دفاع روحانی از صندوق رای/درخواست وقت ملاقات رئیس جمهور از وزیر!
دیدار اصحاب رسانه با رئیس جمهور در واپسین روزهای ماه مبارک رمضان حاشیه هایی را به همراه داشت.
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران شامگاه چهارشنبه(۲۳ خرداد) با جمعی از اصحاب رسانه دیدار کرد. این دیدار که آخرین مراسم افطار رئیس جمهور در ماه مبارک رمضان امسال بود حاشیه هایی را به همراه داشت که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
علیرغم آنکه در کارت های دعوت از حاضران خواسته شد تا راس ساعت ۱۸:۳۰ در محل برگزاری مراسم حضور داشته باشند، اما این مراسم با تاخیر قابل توجهی در ساعت ۱۹:۵۰ دقیقه آغاز شد.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اولین مسئولین و شخصیت های دولتی بودند که در این مراسم حاضر شدند.
مسئولین و مدیران روابط عمومی دستگاه های دولتی در این مراسم حضور پررنگ و قابل توجهی داشتند. پیش از آغاز برنامه کتابچه ای تحت عنوان «۵ سال تدبیر» شامل گزیده ای از اقدامات معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت های یازدهم و دوازدهم بین حاضران توزیع شد.
علی جنتی، حجت الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات، مجید تخت روانچی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه از جمله مسئولین حاضر در این مراسم بودند.
در نهایت با ورود حجت الاسلام روحانی و محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور برنامه در ساعت ۱۹:۵۰ دقیقه با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط آقای فردی قاری این مراسم آغاز شد.
دومین بخش از برنامه دعوت از تعدادی از روزنامه نگاران و پژوهشگران عرصه رسانه برای طرح مسائل و دغدغه های جامعه رسانه ای کشور بود که «عباس عبدی» پژوهشگر و روزنامه نگار مسائل اجتماعی بعنوان اولین سخنران، نگران، ناامید و خسته را توصیف اجمالی از جامعه فعلی ایران برشمرد و تاکید کرد که شاید این تعبیر به مذاق بعضی ها خوش نیاید.
«عبدی» با تاکید بر اینکه جامعه از وحدت تهی شده است، ریشه نگرانی ها را در داخل عنوان کرد و گفت: خستگی پس از انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری نمود بیشتری یافته است چراکه مردم به این نتیجه رسیده اند که با صندوق رای چیزی تغییر نیافته است.
با این حال «عبدی» اتفاق نسبی در مورد وجود نگرانی را تنها نقطه روشن در وضع موجود برشمرد که این بخش از سخنان وی با تشویق حضار مواجه شد.
پس از «عبدی» نوبت به «بیژن مقدم» روزنامه نگار و پیشکسوت عرصه مطبوعات رسید که در ابتدای سخنان خود زدودن آفاتی چون سازش و غفلت از ظرفیت های داخل را لازمه تعامل با جهان برشمرد و تاکید کرد که دولت با تلاش مضاعف می تواند امید را به جامعه برگرداند.
«مقدم» از رئیس جمهور خواست تا بجای تریبون های عمومی از اهرم های پشت پرده خود برای وحدت آفرینی در جامعه استفاده کند و به منتقدین خود اعم از اصلاحطلب و اصولگرا اعتنا کند.
این روزنامه نگار پیشکسوت در پایان سخنان خود خطاب به رئیس جمهور گفت: بخشی از کابینه شما انگیره کافی را برای کار کردن ندارند و انتظار از رئیس جمهور تغییر در کابینه با رویکرد تقویت روحیه وزرا است.
«مهدی رحمانیان» مدیرمسئول روزنامه شرق سومین سخنران این مراسم بود که سخنان و انتقادات وی به دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشویق های پیاپی حضار همراه بود. رحمانیان در آغاز سخنان خود خطاب به رئیس جمهور، گفت: می دانیم که این روزها تحت فشارهای داخلی و خارجی قرار دارید و نمی خواهیم کام شما را در واپسین روزهای ماه مبارک رمضان تلخ کنیم، اما گله داریم.
«رحمانیان» با انتقاد از بی اعتنایی دولت نسبت به رسانه های خودی، خطاب به روحانی، گفت: جنابعالی ۵ سال است که رئیس جمهور این کشور هستید اما حتی یک فرصت برای دیدار با مدیران رسانه ها نداده اید. این بخش از سخنان رحمانیان با تشویق حضار همراه بود.
مدیرمسئول روزنامه شرق نفی رسانه های مستقل را سیاست وزارت ارشاد در ۵ سال گذشته برشمرد و با انتقاد از عملکرد نامطلوب با رسانه ها، ادامه داد: کاغذ کیلویی ۵ هزار تومان است و همان هم گیر نمی آید، حال روز رسانه ها خوش نیست. در سیاست های رسانه ای خود تجدید نظر کنید.
«رحمانیان» در پایان سخنان خود با کنایه ای سنگین به وزیر ارشاد، خطاب به رئیس جمهور گفت: از رئیس جمهور می خواهیم که برای ما از وزیر ارشاد وقتی برای ملاقات بگیرد. این جمله رحمانیان نیز با تشویق مداوم حضار همراه بود.
«عذرا فراهانی» نیز بعنوان آخرین سخنران این برنامه از نبودن امنیت شغلی در رسانه ها به واسطه مشکلات اقتصادی صحبت کرد و از کم بودن تیراژ روزنامه های سراسری نیز انتقاد کرد که با تشویق حضار همراه شد.
پس از سخنرانی «فراهانی» ، مجری برنامه از درگذشتگان عرصه رسانه نام برد و یاد و خاطره مرحوم «ناصر مردوخی کردستانی» پیشکسوت عرصه رسانه را که در روزهای گذشته دار فانی را وداع گفت، گرامی داشت.
به فاصله ۲۰ دقیقه مانده تا اذان مغرب به افق تهران، مجری برنامه از حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران دعوت کردت تا در جمع اصحاب رسانه سخنرانی کند.
روحانی از همان آغاز سخنرانی، سخنان خود را معطوف به پاسخگویی به مسائل مطرح شده از سوی «عباس عبدی» در خصوص پاسخگو بودن صندوق رای کرد. وی گفت: نگرانی نسبت به آینده اگر منجر به عزم بیشتر، تصمیم بالاتر و انسجام بیشتری برای رفع نگرانی شود اشکالی ندارد.
رئیس جمهور گفت: صندوق رأی تنها راهحل مشکلات پیش روی ماست و جدا شدن از صندوق یعنی جنگ داخلی و تسلیم شدن در برابر دشمن. شاید حل بعضی از مشکلات سخت باشد، اما برای حل همین مشکلات نیز راهی جز رجوع به صندوق آراء نداریم.
روحانی در تاکید بر اهمیت صندوق رای جمله «لا یمکن الفرار الی الصندوق» را گفت که با خنده حضار همراه شد.
با این حال رئیس جمهور مشکل امروز کشور را جنگ روانی برشمرد و خاطرنشان کرد: بزرگترین غم یک ملت این است که مرجع او رسانه بیگانه باشد در حالی که مرجع ما باید رسانه های با نام و نشان باشند.
روحانی در پایان گفت: اگر بترسیم و یا سست وخسته شویم و یا احساس شکست کنیم، پیروز نخواهیم شد. منکر وجود مشکلات نیستم، اما میخواهم به قدرت بزرگ رسانهها اقرار و تأکید کنم و بگویم که اگر همه دست به دست هم بدهیم، پیروز خواهیم بود.
پس از پایان سخنرانی مراسم رئیس جمهور که چند دقیقه ای پس از اذان مغرب به افق تهران بود، حاضران نماز مغرب و عشاء را به امامت حجت الاسلام روحانی اقامه کردند.
حضور چند تن از روزنامه نگاران و فعالان پیشکسوت عرصه رسانه بر سر میز افطار با رئیس جمهور نیز از دیگر نکات قابل توجه این مراسم بود.
ارسال نظر