تردید وزیر خارجه عربستان درباره توافق آمریکا و اروپا برای اصلاح برجام
وزیرامورخارجه عربستان گفت که بعید است انگلیس، فرانسه و آلمان در رایزنیهای خود با آمریکا برای اصلاح توافق هستهای به نتیجهای دست یابند.
عادل الجبیر، وزیرامورخارجه عربستان که به همراه ولیعهد کشورش به پاریس سفر کرده است، پس از رایزنیها در فرانسه گفت: من بر این باورم فرانسه، انگلیس و آلمان توافق دارند که برنامه موشکی بالستیک ایران و فعالیتهای منطقهای این کشور باید مورد رسیدگی قرار گیرد.اما آنها با آمریکا، عربستان سعودی و اسرائیل بر سر اینکه باید این توافق (هستهای) را اصلاح کنند، اختلاف نظر دارند.
الجبیر در ادامه مدعی شد که توافق هستهای با ایران نقاط ضعفی دارد که باید اصلاح شود.
وی تصریح کرد: من فکر می کنم که موضع اروپاییها این است که اگر شما به توافقی دست یافتید دیگر نباید آن را مجدداً باز کنید. در میان آنها رایزنیهایی برای رسیدن به گزینههایی وجود دارد که بتوانند این توافق را بدون از بین بردن آن تقویت کنند.
به گزارش رویترز، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا ضربالاجلی را برای قدرتهای اروپایی در خصوص توافق هستهای تعیین کرده است. وی به انگلیس، فرانسه و آلمان هشدار داده است که اگر آنها تا روز 12 ماه مه توافق هستهای را اصلاح نکنند، واشنگتن از توافق که منجر به محدودیت برنامه هستهای ایران در ازای رفع تحریمهای این کشور شده است، خارج خواهد شد.
واشنگتن در ماه مارس رایزنیهایی را با قدرتهای اروپایی انجام داده است. مذاکره کننده ارشد آمریکا گفته است که واشنگتن احتمالاتی را در نظر گرفته و ارائه داده بود اما آنها (اروپاییها) با آن مخالفت کردند.
مقامات اروپایی گفتهاند که دور بعدی این رایزنیها روز چهارشنبه در واشگتن انجام خواهد شد. دو دیپلمات نیز تاکید کردهاند که امید کمی وجود دارد که این توافق حفظ شود.
وزیر امورخارجه عربستان همچنین با طرح ادعاهایی علیه سیاستهای منطقهای کشورمان گفت که مقابله با اقدامات ایران در منطقه نباید بیش از این به تعویق بیفتد.
وی در ادامه ادعاهای خود گفت: دو دیدگاه در خاورمیانه وجود دارد. یک دیدگاه همراه با نور است که شما می خواهید کشورتان را اصلاح کنید. دیدگاه دیگر تاریکی است که در آن تفرقهافکنی و حمایت از تروریسم وجود دارد و این الگوی ایران است.
به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه عربستان در حالی ادعاهای نخنما و خصمانه خود را تکرار می کند که سیاستهای مداخلهجویانه و تفرقهافکنانه عربستان عامل اصلی اختلافات مذهبی، ناامنی و بیثباتی در کشورهای خاورمیانه است.
ارسال نظر