ترقی در گفتوگو با پارس:
ناکارآمدی دولت در اجرای شبکه ملی اطلاعات توجیهی ندارد
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با انتقاد از اینکه تنها ده درصد از شبکه ملی اطلاعات اجرا شده، گفت: از عمدهترین دلایل عدم اجرای شبکه ملی اطلاعات میتوان به عدم فهم صحیح از این شبکه، سیاسیکاری برخی دولتها و مسئولان اشاره کرد.
حمیدرضا ترقی در گفتوگو با خبرنگار پارس نیوز اظهارداشت: سالهاست رهبر فرزانه انقلاب از مسئولان دولتهای مختلف، راهاندازی شبکه ملی اطلاعات را مطالبه میکنند و بنا بر شواهد و اظهارات مسئولان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در این 12 سال و پس از نوشته شدن سند شبکه ملی اطلاعات و تصویب آن، تقریبا 10 درصد آن اجرا شده است.
وی ادامه داد: از عمدهترین دلایل عدم اجرای شبکه ملی اطلاعات میتوان به عدم فهم صحیح از این شبکه، سیاسیکاری برخی دولتها و مسئولان، استفاده جناحی از شرایط موجود غیرقانونی و غیرمنضبط فضای مجازی کشور اشاره کرد که متاسفانه هر از گاهی نیز با طرح پروژههای فرعی به نام شبکه ملی اطلاعات این گروهها به دنبال کاهش فشار مطالبات مردمی یا بهرهبرداری از چنین شرایط وخیمی برای انجام عملیات روانی در مقاطع انتخاباتی برای شبکهسازی و رایآوری در شبکه اینترنتی موجود هستند.
فراهم آوردن شرایط لازم برای دستیابی فضای مجازی به بالاترین سطح از امنیت و سلامت برای آحاد مردم، نظام و تمام نقشآفرینان در فضای مجازی، جذابسازی اینترنت ملی با در نظر گرفتن مشوقهای لازم و به حداقل رساندن اتکای کشور به کشورهای دیگر در استفاده از فضای مجازی از جمله اهداف شبکه ملی اطلاعات است که باید آن را جدی گرفت
ترقی خاطرنشان کرد: در اواخر سال 1384 بحث شبکه ملی اینترنت در کشور مطرح و مهمترین دلیل پیادهسازی این شبکه در آن سال «کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت » اعلام شد؛ در اسفند سال 1384، بر اساس تصمیم هیئت دولت مقرر شد شبکه ملی طی سه سال به بهرهبرداری برسد و طراحیهای کلی شبکه نیز انجام شود. در آن سال قرار شد پروژه « اینترنت ملی» در مرکز تحقیقات مخابرات ایران طراحی شود.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی عنوان کرد: در سال 1386 نیز همین موضوع تکرار شد و این بار برنامه عملیاتی راهاندازی و بهرهبرداری اینترنت ملی در سالهای 86 تا 88 در هیئت وزیران تصویب شد.
وی درادامه تاکیدکرد: با توجه به الزامات سند چشمانداز بیست ساله در سال 1389، موضوع شبکه ملی اینترنت با نام جدید « شبکه ملی اطلاعات» به صورت جدیتر در ماده 46 برنامه پنجم توسعه مطرح شد.
ترقی با تشریح اهداف شبکه ملی اطلاعات اظهارداشت: فراهم آوردن شرایط لازم برای دستیابی فضای مجازی به بالاترین سطح از امنیت و سلامت برای آحاد مردم، نظام و تمام نقشآفرینان در فضای مجازی، جذابسازی اینترنت ملی با در نظر گرفتن مشوقهای لازم و به حداقل رساندن اتکای کشور به کشورهای دیگر در استفاده از فضای مجازی از جمله اهداف شبکه ملی اطلاعات است که باید آن را جدی گرفت.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی یادآور شد: با راهاندازی این شبکه ملی اطلاعات همانطور که در اسناد آن نیز آمده و تجربه دیگر کشورها نظیر امریکا، کره جنوبی، آلمان، چین، انگلستان و ... نیز وجود دارد، تمامی تراکنشها و تبادلات مردم که به مبحث مهم حریم خصوصی و اطلاعات مرتبط است باید داخل کشور تبادل و ذخیره شده و از بیرون کشور قابل شنود و دسترسی توسط سازمانهای اطلاعاتی بدنام و بدسابقه نظیر آژانس امنیت ملی امریکا، سرفرماندهی سایبری انگلیس، یگان 8200 رژیم صهیونیستی نباشد.
به نظر میرسد برخی مخالفان شبکه ملی اطلاعات با پروپاگاندا، مدعی راهاندازی فاز سوم آن هستند؛ برخی هم قصد دارند با یک برنامهریزی هماهنگ، این شبکه را ناکارآمد نشان داده که در اصل قصدشان حذف این شبکه یا اجرای بسیار ناقص آن است
ترقی تاکید کرد: در عین حال باید توجه کرد که دولت اجازه نخواهد داشت طبق قوانین موجود، مردم را به استفاده از پیام رسانها یا سرویسهای اینترنتی سوق دهد بلکه باید با دسترسیهای فراوان اطلاعات بزرگ(Big Data) را در سطح وسیع جمعآوری کرده و سپس با استفتده از این اطلاعات، ذائقهسازی را برای سرمایههای اجتماعی و افکار عمومی کشور انجام دهد.
وی اضافه کرد: دبیر شورای عالی فضای مجازی در بهمن ماه سال 95 اعلام کرد شبکه ملی اطلاعات در صدر موفقیتهای دولت یازدهم است و حتی وعده داد در دولت یازدهم به شبکه ملی اطلاعات توجه خاصی شد و شاید بتوانیم آن را در رأس موارد موفق کارنامه دولت یازدهم اشاره کنیم اما با این وجود شاهد هستیم که پس از گذشت این مدت از نوشته شدن سند شبکه ملی اطلاعات تقریبا 10 درصد آن اجرا شده است.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی بیان داشت: به طور طبیعی باید همه زیر ساختها آماده این جایگزینی باشد اما با توجه به افشاگریهای اسنودن، ویکی لیکس و ... در خصوص آلوده بودن تجهیزات سختافزاری به مقصد ایران و وجود ایمپلنتهای خاص در این سختافزارها همچنین حضور جریان نفوذ که تاکنون نزار ذاکا، سیامک و باقر نمازی و چند جاسوس متخصص دیگر در حوزه ICT دستگیر شدهاند، به نظر میرسد این شبکه و سختافزارهای خریداری شده برای آن امنیت لازم برای حفظ دادهها و حریم خصوصی مردم را ندارند.
ترقی در پایان تصریح کرد: لذا با توجه به توضیحات داده شده در خصوص جریان نفوذ به نظر میرسد برخی مخالفان شبکه ملی اطلاعات با پروپاگاندا، مدعی راهاندازی فاز سوم آن هستند؛ برخی هم قصد دارند با یک برنامهریزی هماهنگ، این شبکه را ناکارآمد نشان داده که در اصل قصدشان حذف این شبکه یا اجرای بسیار ناقص آن است.
ارسال نظر