اس مسکو: ۳۰۰ برای جلوگیری ازدخالت خارجی درسوریه است
معاون وزیر خارجه روسیه ارسال سامانه دفاع موشکی اس۳۰۰ را عاملی بازدارنده نسبت به دخالت خارجی در سوریه دانست.
به گزارش پارس ، فارس به نقل از شبکه خبری « روسیا الیوم» ، « سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه تصمیم اتحادیه اروپا برای لغو تحریم ارسال سلاح برای معارضان سوری را ناامید کننده خواند و آن را به زیان کنفرانس ژنو ۲ دانست.
ریابکوف تأکید کرد که تصمیم اتحادیه اروپا بر خلاف سیاست های این اتحادیه و در تضاد با همه تلاش ها برای حل سیاسی بحران سوریه بر اساس توافق ژنو است و به ایجاد برون رفت سیاسی برای بحران سوریه هیچ کمکی نمی کند.
وی با تأکید بر لزوم حرکت در مسیر توافق بین المللی برای برگزاری کنفرانس ژنو ۲ گفت: تصمیم اتحادیه اروپا با همه توافق های بین المللی درباره تجارت سلاح نیز در تضاد است.
معاون وزیر خارجه روسیه این اقدام را نمونه ای از معیارهای دوگانه در قبال سوریه دانست و تأکید کرد که فرصتی برای برگزاری نشستی بین المللی در باره سوریه پیش آمده که با وجود همه سختی های پیش رو نباید از فرصت پیش آمده غافل ماند.
ریابکوف افزود: مسکو و واشنگتن هنوز نتوانسته اند مواضع خود را درباره ژنو ۲ به هم نزدیک کنند زیرا روسیه با برگزاری نشستی که در آن برخی تلاش می کنند راه کارهای خارجی را به مردم سوریه تحمیل کنند و چهارچوب مرحله انتقال قدرت را از پیش تعیین کنند موافقت نخواهد کرد.
وی با تأکید بر ضرورت حضور تهران در این نشست گفت نمی تواند اطمینان دهد که این کنفرانس در ژوئن آینده برگزار شود.
ریابکوف همچنین تحویل سامانه دفاع موشکی « اس ۳۰۰» به سوریه را یک عامل بازدارنده از دخالت نیروهای خارجی در سوریه دانست.
وی افزود: به نظر می رسد وجود این سامانه در جلوگیری از برخی طرف هایی که خواهان بین المللی کردن نزاع سوریه هستند موثر باشد.
معاون وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که مسکو نمی خواهد در موضع خود برای ارسال سامانه دفاع موشکی به سوریه تجدید نظر کند و ارسال اس ۳۰۰ به سوریه بر اساس توافقی که میان مسکو و دمشق در پنج سال گذشته ایجاد شده، صورت می گیرد.
وی افزود: غیر ممکن است که این سلاح ها به وسیله معارضان در میدان مبارزه استفاده شود.
روز گذشته وزرای خارجه اتحادیه اروپا به لغو تحریم ارسال سلاح برای معارضان سوری رأی مثبت دادند و به این ترتیب کشورهای عضو اتحادیه اروپا از چند روز آینده مجاز هستند تا سلاح در اختیار معارضان قرار دهند.
این در حالی است که « الکساندر سیلوانوف» کارشناس امنیت بین الملل تأکید کرد که بر اساس این اقدام، اتحادیه اروپا راهکار سیاسی برای حل بحران سوریه را رد کرده و این اقدام بر خلاف توافق ژنو و مبدأ گفت وگو برای بحران سوریه است.
وی افزود: با توجه به اینکه فرانسه و بریتانیا از طریق دخالت نظامی به معارضان در لیبی کمک کرده بودند و این دو کشور نقشی اساسی در اقدام اخیر اتحادیه اروپا در لغو تحریم تسلیح معارضان سوری داشتند به نظر می رسد اتحادیه اروپا تلاش می کند سناریوی لیبی را نیز در سوریه اجرا کند.
ارسال نظر