به گزارش پارس به نقل از کیهان، در این تحلیل ها از یک سو خشم و ناخرسندی از این اتفاق که آن را غیرمنتظره می دانند، موج می زند و از طرف دیگر تلاش می شود موضوع تحریف شود.
در این زمینه سایت فتنه گر کلمه که از سوی فراریان فتنه سبز مدیریت می شود ادعا کرد شورای نگهبان با رد صلاحیت هاشمی به پیکر انقلاب شلیک کرد! شبکه دولتی انگلیس هم مدعی شد « هاشمی حذف [! ؟ ] شده و این باعث ریزش پایگاه اجتماعی حکومت خواهد شد» . همچنین سایت جرس از قول یکی از همکاران فراری روزنامه های زنجیره ای (عبدالرضا-ت) ادعا کرد با این اتفاق دوره جمهوری اسلامی به پایان رسیده است. جرس همچنین از قول حسن یوسفی اشکوری (از وابستگان گروهک ملی مذهبی) « اوایل فروردین ۶۸ خبر برکناری آیت الله منتظری را شنیدم و بسیار افسرده و ناراحت شدم و دریغ خوردم. آن روز امیدمان را بر باد رفته می دیدم اما پس از ساعتی افسوس گفتم برای خود او خوب شد. همین ماجرا پس از دریافت خبر رد صلاحیت آقای هاشمی در ذهنم تکرار شد… اکنون هاشمی نیز باید مثل منتظری فزت و رب الکعبه بگوید» !

این دعاوی در حالی است که اولا هاشمی حذف نشده و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام است و ثانیا پایگاه اجتماعی نظام همان است که در آن ۸ماهه فتنه از پای صندوق های رأی تا کف خیابان خود را به رخ دشمن کشید. در عین حال باید از منافقینی که دم خروس از پس جامه شان پیداست پرسید که آیا شماها همان محافلی نیستید که در اوج فتنه شعار جمهوری ایرانی دادید و بر اساس توهم احمقانه خود برای حذف جمهوری اسلامی خیز برداشتید؟ در واقع دوره جدید جمهوری اسلامی نه امروز که همان روز آغاز شد.

در همین حال شبکه دولتی انگلیس با ابوالحسن بنی صدر (آلت دست گروهک منافقین در سال ۵۹ و ۶۰) مصاحبه کرد. بنی صدر در این مصاحبه گفت: هاشمی رفسنجانی واپسین قمار زندگی سیاسی خود را کرد. او نباخته. من هم جای او بودم که مخالفش هستم، همین کار را می کردم (! )
بی بی سی در عین حال از قول مجید محمدی عضو فراری حلقه کیان و همکار رادیو فردا گفت: رد صلاحیت هاشمی نکته تازه ای به واقعیت جمهوری اسلامی اضافه نمی کند. حاکمیت فکر می کند هزینه برخی اتفاقات و ریزش ها را در سال ۸۸ پرداخته است؛ بنابراین امروز نکته جدیدی وجود ندارد. هاشمی در آن سال مقابل حاکمیت و رهبری ایستاد.
وی افزود: مسئله حکومت این است که آمدن هاشمی باعث می شود که عمده مخالفان اصلاح طلبان و گروه های برانداز در زیرچتر او قرار گیرند و اگر اتفاقی مانند دغدغه های مربوط به تقلب رخ دهد، دوباره همان اتفاقات سال ۸۸ تکرار شود. بنابراین اگر در همین مرحله هاشمی رفسنجانی را رد صلاحیت کنند، برای پیشگیری هزینه کمتری خواهند پرداخت.
وبسایت بی بی سی نیز در تحلیلی خاطر نشان کرد: کار در اردوی تحول طلبان [اسم مستعار جریان برانداز] سخت خواهد شد و به انشقاق و تفرقه خواهد انجامید. بخشی از اقدام هاشمی حمایت خواهند کرد که در موقعیت ضعیف تری هستند و بخش دیگر به هاشمی و خاتمی حمله خواهند کرد که سران در حصر جنبش را تنها گذاشتند و بی حساب به آب زدند و چیزی هم به دست نیاوردند. آنها خواستار تحریم انتخابات و سرنگونی حکومت می شوند.

از سوی دیگر وبسایت اخبارروز در تحلیلی نوشت: برنامه حکومت ادامه همان راهی است که از سال ۸۸ دنبال کرده است. این بار البته کم هزینه تر. انتخابات سر موقع برگزار خواهد شد. جنبش استیصال (جنبشی که از سر استیصال به گرد هاشمی رفسنجانی در حال حلقه زدن بود) با اکراه بیشتر، اما به هر حال نقشی را که برعهده گرفته بازی خواهد کرد. این جنبش می تواند مسیر خود را به سوی کاندیدای دیگری عوض کند، برای این کار هم وسایل لازم تعبیه شده و کسانی را در ویترین باقی گذاشته اند.
در ادامه این تحلیل با دعوت به آشوبگری به عنوان نقشه « ب» آمده است: ما باز هم در برابر این پرسش قرار گرفته ایم که چه باید کرد و راه حل چیست؟ برای پاسخ به این سوال دوباره باید تاکید کرد که « انتخابات» بدون « خیابان» (فشار از پایین) همان نتیجه ای را بیرون می دهد که « نظام» می خواهد. آیا هاشمی رفسنجانی آن جادویی بوده است که بتوان با آن « خیابان» را فعال کرد؟ اکنون این گوی و این میدان!

اردشیر امیرارجمند سخنگوی گروهک موسوم به شورای هماهنگی سبز نیز در مصاحبه با سایت خود (کلمه) می گوید « انتخابات بدون آقای هاشمی فاقد حداقل های مورد نیاز برای یک انتخابات رقابتی است و در صورت ادامه انتخابات بی معنی خواهد شد» . او با سازمان منافقین همکاری دارد و با هماهنگی کنسولگری آمریکا در استانبول توانست از ایران خارج شده و به فرانسه برود.

برخی مقامات آمریکایی به خاطر عدم تأیید صلاحیت هاشمی و مشایی گفته اند انتخابات ایران را سرکوب شده، غیر آزاد و مبهم می دانند و نامزدهای موجود را نمایندگان مردم ایران تلقی نمی کنند!