشترین تعداد کاندیداهای حاضر را در عرصه انتخابات دارند.

پس از مجمع، شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز از مجموعه خود ۳نفر (ولایتی، عارف و حداد عادل) را به کارزار انتخابات فرستاده است. ۳تن از نامزدها به عنوان دیپلمات های ارشد فعلی، سابق و اسبق به حساب می آیند.

به این صورت که سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مذاکره کننده ارشد هسته ای فعلی (۱۳۸۶ تاکنون) ، حسن روحانی دبیر سابق شورا و مذاکره کننده ارشد هسته ای سابق (۱۳۸۲-۱۳۸۴) و علی اکبر ولایتی وزیر خارجه اسبق کشورمان (۱۳۶۰-۱۳۷۶) و مذاکره کننده ارشد در زمان جنگ ایران و عراق به شمار می روند. علی اکبر ولایتی با سابقه ۱۶سال وزارت امور خارجه در دولت های موسوی و هاشمی و سید محمد غرضی با سابقه ۱۶ ساله وزارت نفت و پست دولت اول و دوم موسوی و پست و تلگراف و تلفن هر دو دولت هاشمی بیشترین سابقه وزارت را دارند. غلامعلی حداد عادل تنها کاندیدای موجود است که سابقه ریاست مجلس (دوره هفتم) را دارد و حسن روحانی نیز دو دوره (مجلس چهارم و پنجم) نایب رییس مجلس شورای اسلامی بوده است.

در میان این ۸ کاندیدا، محسن رضایی به عنوان فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (۱۳۶۰-۱۳۷۶) و محمد باقر قالیباف به عنوان فرمانده لشکر۵ نصر خراسان (۱۳۶۱) سابقه فرماندهی در جنگ را دارند ضمن اینکه حسن روحانی نیز در مقاطعی از دفاع مقدس مسئولیت فرماندهی قرارگاه پدافند خاتم الانبیا (ص) و جانشینی هاشمی رفسنجانی به عنوان فرمانده جنگ را داشته است ؛ ضمن اینکه سعید جلیلی نیز در عملیات کربلای ۵ (۱۳۶۵) با قطع پای خود به درجه رفیع جانبازی نائل آمد.

در میان این ۸نفر رضایی سابقه دو دوره حضور در انتخابات ر یاست جمهوری در سال های ۸۴ و۸۸ را دارد که در سال ۸۴، دو روز قبل از انتخابات کناره گیری خود را اعلام کرد و در سال ۱۳۸۸ نیز با ۶۷۸٬۲۴۰ رای به کار خود پایان داد همچنین محمد باقر قالیباف هم در ۱۳۸۴ بخت خود رابرای ورود به پاستور امتحان کرد که با ۴٬۰۹۵٬۸۲۷ میلیون رای و کسب رتبه پنجم، از راهیابی به دور دوم انتخابات بازماند. با توجه به اهمیت پیداکردن سن و سال نامزدها در این دوره از انتخابات جالب است که از میان این ۸نفر، سید محمد غرضی با ۷۲ سال سن (۱۳۲۰) مسن ترین بوده و پس از او به ترتیب ولایتی و حداد عادل با ۶۸ سال، حسن روحانی با ۶۵سال، محمد رضا عارف با ۶۲سال، رضایی با ۵۹ سال و محمد باقر قالیباف با ۵۲سال سن در رتبه های بعدی قرار دارند ضمن اینکه سعید جلیلی ۴۸ساله جوانترین کاندیدای این دوره از انتخابات ریاست جمهوری به شمار می رود.

مشهد (جلیلی و قالیباف) و تهران (ولایتی و حداد) شهرهایی هستند که در هر کدام دو نفر از کاندیداها به دنیا آمده و یزد (عارف) ، اصفهان (غرضی) ، سرخه سمنان (روحانی) و مسجد سلیمان در استان خوزستان (رضایی) دیگر شهرهایی هستند که نامزدهای متولد آنجا درانتخابات حضور دارند. محل زندگی نامزدها نیز همواره از جمله نکات مورد توجه مردم بوده است بر این اساس باید گفت حسن روحانی در محله جماران (شمال تهران) ، علی اکبر ولایتی در تجریش (شمال تهران) ، محمد باقر قالیباف و محسن رضایی در شهرک شهید دقایقی (شمال شرق تهران) و محمد رضا عارف در شهرک غرب (غرب تهران) زندگی می کنند. از محل زندگی دیگر کاندیداها اطلاعی در دست نیست.