نامزدهای انتخاباتی برنامهمحور باشند، نه شعارمحور
مدیر بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان کردستان و مدیر گروه اقتصاد دانشگاه کردستان با تأکید بر اینکه نظام اقتصاد اسلامی تنها نظامی است، که هم تولیدکننده و هم مصرفکننده را مورد توجه قرار داده است، گفت: یکی از اصول اساسی اسلام این است، که ضرر و ضرررسانی در آن وجود ندارد و این در مقایسه با سایر مکاتب اقتصادی دنیا بی نظیر و امروزیتر است.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا- منطقه کردستان، حامد قادرزاده روز گذشته اول خرداد در سومین نشست از سلسله میزگردهای انتخاباتی ایسنا منطقه کردستان، که با حضور فعالان و صاحب نظران اقتصادی استان برگزار شد، با اشاره به اینکه اقتصاد و سیاست دو مقوله تفکیک ناپذیر از هم هستند، اظهار کرد: حوزه اقتصاد رابطه تنگاتنگی با تمامی حوزه ها به ویژه سیاست دارد و لذا در یک نظام اجتماعی و اقتصادی بدون وجود فعالان اقتصادی سیاستگذاری ها پیش نخواهد رفت.
وی با بیان اینکه در نظام اقتصادی دو مقوله حداقل و حداکثر قابل توجه است، افزود: فقر با غنا در نظام اقتصادی عوامل قابل توجه و مهمی هستند، چرا که اگر هر کدام از این عوامل بالاتر یا پایین تر از حد خود قرار گیرد نظام اقتصادی را دچار آسیب خواهند کرد، بر همین اساس یکی از برنامه های مهم نظام اقتصادی بحث توسعه پایدار است.
قادرزاده با بیان اینکه امروز اقتصاد ایران نمی تواند بدون دغدغه سیاسی به کار خود ادامه دهد تصریح کرد: اگر فعالان اقتصادی بدون توجه به گروه هایی که در بخش های مختلف جامعه فعالیت دارند، کار خود را انجام دهند، مورد هجوم طبقه پایین قرار خواهند گرفت و این جامعه را دچار آسیب می کند.
وی با اشاره به شرایط کنونی اقتصادی کشور اعلام کرد: تعیین شعار پنج سال اخیر بر اساس مسایل اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نشان می دهد، که این مهم دغدغه اصلی کشور است.
مدیر گروه اقتصاد دانشگاه کردستان، ادامه داد: لازمه برنامه های اقتصادی و توسعه جامعه، شناسایی متغیرهای مؤثر، سهم آنها و تعیین عملکرد آنها بر اساس اثرات و همپوشانی ای است که این متغیرها روی هم دارند.
وی ادامه داد: لذا گروه فعالان اقتصادی برای حفظ امنیت اقتصادی خود باید آگاهانه و با مشارکت کامل در کنار فعالان سیاسی، به گونه ای گام بردارند که بتوانند حرکت های بعدی را نیز تعیین و پیش بینی کنند، چرا که در غیر اینصورت ممکن است در مرحله های بعدی نتیجه معکوس بگیرند.
قادرزاده با اشاره به اینکه واریانس دانش سیاسی به دلیل اثر متغیرهایی که به مرور در جامعه حاکمیت پیدا می کنند، شدت می گیرد، گفت: این امر موجب ایجاد حرکت حزبی در جامعه می شود.
وی اظهار کرد: متأسفانه در کشور ما کارکرد احزاب هنوز شکل نگرفته و تعدد آنها نیز زیاد است، و بر همین اساس امکان حرکت بر اساس نظر دو یا چند حزب غالب میسر نیست، لذا دانش مردم در حدی خواهد بود که در آن دوگانگی احساس می شود.
مدیر گروه اقتصاد دانشگاه کردستان، با بیان اینکه فعالان اقتصادی در جوامع پیشروان اصلی هستند، افزود: متأسفانه در نظام اقتصادی ما دید نسبت به فعال اقتصادی یک دید آگاهانه و سیاسی نیست و اگر یک فعال علمی-دانشگاهی به دنبال یک کار اقتصادی برود به جای اینکه مورد تشویق و حمایت قرار گیرد، مورد بی مهری قرار می گیرد.
وی تأکید کرد: در این راستا آشتی این دو دیدگاه و نگرش به اقتصاد باید صورت گیرد، زیرا زمانی که آگاهان در عرصه اقتصادی قرار گیرند، بیشتر به مباحث کلان توجه می کنند.
وی در ادامه با اشاره به دو مقوله کارآیی و عدالت در جامعه، اظهار کرد: اگر فعالان بخش اقتصادی دگرخواه بوده و جزو نخبگان نباشند، بحث کارآیی بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت و کمتر عدالت را مدنظر قرار می دهند و لذا این مهم موجب ایجاد شکافی در جامعه می شود.
وی تصریح کرد: اگر کسانی که در نظام اقتصادی حاکم می شوند، نسبت به بحث کارآیی و بهره وری توجه نداشته باشند، بخاطر اینکه فقط قسمت پایین جامعه را اساس تحقق برنامه های خود قرار می دهند، شکست می خورند.
مدیر گروه اقتصاد دانشگاه کردستان ادامه داد: لذا لازمه نظام اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، آموزش همگانی پایه های اقتصادی است و در این راستا فعالان اقتصادی باید به گونه ای شناسایی و مدیریت شوند، که دانش لازم را برای شناسایی اثرات جانبی ناشی از انباشت سرمایه داشته باشند.
قادرزاده با اشاره به الگوهای اقتصادی موجود در جوامع امروزی تاکید کرد: الگوی رهبری قیمت موجب تثبیت نظام اقتصادی خواهد شد، با این توضیح که اگر در نظام اقتصادی گروه فکری به دنباله روها هم اهمیت دهند، زمینه تثبیت نظام اقتصادی را فراهم خواهند کرد.
وی افزود: در شرایطِ فعلی کشور ما به دلیل واریانس شدید درآمدی، فرهنگی و جمعیتی نباید حرکت های جانبی نادیده گرفته شود.
مدیر گروه اقتصاد دانشگاه کردستان در ادامه با اشاره به اینکه اکنون بیش از دو سوم جمعیت کشور دارای قابلیت رأی دادن هستند، عنوان کرد: بر همین اساس مشکلات عدیده ای در آینده کشور گریبانگیر تمامی کسانی است که جهت انباشت سرمایه فکری و مالی کار کرده اند.
وی با تأکید بر اینکه دهه فعلی دهه فعال اقتصادی و اجتماعی نام گرفته است، افزود: فعالان اقتصادی باید با آینده نگری وارد عرصه شده و از سوگیری های احساسی پرهیز و از تجربه پیشکسوتان استفاده کنند و حرکتی آگاهانه داشته باشند.
قادرزاده با تأکید بر اینکه احساس و شور لازمه جامعه است، تصریح کرد: این در حالی است که با کنترل و مدیریت احساس جامعه و با توجه به ساختار جمعیتی کشور، ما باید ترکیبی از احساس و منطق را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر انقلاب و اقتصاد ما به بلوغ رسیده اظهار کرد: امروز حاکمیت منطق باید بیشتر از حاکمیت شور و احساس باشد.
قادرزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه معمولا توسعه بعد از بحران ها به وجود می آید، خاطرنشان کرد: تحریم ها موضوع تازه ای نیست و مشخص است که نسبت به انتخابات اثر و شدت بیشتری داشته باشد، لذا ما باید بکوشیم تا بر اساس برنامه ریزی های درست این کمبودها را مدیریت کنیم.
وی افزود: در اقتصاد اسلامی تمامی مسائل دیده و بحث شکست بازار نیز بیشتر از سایر نظام ها بررسی شده است.
وی خاطرنشان کرد: نظام اسلامی بسیار آینده نگرتر از سایر نظام ها بوده و دلیل آن هم نیز این است که در نظام اقتصاد اسلامی آنچه که برنامه ریزی نامیده می شود، حضرت حق بوده که همیشه در همه زمان ها و مکان ها وجود داشته و دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تنوع یک اصل بی بدیل است، که اگر در نظام سیاسی اقتصادی نادیده گرفته شود، هیچ هدفی تحقق پیدا نخواهد کرد، اظهار کرد: خدا در قرآن تنوع را عامل ایجاد شناخت معرفی می کند، لذا در مدیریت آینده کشور اگر بخواهیم وضعیت مناسبی داشته باشیم، باید در همین ابتدای امر همه فاکتورها را مورد بررسی قرار دهیم.
فعالان اقتصادی در تحقق راهبردهای اقتصادی و سیاسی کشور نقش موثری دارند
امیرپرویز اختری، رئیس گروه سرمایه گذاری سازمان اقتصاد و دارایی استان کردستان، نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اهمیت تحقق شعار سال و پیشبرد اهداف حماسه اقتصادی اظهار کرد: نقش فعالان اقتصادی در کشور و بویژه در استان کردستان در پیشبرد تحقق اهداف شعار سال و همچنین حضور حداکثری مردم در انتخابات حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه در کنار هم گذاشتن مباحث سیاسی و اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نشان دهنده پیشبرد توسعه و حاکمیت در این دو حوزه است، خاطرنشان کرد: دشمنان می خواهند با توطئه های خود، تحریم ها و فشارهای اقتصادی، فضا را برای عدم حضور مردم در انتخابات آلوده کنند.
اختری با اشاره به اهمیت تحقق شعارهایی که از سوی رهبر فرزانه انقلاب با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور تعیین می شود، تأکید کرد: بحث لزوم حمایت از کار و سرمایه ایرانی باید باز هم مورد توجه قرار گیرد، چرا که با پیگیری این مهم می شود که با افزایش تولید، اشتغال و رشد اقتصادی، فشار تحریم ها را کمتر کنیم.
رئیس گروه سرمایه گذاری سازمان اقتصاد و دارایی استان کردستان، با بیان اینکه تحقق حماسه سیاسی نیز در گرو برگزاری انتخابات شوراها و ریاست جمهوری است عنوان کرد: بازتاب جهانی تحقق حماسه سیاسی می تواند کاهش تحریم ها را به دنبال داشته باشد.
وی با تأکید بر اهمیت نقش فعالان اقتصادی در تحقق شعار سال، اظهار کرد: امروز در تمام دنیا این اقشار بر مبنای اهداف اقتصادی و قدرت اقتصادی که دارند افراد و احزاب مورد نظر را مورد حمایت قرار داده و آنها را در پیشبرد اهداف اقتصادی کمک می کنند.
اختری با اشاره به اینکه سیاست و اقتصاد دو مقوله تفکیک ناپذیر هستند، اعلام کرد: در این راستا باید با ارائه خدمات به فعالان اقتصادی آنها را همگام با اهداف سیاسی مملکت کنیم.
اقتصاد ایران نیازمند حل ریشه ای مشکلات به صورت بنیادین است
فقه مجیدی، عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به سیکل های تجاری، اقتصادی در جامعه، اظهار کرد: رابطه منطقی بین تعویض دولت ها و سیکل های اقتصادی وجود دارد، چرا که تحولات اقتصادی به طور معمول در دوره های پایانی در دولتی که می خواهد تغییر کند، به وجود می آید.
وی با تأکید بر رابطه مستقیم اقتصاد و انتخابات، بیان کرد: در این راستا بحث اثرگذاری متغیرهای کلان اقتصادی از جمله نرخ تورم و درآمد سرانه که بسته به ساختار کشورها می تواند اثرات مخربی داشته باشد، مهم است.
مجیدی با اشاره به اینکه در حوزه اقتصاد یک سری اهداف بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت تعریف می شود، اعلام کرد: نرخ تورم در هر سه اهداف تأثیرگذار است و نهایتا اثر آن در اهداف بلندمدت مشخص می شود، بر همین اساس می توان گفت وضعیت اقتصادی مردم نیز در راستای اهداف بلند مدت مشخص می شود.
وی بیان کرد: دولت در این راستا و در تعیین این اهداف تأثیرگذاری مهمی دارد و و می تواند به وسیله سیاست های خود تعین کننده این اهداف باشد.
وی با اعلام اینکه اقتصاد ایران ساختاری و نیازمند حل ریشه ای مشکلات اقتصادی به صورت بنیادین است، گفت: حل مشکلات اقصاد ایران نیازمند اهداف بلند مدت و این در حالی است که با توجه به عمر کوتاه دولت ها می توان گفت که فقط دستیابی به اهداف میان مدت و کوتاه مدت امکان پذیر است و نباید انتظار حل کلی مشکلات اقتصادی را از آنها داشت.
کاندیداها برنامه محور باشند، نه شعار محور
مهدی بهنامیان، کارشناس مسئول اقتصادی سازمان دارایی و امور اقتصادی استان کردستان نیز در ادامه با اشاره به اینکه مردم باید با بصیرت کامل وارد صحنه شوند، اظهار کرد: بصیرت از جایی شروع می شود که کاندیداها و نامزدهای انتخاباتی با برنامه حرکت کنند.
وی افزود: نامزدهای انتخاباتی ما باید برنامه محور باشند، مردم نباید به شعارها اکتفا کنند بلکه باید بر اساس برنامه پیش روند.
وی با بیان اینکه اگر به دنبال تحقق شعار سال هستیم عنوان کرد: نامزدهای انتخاباتی باید در این راستا با برنامه های مدون و مشخص وارد عرصه کار شوند و برنامه محور باشند.
بهنامیان با اشاره به شرایط ویژه اقتصادی کشور بیان کرد: نامزدهای انتخاباتی این دوره همه بر مقوله اقتصادی اتفاق نظر دارند و همه بر این تلاشند که بحث اقتصادی کشور را پویا کنند، چرا که این مهم موجب کاهش تحریم ها و اثرگذاری مؤثر بر سیاست خارجی کشور می شود.
کارشناس مسئول اقتصادی سازمان دارایی و امور اقتصادی استان کردستان با اشاره به اهمیت نقش ضعف مدیریتی در بحران های کشور بیان کرد: فعالان اقتصادی باید با تعامل، برنامه ریزی و تلاش بیش از پیش و با ورود به صحنه در این راستا اثرگذار باشند.
وی با بیان اینکه متأسفانه در حال حاضر اقتصاد ما در دست دلالان است، عنوان کرد: دولت همیشه در تلاش است تا اقتصاد را به جای نقدینگی به سمت تولید ببرد.
وی خاطرنشان کرد: نقش بانک مرکزی در این راستا و برای حل این بحران برای کنترل نقدینگی که وظیفه اصلی آن است بسیار مهم و چشمگیر است.
ارسال نظر