افغانشناس تاجیک:
آمریکا طعم شکست در افغانستان را خواهد چشید
یک صاحبنظر و افغانشناس مشهور تاجیک گفت: انگلیس در افغانستان ۳ بار شکست خورد، شوروی مغلوب بیرون آمد و این بار نوبت آمریکاست.
به گزارش پارس ، « صولت شاه میرگن اف» در گفت وگو بافارس در « دوشنبه» تصریح کرد که آمریکا و ناتو تعداد تلفات خود در افغانستان را به مراتب پایین تر نشان می دهند.
میرگن اف که به صورت مستقیم شاهد تحولات بیش از ۲ دهه افغانستان بوده است، در مورد زمان حضور خود در افغانستان یادآور شد و افزود: من در دوران « ظاهرشاه» و « داوودخان» و همچنین وقوع انقلاب « ثور» و حضور شوروی و حتی زمان طالبان در افغانستان بودم و تحولات را به دقت پیگیری می کردم. بر این باورم که اگر در افغانستان مداخله نظامی خارجی وجود نداشته باشد در مدتی کوتاه این کشور به پیشرفت های زیادی نائل خواهد شد.
آمریکا طعم شکست در افغانستان را خواهد چشید
وی با اشاره به روح شکست ناپذیر استقلال خواهی در افغانستان، یاد آور شد: افغان ها انگلیس را ۳ بار شکست دادند و دلیل اصلی ناکامی شوروی در این کشور نیز اعزام نیروی نظامی بود. حالا نوبت آمریکاست. شکی نیست که افغان ها هیچگاه تابع هیچ قدرتی نشده و نخواهند شد.
این صاحب نظر تاجیک در ادامه افزود: البته حمله آمریکا به عراق و افغانستان اهداف زیادی را دنبال می کرد. یکی از این اهداف به این مسئله ارتباط داشت که با استقرار نیروهای خود در همجواری با ایران بتواند بر روی تحولات جمهوری اسلامی تأثیر بگذارد تا شاید زمینه بازگشت خود به این سرزمین را که زمانی تحت نفوذ مستقیم واشنگتن قرار داشت، فراهم کند.
« لانه جاسوسی» محل جمع آوری اطلاعات محرمانه
وی با اشاره به اقدامات گسترده آمریکا در ایران در بیش از ۳ دهه گذشته، گفت: آمریکا در زمان رضاشاه و قبل از وقوع انقلاب اسلامی در ایران تمام اطلاعات محرمانه را در مورد شوروی، چین، ترکیه، پاکستان، افغانستان، هند و ممالک عربی جمع آوری و از طریق سفارت خود در تهران به واشنگتن مخابره می کرد. این همه پس از اشغال سفارت آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام به صورت مستند و با نام « اسناد لانه جاسوسی» منتشر شد.
این عضو هیئت رئیسه جمعیت دوستی تاجیکستان با افغانستان، در رابطه با دیدگاه های موجود در میان برخی از سیاست مداران و کارشناسان مسائل منطقه مبنی بر اینکه حضور نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان و منطقه موجب سرکوبی طالبان و متحدانشان شد، گفت: تنها با نگاه بسیار سطحی به این قضیه می توان چنین نتیجه ای گرفت. چرا که آمریکا و ناتو در عمل هیچ یک از اهدافی را که در ۱۰ سال پیش اعلام کرده بودند، اجرا نکردند و فکر می کنم که اجرا کردن این اهداف نیز در دستور کارشان نبود.
غرب بنیانگذار و حامی « تروریسم اسلامی»
میرگن اف تصریح کرد: تروریسم و افراط گرایی نه تنها محدود نشد بلکه به شکل های بسیار گوناگون گسترش یافت. در اصل، تروریسم با دین مبین اسلام هیچ ربطی ندارد و این خود غربی ها هستند که توسط عوامل خود وجود « تروریسم اسلامی» را ایجاد کرده و دامن می زنند. ارتباط گروه های افراطی و تروریستی به ظاهر اسلامی با غربی ها امری است که کارشناسان منصف و مستقل آن را تأیید می کنند.
وی ادامه داد: آمریکا ضمن حضور در افغانستان و آسیای مرکزی به دنبال تحقق برنامه های مختلف سیاسی، نظامی و امنیتی در منطقه می باشد. علاوه بر این، بنابر تأیید خود افغان ها، نظامیان آمریکا از طریق هواپیماهای نظامی خود به قاچاق مواد مخدر مشغول هستند. تا سال گذشته نیز آمریکایی ها مس معدن « عینک» در ۴۰ کیلومتری کابل را که مس خیلی خالصی است، قاچاق می کردند. در حال حاضر چینی ها در این معدن مشغول فعالیت می باشند.
بروز ناآرامی و پیدایش تروریسم پیامد حضور پایگاه های نظامی آمریکا در منطقه
این صاحب نظر مسائل افغانستان ضمن پاسخ به این پرسش که « ادامه حضور نظامی آمریکا به صورت پایگاه های ثابت در افغانستان و منطقه چه نقشی بازی می کند؟ » ، گفت: حضور پایگاه های نظامی آمریکا در افغانستان و منطقه نقشی بسیار منفی داشته و بجز زیان نتیجه دیگری به بار نخواهد آورد. نا آرامی به سراغ این کشورها خواهد آمد. چرا که برای گروه های تروریستی و افراطی همسو با اهداف آمریکا و غرب « انگیزه» فعالیت فراهم می شود و حضور پررنگ آنها هم در افغانستان و هم در منطقه « توجیه» پیدا می کند.
میرگن اف در رابطه با این سؤال که « پس با این حال، از چه راهی می توان ثبات و امنیت منطقه را تضمین کرد؟ » ، گفت: اگر به مداخله خارجی و بخصوص نظامی در امور افغانستان خاتمه داده شود، آرامش و ثبات نه تنها به این کشور برخواهد گشت بلکه کل منطقه احساس امنیت خواهد کرد.
وی در ادامه افزود: در تأیید سخنانم می خواهم از « محمد اقبال لاهوری» شاعر و عارف بزرگ یاری بجویم که گفته بود:
آسیا یک پیکر آب و گل است
ملت افغان در آن پیکر دل است
از فساد او فساد آسیا
در گشاد او گشاد آسیاا
ارسال نظر