مجله آمریکایی «تایم» خبر داد
وعده عربستان برای تسلیح ارتش آزاد
مجله آمریکایی تایم فاش کرد عربستان در جدیدترین دیدار خود با فرماندهان ارتش آزاد به آنها وعده داده در صورتی که قطر را از صحنه رقابت در منطقه حذف کنند ارتش آزاد را تسلیح خواهد کرد.
به گزارش پارس ، فارس به نقل از پایگاه « الجزیره العربیه» ، مجله آمریکایی تایم فاش کرد که بر اساس جزئیات دیدار اخیر عربستان با فرماندهان ارتش آزاد که در اقدامات نظامی علیه حکومت سوریه مشارکت دارد توافق شده که در صورت کوتاه کردن دست قطر از بحران سوریه عربستان ارتش آزاد را تسلیح خواهد کرد.
عربستان اعلام کرده که ۳۰۰ هزار گلوله و تعدادی موشک ضد خودروهای زرهی و تانک به ارتش آزاد خواهد داد.
تایم گزارش داده که نشست کوچکی نیز در استانبول با حضور مقامات عربستانی و ۳۰ فرمانده ارتش آزاد و شورای عالی نظامی معارضان به رهبری « سلیم ادریس» رئیس ستاد مشترک ارتش آزاد برگزار شده است.
پایگاه خبری « کلنا شرکاء فی الوطن» تأکید کرده که نشست در هتلی ساحلی در استانبول برگزار شده و اولین نشست در نوع خود است که میان فرماندهان ارتش آزاد و مقامات عربستانی از زمانی که عربستان پرونده تسلیح معارضان را از آغاز ماه میلادی گذشته به دست گرفته، برگزار شده است و به این ترتیب قطر را که از سال ۲۰۱۲ مسئولیت تسلیح ارتش آزاد را به عهده داشته از میدان رقابت حذف کرده است.
بر اساس گزارش مجله تایم، این تغییر به شدت در واقعیت موجود تأثیر خواهد گذاشت زیرا عربستانی ها و قطری ها در میان معارضان از گروه های مختلفی حمایت می کنند؛ دوحه از گروه های تندرو و تکفیری حمایت می کنند در حالی که ریاض حامی گروه های اسلامگرای معتدل تر است.
در آغاز سال ۲۰۱۲ قطر و عربستان با وجود دشمنی سیاسی آشکارشان نقشی اساسی در تشکیل مجموعه های مخفی در مرکز فرماندهی استانبول داشتند و مأموریت آنها تأمین کمک های نظامی و جنگی برای معارضان مسلح در سوریه با نظارت سازمان های اطلاعاتی غربی از مرز سوریه و ترکیه بود و قطر و عربستان نمایندگانی در آن مرکز فرماندهی داشتند.
در ماه آگوست سال گذشته شکافی میان عربستان و قطر ایجاد شد و هرکدام از این دو کشور گروه های مختلفی از معارضان را حمایت می کردند و در آغاز سپتامبر سال ۲۰۱۲ این شکاف با ورود « عدنان العرعور» شیخ سلفی در سوریه عمیق تر شد.
شیخ عرعور با حمایت قطر وارد سوریه شد و فرماندهی مشترک شورای های نظامی در سوریه را تأسیس کرد که موجب از بین رفتن مرکز فرماندهی استانبول شد و به این ترتیب عربستانی ها نیز از گروه های دیگری در ارتش آزاد حمایت کردند.
این مرکز فرماندهی نیز دیری نپایید زیرا در ژانویه ۲۰۱۲ فرماندهان ارتش آزاد در ترکیه گرد هم آمدند و فرماندهی عالی نظامی را با ۳۰ عضو تشکیل دادند که جبهه النصره و گردان های « احرار الشام» در این میان نبودند.
از سوی دیگر در نشست فرماندهان ارتش آزاد با مقامات عربستانی یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود تأکید کرد که در این نشست توافق شده که رایزنی ها برای تعامل با سعودی ها ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در این نشست درباره هرج و مرج در روند تسلیح معارضان و راه حلی برای آن گفت وگو کردیم همچنین درباره جنگ سالارانی که به جای استفاده از سلاح هاب ارسال شده علیه حکومت، دست به جمع آوری سلاح می زنند صحبت کردیم.
وی افزود: ما این مسأله را به اطلاع عربستانی های رساندیم که به دلیل اشتباه ما برخی جنگ سالار شده اند و برخی دیگر ادعا می کنند که در حال جنگ با حکومت هستند در حالی که دست به فروش سلاح می زنند.
یکی از فرماندهان نظامی ارتش آزاد با اشاره به کمک های تسلیحاتی عربستان به گروه های مسلح معتدل تأکید کرد که برخی معتقدند که حمایت های قطر از جبهه النصره کاهش پیدا خواهد کرد.
اما فرمانده دیگری معتقد است که گروه های مسلح معتدل به زودی با حمایت عربستان قدرت بیشتری خواهند گرفت زیرا بدون شک ارتش آزاد با جبهه النصره درگیر خواهد شد و دیگر نمی توان این مسأله را به تأخیر انداخت.
این در حالی است که یکی از مقامات عربستان در این نشست تأکید کرده که خط سیاست عربستان و قطر درباره سوریه از هم جدا نشده است.
در پایان این نشست مبلغ پنج هزار دلار برای تأمین مخارج سفر به هر کدام از فرماندهان ارتش آزاد که در این نشست حضور داشته اند پرداخت شد که این مسأله موجب نارضایتی برخی از فرماندهان دیگر شده و خواستار حمایت از مجروحان و تأمین نیازهای پزشکی آنها شدند.
یکی از فرماندهان ارتش با انتقاد از عربستان گفت: از اینکه با دستان خالی به سوریه بازمی گردم شرمسارم ما ذخایر نظامی نیاز داریم در حالی که تنها چیزی که عاید ما می شود وعده است اما کمک های قطری ها بهتر و سریع تر از عربستانی ها بود.
حرکت شانه به شانه قطر و عربستان در بحران آفرینی های منطقه و سبقت گرفتن ریاض و دوحه از یکدیگر در تشدید بحران سوریه و ایجاد فتنه، نشان دهنده تلاش این دو کشور برای به دست آوردن رهبری ایدئولوژیک این جریان بحران ساز در خاورمیانه است.
در پی شکست تلاش های قطر در براندازی حکومت اسد عربستان وارد عمل شده تا رقیب منطقه ای خود را از میان بردارد و از میدان مبارزه حذف کند و خود رهبری منطقه را به عهده بگیرد.
ارسال نظر