به گزارش پارس به نقل از کیهان: هر ۸ نامزد ریاست جمهوری برنامه های تبلیغاتی خود را آغاز کرده اند و این روزها شهرهای مختلف میزبان نامزدها هستند.
ارائه سخنرانی ها، برگزاری نشست های خبری، سفر به استان ها و شهرهای مختلف در سراسر کشور و ارتباط با مردم و نخبگان بخشی از تلاش ها و تحرکات انتخاباتی نامزدها است که باعث شده تا توجهات افکار عمومی را به خودشان جلب نمایند.
کاندیداهای تایید صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری هرکدام علاوه بر استفاده از نیروهای رسانه ای و تبلیغاتی، شخصا برای تبیین مواضع انتخاباتی نیز اقدام کرده اند.
در همین رابطه، اولین همایش انتخاباتی سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر جمعه در محل ورزشگاه شهید شیرودی و با حضور جوانان و دانشجویان حامی وی برگزار شد.
همچنین همزمان با شب آزادی خرمشهر فعالیت رسمی ستادهای انتخاباتی محسن رضایی در سراسر کشور آغاز شد و این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سفرهای انتخاباتی خود میهمان مردم اسلامشهر و رباط کریم بود.
علی اکبر ولایتی هم با شرکت در همایش بزرگ جامعه ورزش و همزمان با سالروز فتح خرمشهر در ورزشگاه حیدرنیا برنامه های خود را درخصوص ورزش و جوانان تبیین کرد.
محمدباقر قالیباف دیگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری هم ترجیح داد به جای شرکت در افتتاح بزرگراه امام علی (ع) تهران به جنوب کشور سفر کند و تشکیل دولت اجتماعی با رویکرد جهادی را وعده دهد.
محمدرضا عارف کاندیدای جریان اصلاحات در انتخابات ریاست جمهوری نیز همزمان با میلاد امام علی (ع) برنامه های انتخاباتی خود را با عنوان « ایران آینده» منتشر کرد. سیدمحمد غرضی دیگر نامزد انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری هم برگزاری نشست خبری را در برنامه خود قرار داد و شعار « دولت ضد تورم» را برگزید.
همچنین محمدرضا نعمت زاده رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی از تدوین برنامه های تبلیغاتی وی برای انتخابات ریاست جمهوری خبر داد و افزود: اولویت کاری روحانی در برنامه هایش تاکید بر مباحث اقتصادی خواهد بود.
غلامعلی حداد عادل نیز هفته گذشته سفری انتخاباتی به خوزستان داشت و از جمله با دانشجویان این استان دیدار و گفت وگو کرد. او شعار انتخاباتی خودش را « دولت تقوا و تدبیر» نام نهاده است.
در این میان ستادهای انتخاباتی نامزدها نیز کاملاً فعال شده اند و می کوشند تا در رقابت با نامزدهای دیگر برنامه ها و ابتکارات جدیدی به صحنه بیاورند.
« شعارهای انتخاباتی» نامزدها نیز از دیگر مسائلی است که افکار عمومی نسبت به آن حساسیت به خرج می دهند. نامزدها عمدتاً بر روی مشکلات و مسائل اقتصادی متمرکز شده و هرکدام با ادبیات خودشان این موضوع را تشریح می کنند.
مجموعه این اتفاقات و اوج گرفتن تبلیغات نامزدها باعث شده تا برنامه ها و گفتار و رفتار نامزدها مورد رصد مردم و افکار عمومی باشد.
البته علی رغم تبلیغات نامزدها و فعالیت های پرحجم ستادهای انتخاباتی آنها، صدا و سیما نقش تأثیرگذاری درباره فضای انتخاباتی دارد و از همین روی با استفاده از تجربه دوره های گذشته برنامه های جدیدی را طراحی کرده است.
تدارک رسانه ملی برای انتخابات
قرعه کشی نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به منظور مشخص شدن زمان پخش برنامه های تبلیغی نامزدها نظیر مناظرات، گفت وگوهای رادیویی و فیلم های تبلیغاتی آنها از شبکه های رادیویی و تلویزیونی با حضور نمایندگان کاندیداهای احراز صلاحیت شده در ساختمان شیشه ای صدا و سیما برگزار شد.
در مراسم قرعه کشی برنامه های تبلیغاتی صدا و سیما برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، علی باقری به عنوان نماینده سعید جلیلی، رحمانی نیا به عنوان نماینده غلامعلی حداد عادل، دیوسالار به عنوان نماینده علی اکبر ولایتی، شهرام گیل آبادی به نمایندگی از محسن رضایی، سید مهدی ذاکری به نمایندگی از محمدباقر قالیباف، محمدرضا نعمت زاده به عنوان نماینده حسن روحانی و گل زاده به عنوان نماینده محمدرضا عارف حضور داشتند.
براساس تصمیمات ستاد انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری در صدا و سیما هر یک از نامزدها فرصت دارند ۴۲۰ دقیقه از طریق تلویزیون و ۲۵۵ دقیقه از طریق رادیو با مردم سخن بگویند. طبق این برنامه ریزی هر یک از نامزدها فرصت می یابند دو مستند سی دقیقه ای از شبکه یک برای معرفی خود پخش کنند. حضور در بخش گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به مدت ۴۵ دقیقه و پاسخ به سؤالات جوانان به مدت یک ساعت در شبکه سه سیما از دیگر امکانات تبلیغی نامزدها در رسانه ملی است. نامزدها همچنین در نشستی تخصصی در شبکه چهار سیما با کارشناسان به مدت ۴۵ دقیقه فرصت تبلیغ برنامه ها و دفاع از آن را دارند. پرسش و پاسخ با مخاطبان شبکه های جام جم به مدت یک ساعت نیز از فرصت هایی است که رسانه ملی در اختیار آنان قرار می دهد.
رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در مراسم قرعه کشی برنامه های کاندیداهای ریاست جمهوری ضمن خوش آمدگویی به اصحاب رسانه اعضای محترم کمیته تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری و همینطور نمایندگان نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: این برنامه اجمالاً گزارش فشرده ای از قرعه کشی نامزدهای محترم ریاست جمهوری به لحاظ کسب اطمینان خاطر است. عزت الله ضرغامی افزود: تلاش بر این است که ساختارهای مختلف تلویزیونی و رادیویی هم برای نامزدها و هم برای مخاطبان به طور متوازن توزیع شود تا به صورت متنوع بتوان در ساختارهای مختلف استفاده کنند.
مناظره ۸ نفره
رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به تعداد زیاد کاندیداها در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: با توجه به حضور ۸ کاندیدای ریاست جمهوری برگزاری مناظره ۲ نفره امکان پذیر نخواهد بود که با توجه به نکات مثبت در مناظره جمعی سه تا مناظره تخصصی و موضوعی در حوزه اقتصاد، فرهنگ و سیاست با حضور کاندیداها برگزار می شود.
ضرغامی با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری انتخابات پرشور خاطرنشان کرد: باید این انتخابات به گونه ای پیش رود که یک گام بلند در تحقق حماسه سیاسی برداشته شود.
وی در پایان اظهار داشت: هرچقدر این حرف ها زیادتر شود و دست اندرکاران رسانه این اظهارنظرها را پخش کنند بیانگر این است که در نگاه مردم آثار مثبت داشته و می تواند مفید باشد و در دو قطبی بین ملت و دشمنان ملت شاهد بالاترین حضور در حماسه ملی خواهیم بود.
آغاز ضبط برنامه های نامزدهای انتخابات
ضبط و تولید برنامه های تبلیغاتی کاندیداهای یازدهمین دوره ریاست جمهوری در استودیوهای چهارگانه معاونت صدا، با حضور چهار کاندیدا از هشت نامزد انتخاباتی این دوره از ریاست جمهوری به طور رسمی آغاز شد.
محسن رضایی به عنوان اولین کاندیدای حاضر در استودیوهای رادیویی ضبط و تولید برنامه های تبلیغاتی کاندیداهای یازدهمین دوره ریاست جمهوری بود.
محمد غرضی دیگر نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز به ساختمان شهدای رادیو رفت تا بتواند از طریق این رسانه با مردم سخن بگوید.
تبلیغات پیامکی یا پوستر
از سوی دیگر و با آغاز تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری شرکت های ارائه دهنده پیامک های تبلیغاتی نیز کار خود را شروع و از این پس شمار زیادی از این دست پیامک ها به دست مردم خواهد رسید.
بازار تبلیغات شرکت های ارائه دهنده خدمات پیامکی و تخفیف های جدید پیامک های انبوه داغ شده است.
با توجه به اینکه کارهای تبلیغاتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و شوراها به چاپخانه ها مربوط است؛ رئیس شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران؛ از ابلاغ رسمی دستور العمل های اداری چاپ کارهای تبلیغاتی مربوط به انتخابات ریاست جمهوری و شوراها به چاپخانه های عضو این اتحادیه خبر داد.
احمدرضا اعتماد مظاهری افزود: براساس این ابلاغیه، هر واحد چاپی که بخواهد برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و نیز انتخابات شورای شهر، پوسترهای تبلیغاتی و مواردی از این دست چاپ کند، باید نام واحد صنفی خود و همچنین تیراژ پوسترهایش را به مراجع ذیصلاح اعلام کند.
همچنین مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران از برنامه ریزی برای نصب ۱۰ هزار سازه برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر برای کاندیداها خبر داد.
محمدجواد شوشتری با اشاره به فعالیت های سازمان بازسازی در ایام انتخابات ریاست جمهوری و شوراها گفت: در انتخابات مجلس ما از سازه های کارتون پلاس و نصب بنر استفاده کردیم و از همان تجربه در انتخابات پیش رو نیز استفاده خواهیم کرد.
و بالاخره با اوج گرفتن فعالیت و تبلیغات نامزدها و در شرایطی که در روستاها و شهرهای مختلف در سراسر کشور فضای انتخاباتی حاکم شده است این سوال مهم و فراگیر مطرح است که مردم به چه کسی رای می دهند؟